• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ZUZKAOU: Nevím, zdali chápeš rozdíl mezi beletrií a scénářem... pokud jsi reagovala na můj předchozí výrok... scénář jsem schopen napsat, s beletrií je shodný v rámci budování charakterů, prostředí příběhu, akorát využívá primitivnějšího způsobu popisu akce... ale zcela chápu, sám už dlouho vidím, jak nemám celkový přehled, mrzké znalosti, tudíž mě to omezuje...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SRNECEK: tím hůř, protože aby to mělo jiný úspěch, než že to zfilmuje spolužák a/nebo kamarád, tak musíš umět napsat příběh a musíš ho umět napsat tak, abys ho prodal.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Na rozevaném nitru postavíš leda tak juvenilii. I Jelineková má ta témata daleko širší, byť to tak na první pohled nevypadá.

    Což má být dloubnutí to možné tendenci, raději se nebudu hýbat směrem dopředu, abych nepřišel o své démonky, kteří mi tvrdí, jak díky nim jsem skvělý umělec.
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    ZUZKAOU: No, pletu se do filmové režii a scénáristiky... takže to je kombinace obojího... tudíž scénř je naprosto odlišný od beletrie, k napsání beletrie mé schopnosti nyní nestačí...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SRNECEK: ty píšeš? Já měla za to, že jsi výtvarník. Moc si neumím předastavit, jak se dá psát tak, abys oslovil jiné lidi bez toho, abys toho měl prozkoumáno daleko víc, než jen kousek svých démonů. Třeba i to jak vypadá neutrální stav... A kupodivu je to něco dost jiného, než verze spokojený idiot. Ti se prakticky nevyskytují. Von i ten tvůj spolužák bude daleko komplikovanější, než jak si ho představuješ.

    Pro výtvarno a nebo hudbu je jedno, jestli jsi uzavřený do sebe, ale pokud se chceš vyjadřovat slovem, tak ten rejstřík přeci potřebujdeš daleko širší.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SRNECEK: jakej?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    NARVAH: To nevím, spíše asi ne... ale tak zatím píšu literární útvar, kde nároky jsou poněkud jiné...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SRNECEK: seš dobrej v tom svým psaní?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Respektive to není vázáno ani tak na psychoterapii, ale na vztah s někým, kdo ti bezpečně a spolehlivě poskytne prostor k tomu, abys to prozkoumal.

    A pokud nikoho takového ve svém okolí nemáš, tak psychoterapie bývá nejjednoduší volba.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SRNECEK: a jak se chceš naučit rozlišovat, co jsou oprávněné obavy a co neurotické?

    Ta myšlenka, že nemáš na umění pramení odkud - z reálného sebehonocení a nebo z nějaké vypečené kupky obav a strachů?

    Pokud z reálného hodnocení, tak by bylo dost tragické zůstat tam kde jsi teď a být rádoby uměleckým pozérem, nalhávajícím si, jak je skvělý, jiný a jak zaslouženě trpí, protože bez toho umění přece nejde dělat.

    Pokud (a to daleko pravděpodobněji) je to prostě nějaké klasická černá myšlenka živená úzkostí, tak kde jinde, než v psychoterapii se chceš spolehlivěji naučit odkud které impulsy přicházejí a jak se s nimi vypořádat,aby ti pomáhaly v cestě tam kam chceš?
    SRNECEK
    SRNECEK --- ---
    LU_EXE:Nevím, ale argument, že se ti změnil žebíček hodnot a tvá kreativita, a že to je v pořádku, že se člověk vyvíjí, mi nepřijde zrovna optimistický... Je jasné, že většina řekne, že ta změna je k lepšímu, ale je tomu skutečně tak, není to pouze společensky přijatelnější změna a není jednodušší přijmout nové já, jelikož v podstatě nic jiného nezbývá, starou kůži člověk již neoblékne... Nakonec budu chtít celý život dělat umění, náhle projdu psychoterapií a řeknu si, že už ho nechci... že náhle budu chtít dělat něco jiného... dle mě to je docela chybný dopad terapie... takováto proměna...

    Zejména i já mám náhle myšlenky, že umění už dělat nechci a s tímto jsem tam ani nepřišel... od té doby, co podstupuji terapii, tak si více říkám, že nemám na to dělat umění a přijímám to jako holý fakt...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    LU_EXE: "Nebylo to ale rychle, musela jsem si sehnat někoho, kdo mě odlije. Museli to udělat čtyři kluci, kteří mě ve stoje rychle zabalili do sádry." hodně do pohody ;)
    LU_EXE
    LU_EXE --- ---
    SRNECEK: vlastne jsem si pak vzpomnela na docela dobry priklad te psychoterapie a umeni, cetla jsem ze Irena Juzova prochazela psychoterapii a tu svoji premenu ztvarnila jako "vysvleceni z kuze" a tu kuzi pak vezla "do Benatek na trh" na bienale...
    :)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KATIA: ano, chybí. V jiných zemí to zajišťují ty komory. Ovšem v ČR to nemůže navrhovat stát, protože by vymyslel paskvil a nemůžou to navrhovat ani psychoterapeuti jako takoví, protože nejsou schopní se domluvit ...

    Ostatně stačí se mrknout v jakém stavu je IPVZ a to se to týká jen klinické psychologie, kde jsou podmínky daleko jasnější, než mimo zdravotnictví.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ZUZKAOU: myslím, že tady fakt chybí spíš institut který to ošetří komplexně - včetně zaučení, supervize, klidně i určitého přezkoušení atp. - prostě typu oborových standardů.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MORPHLER: a teda ŽU nepovoluje psychiatrii, ale volnou živnost poradenství, kam se schovají finannčí poradci, prodejci herbalife, kartářky a psychoterapeuti.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MORPHLER: otázkou je, jak by si pak na výcvik vydělávalí frekventantni v posledních ročnících, co jednak potřebují praxi a druhak aspoň část peněz.

    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    ZUZKAOU: jo vazat to jen na vycvik by bylo hezke.

    ZUZKAOU: on si tu kontrolu spise uzurpuje sam, on ty zivnosti totiz povoluje. :) jasne ze neni reseni pridat jim neco, co nemuzou ani zvladat...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    jinak klasickým příkladem umělce, který nejdřív našel neotřelý a vlasntí zdroj, ale posléze se na něm zasekl a seká to jak cvičky, a ještě si zcela zboural psychiku chlastáním velké ligy budiž Saudek. Fotograf pochopitelně.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    NARVAH: místnost Virtuální psychiatrická poradna vnímám jako potenciálně nebezpečnou.. především kvůli její majitelce Poe..

    myslím by sis měl o tom, co zde píšeš, promluvit se svou terapeutkou.. opět se zabývat svou zakázkou - tedy tím, proč na terapii chodíš.. co ti má přinést.. a zda se to daří..

    "kreativita jako vyrovnávíní se se sebou samým" - to je dle mého velmi funkční nástroj.. být kreativní, něco si při tvoření odžít, převést do slov, obrazu, zpracování hmoty.. fajn.. ale tím, že se vyrovnáš se sebou samým ji nezničíš.. ale můžeš ji proměnit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam