• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KAMALA:

    MUDr. Zuzana Pinďáková

    Pavla Švandy ze Semčic 18, Praha 5

    tel.: 604 161 131

    e-mail: zuzanapindakova@seznam.cz

    Objednání nejlépe e-mailem.



    - individuální , párová a rodinná psychoterapie

    - léčba poruch příjmu potravy

    - soukromá praxe 600Kč/hod., klinika: hradí všechny pojišťovny (čekací doba 3 měsíce)
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    Vítám i další a další doporučení na dobrou osobní zkušenost s terapeutem...
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    NARVAH: Jj, to je klasická Oshova meditace... :o)) Tyhle metody také znám, já byla zase na víkendu, kde jsme prováděli meditace chůze a dechu a navíc se tam vůbec nemluvilo. Jak říká Petjule ... každý jsme nějak začínal ,o)

    PETJULE: Děkuju za doporučení ,o) Zkusím ho.
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    NARVAH: jj, každej jsme nějak začínal ;)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    aha, tak ale u esoterických enneagramů chlapec zůstal.. ;)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    PETJULE: tak tenhle tip mě docela pobavil.. klučinu jsem zažil před mnoha lety jako student, kdy s vackem vedli kurz transpersonální psychologie na FFUP.. odehrávalo se to někde v na horách na chatě.. tenhle typos tam s vyholenou hlavou a batikovanejch hadrech vedl velmi bizarní osho meditace, u kterých se pár emočně labilních studentek válelo v záchvatu pláče po podlaze bez toho, aby jim byla poskytnuta náležitá podpora; pak se tam den hladovělo atp.. jak tak koukám na jeho cv, tak se z toho chlapec dostal a začal se věnovat něčemu víc ukotvenýmu.. byl sem popravdě docela rád, když ta víkendová legrace skončila ;)
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    PETJULE: jo a provize za propagaci od něj žádné nedostávám:)) jen upřímně sděluji, že mě jeho způsob komunikace a vedení fakt oslovil, což v podstatě nemusí znamenat nic moc důležitého ;)
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    KAMALA: to je možná docela problém, pokud chceš někoho fakt dobrého na pojišťovnu. co vím, tak právěže ti fakt dobří a vyhlášení psychoterapeuti provozují své praxe většinou placené přímo klientem/pacientem. nehledě na to, že dlouhé čekací doby v řádech měsíců u terapeutů na pojišťovnu jsou podle mě naprd. protože aby se uživili, musí bohužel honit čárky a tak není výjímkou, že klient svůj problém konzultuje opravdu jen jednu hodnu měsíčně a to je zpravidla hodně málo na to, aby se něco pohnulo k lepšímu. kdežto u terapeuta, kterého si platí klient sám, je ta frekvence sezení podstatně vyšší (1x týdně třeba) s lepším servisem. nechci tvrdit, že placení terapeuti jsou obecně lepší, jen že ta míra péče o pacienta by měla být u nich pravděpodobně na vyšší úrovni (mohou si prostě dovolit věnovat se mu podle JEHO potřeb a né podle nějakých regulí daných pojišťovnou atp.).

    možná tedy můj tip bude úplně mimo, takže sorry kdyžtak:) ale napadl mě Michal Petr (zažila jsem ho jen jako lektora, ne terapeuta a byl fakt supr, používal trochu i práci s tělem) a bohužel není nejlevnější.

    Informace | Mgr. Michal Petr
    http://www.michalpetr.com/informace/
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    MORPHLER: Lokalita je Praha... potrebuju spise doporuceni na konkretniho cloveka, na nekoho fakt dobreho...v databazi nevykoumam, kdo je skutecne kvalitni.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KAMALA: na pojistovnu mam pocit ze to nebude az tak moc lecitel, pojistovny nerady vidi ze se neco vzdaluje od oficiality. jsou vyjimky, ale moc to o sobe nezverejnuji. Stale mi chybi informace KDE. (neni vsechno Praha) neco malo najdes zde: http://www.mujpsycholog.cz/psychologove-v-cr.php pak taky neni od veci kontaktovat svou (jeji) pojistovnu a zeptat se na moznosti v dane lokalite (ne vsichni maji smlouvy se vsemi pojistovnami). Cekaci doby mohou byt klidne v radu mesicu.
    ABAYO
    ABAYO --- ---
    KAMALA: Hmm, někoho takového bych potřebovala i pro svojí maminku... znáte někoho v okolí Chomutova?
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    A samozřejmě profíka, co má za sebou několik výcviků
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    MORPHLER: ...nejlépe na pojišťovnu, jinak tam máma chodit nebude. nevím, jak si to představuju...asi hledám léčitele :) Ale nemusí tam být tělo zahrnuto neb to se začne zlepšovat automaticky, když se mysl uklidní....
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KAMALA: ... kde?... a placeného nebo na pojišťovnu? a co si predstavuješ tou prácí na těle?
    KAMALA
    KAMALA --- ---
    Zdravím, nemáte někdo doporučení na kvalitního psychoterapeuta pro maminku - jedná se o člověka, který není schopen změnit některé zaběhané mechanismy ve svém chování, týká se to především role oběti a neschopnosti vidět situace objektivně, tendence trápit se dokola dokolečka ... nějakého člověka, který je schopen pracovat na bytosti komplexně, tzn. nejen na duši, ale i těle... maminka je těžce nemocná... Někoho, kdo jí pomůže znovunalézt chuť do života. A především uvolnit vztah k synovi, který rovněž není schopen se změnit.... Znáte někdo takového génia?? Někoho, kdo přijme k aktivitě nejen maminku, ale i bratra.
    Díky, pošta
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---

    :)
    EVAD
    EVAD --- ---
    KATIA
    KATIA --- ---
    Revolution in Swedish Mental Health Practice: The Cognitive Behavioral Therapy Monopoly Gives Way | Scott D. Miller, Ph. D.
    http://www.scottdmiller.com/?q=node%2F160
    LOJZA
    LOJZA --- ---
    Pracuje prosím někdo z vás metodou Voice Dialogue?
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    LOJZA: já nevím, jaký z nich mám mít pocit. Moc je neznám, jednou jsem se s nimi bavil, četl jsem nějaké články, a do knížky jsem jenom nahlížel. Reaguju akorát na to málo, co o nich vím. Netroufám si hodnotit jejich práci s klienty (z toho mála, co jsem viděl na videu mi nicméně přišla velmi přirozená a uvolněná) a užitečnost jejich teorií. Jediný, nad čím jsem se pozastavoval je to, co se tady řešilo a to je veřejné prohlášení, který může působit normativně a které chtě nechtě, má větší dopad, protože je to prohlášení respektovaných odborníků.
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    KATIA: jasně, já měl na mysli taky jejich veřejný/odborný prohlášení. Jejich praxe může být odlišná a tam velmi pravděpodobně jejich postoje nejsou tak ostré. Přesto, když jsem se s nimi bavil o neexpertním přístupu, tak se od toho distancovali. To znamená, že nějakými "teoretickými mapami" se v praxi řidí.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam