ahoj,
nedá mi to, musím reagovat na některé nepřesnosti v předchozích příspěvcích a to za organizační tým sympozia a zároveň i za skupinu Narativ...
Narativ nesvolával řečníky sympozia. Sympozium je aktivitou FSS (především Z.Vybírala J. Roubala jako svolavatelů), která vznikla v letech, kdy Narativ ještě neexistoval. ZV a JR jsou také lidé, kteří rozhodují a zvou hosty sympozia (a to i tohoto letošního). Leoš Zatloukal byl pozván tedy na jejich popud. Dokážu si představit, že se to může míchat, protože na sympoziu bylo jedno z hlavních témat dialogismus a keyspeakeři byli z oblastí, kterým se Narativ věnuje. Většina lidí z Narativu jsme propojeni studiem s FSS a na sympoziu jsme se někteří podíleli na organizačních přípravách.
Leoš Zatloukal se na sympo dostal až jako náhradník, takže měl mnohem kratší čas na přípravu. To na jeho obhajobu. Jinak mě osobně na jeho příspěvku asi nejvíc vadilo, že v něm neměl žádné ukázky z praxe a grafy nebyly příliš ozdrojované/vysvětlené... Rozhodně ale nic kvůli čeho bych měl odsuzovat jeho práci a osobu.
Sympozium jako celek se pro mě osobně moc vydařilo. Vnímal jsem mnohem více to, čeho si cením na jiných konfereních a to je prostor pro vytváření sítí mezi různými přístupy a praktiky, vzájemný respekt. Myslím, že to je to, co české psychoterapii nyní může pomoct v tom, aby si uhájila svou pozici a možná z toho i nějak povyrostla nad úroveň rybníčků jednotlivých škol a zájmových skupin.