• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    NARVAH: v čem? Předem upozorňuju že jsem fakt kdysi četla jednu věc a moc si to nepamatuju - takže nerozporuju, ptám se.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SKATEMURAI: mně přijde nebezpečnej
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    SKATEMURAI: no jestli máš depresivní sklony, tak ti žádný autor pozitivních sdělení nebude připadat jako reálný. A pokud zrovna začne, tak bych si dala pozor na přechod to manické fáze. :-)

    Je to autor, který zjevně dokáže oslovovat dostatečně širokou skupinu lidí a co si tak pamatuju (četla jsem kdysi nějakou útlou knížku s krátkými příběhy), tak tam ani nejsou nějaké extra zavádějící kecy. V porovnání třeba s Osho těžký mainstream.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REZZ: Kromě psychoanalytické Palaty taky podobně psychoanalytický Ondřejov
    http://www.ondrejov.cz/programy/neuroticky-stacionar

    Plus teda podle mého tohle taky dost naplňuje požadavky stacionáře - tedy docházka na každodenní aktivity, plus to má navazující skupinu jednou týdně.
    http://www.ondrejov.cz/programy/ipp

    smíšenej na Karlově

    http://www.vfn.cz/...te/kliniky-a-oddeleni/psychiatricka-klinika/odborne-ambulance/stacionar-karlov/

    V Esetu mají stacionáře (tam taky jedou spíš psychodynamiku, ne?)
    http://www.klinikaeset.cz/index.php?id=3&usr_id=

    a KBT stacionář v PCP
    http://www.pcp.lf3.cuni.cz/pcpout/stacionare.htm

    Nějaký bude i na Břehové (už mají sice web, ale informace 00 nic)

    http://www.psychoterapie-praha.internet123.cz/

    V Patočkově mají psychosomatický
    http://psychosomatika.cz/clanek/denni-stacionar/

    Adresář obecně i mimpražských pak tady
    http://www.adskc.cz/index.php?id=11
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    VAN_DEN: Ve své podstatě - ano. Nevěřím, že je možné mít sebevědomí "nezávislé na nikom a ničem", jak to bylo níže definováno, a být psychicky zdravý.
    VAN_DEN
    VAN_DEN --- ---
    SKATEMURAI: Ta přímá úměra mezi sebevědomím a vztahem často platí, ale není to rozhodně pravidlo. Stejně tak vždy neplatí, že pokud si přeje někdo vztah, tak JEN proto, aby si zvýšil sebevědomí. A rozhodně lze mít sebevědomí bez toho, aniž je člověk v partnerském vztahu.
    Pokud je člověk v pohodě POUZE v partnerském vztahu, neboli je na vztazích závislý, pak to to může být poměrně rizikové. Z toho důvodu je určitě dobrý si to se sebou nejprve pořešit a pak být ve vztahu "nezávislejší" nebo neztrácet sám sebe pro ten vztah. Aby pak ten vztah nebyl hlavně pro zvýšení sebevědomí, ale i kvůli jiným kvalitám se vztahem spojeným :-)
    Nevím, jestli jsem dobře porozuměl tomu dotazu, možná to bylo myšleno jinak.

    SANTAL: Doufám, že jsi tím nechtěl/a říci, že mít sebevědomí nezávisle na někom = psychopat?
    REZZ
    REZZ --- ---
    ahoj, mam konkretni dotaz, snad tady spravne - mate nejake doporuceni na denni stacionar v praze? pripadne muzete mi nekdo popsat, jak to obvykle v takovem stacionari vypada? dekuji moc
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    myslím si, že nést samotu je těžké.. vztahem se samota upozadí, avšak stále tu je: vrženost člověka do světa.. bez příčiny.. možná, že vědomí sebe se ustaluje vědomím osamocení ve světě, vyrovnáváním se s touto daností
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SKATEMURAI: Jistě že to je možné. Obvykle těmhle klientům píšeme do kolonek nějakou psychopatii... a léčí se to značně hůře než neuroza/komplexy méněcennosti.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    AIM_FREEMAN: teď to teda nedohledám, ale před pár lety mi někdo poslal odkaz na úžasnou on-line hru ze sanatoria pro psychiatricky nemocné plyšáky.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Patient # z vás udělá profesionálního psychoterapeuta - iDNES.cz
    http://plnehry.idnes.cz/...haj#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=bonusweb&utm_content=main

    ...takže nechápu o co se snažíme a proč tu vůbec něco řešíme ;)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    DARJEEL: já s tebou souhlasím, cítím to stejně...je to zkrátka velmi obsáhlé téma a nejde ho zjednodušovat nebo zobecňovat, každý potřebuje něco jiného a každý typ problému, či "poruchy" si žádá jiný přístup...taky si nemyslím, že autenticita se musí být s projekcí ale v kontextu toho co psal Narvah sem měla potřebu se k tomu vyjádřit, byt zjednodušeně...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LADYWAVE: tak autenticita se nemusí nutně bít s prostorem pro projekci, nemusíš jako terapeut pacientovy vykládat o svém životě... Já osobně třeba autenticitu vnímám (i) tak, že se skutečně zajímám o to, co pacienta trápí a s čím přichází a že s ním prožívám jeho radosti i smutky, že se s ním zasměju i si s ním případně popláču :-)
    Imho je to hodně o tom (provokativní názor při středě, do pátku času dost) jak moc se jako terapeut bojím jít do prožitku a do kontaktu.
    Obecně samozřejmě, lidé s břečťan-like charakterem a různými formami orálního vampírismu si zaslouží trochu jinou a speciální péči, to stejné hraničáři třeba...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LADYWAVE: tak to co konkrétně znamená ta selektivní autenticita či jak velký prostor je pro projekci je objektem víry jednotlivých škol a dosti se to liší, že.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: njn, co se týče sekání, tak narovinu tohle vnímám i u Tebe, i když Tvůj způsob bych nazval spíš vysírání. Je to dobrá škola pro mě, ale příjemný to rozhodně není :o)

    No a druhá věc co třeba vnímám v týhle diskusi, co je spojený s "výslechem" je to, že jsi napsal nějaký odmítavý názor a ostatní to chtěli zdůvodnit, holt je to tu přece jen odborná diskuse a diskutující trochu na úrovni, v xchatových místnostech typu ISM nebo "Jak se teď cítíte, na co myslíte" by asi výslech neproběhl :)

    Ale upřímně mám z komunikace s Tebou mnohem lepší pocity než dřív, přijdeš mi takový lidštější a otevřenější, i jak jsi o té otevřenosti a bytí s druhým psal... (tak to teď můžeš zkusit nepokazit ,-)
    DAW
    DAW --- ---
    NARVAH: tak já sám za sebe můžu říct, že na tom něco pravdy je, a že tímhle způsobem občas "sekám" - a někdy se mi to samotnýmu na sobě nelíbí, ale zároveň prostě jsem takovej a snažim se aspoň aby to nepřekračovalo nějakej základní rámec slušnosti - což v týhle diskuzi s tebou imho fakt nepřekračuje. Dál už to je na tobě - jak se k tomu postavíš? Nakolik ty sám děláš právě tohle "sekání", který se ti tak nelíbí? Jakým stylem obhajuješ své postoje? Jestli vyjadřuješ ucelené myšlenky a osobní zkušenosti, nebo spíše pocity a doměnky? ...etc.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    DARJEEL: mám pocit, že tyhle internetové diskuse na nyxu mají často charakter výslechu.. často tady narážím na to, že pokud tady otevřeně sděluji svoje názory, ať jsou třeba odlišné od ostatních, tak netrvá dlouho, a objeví se někdo jako ty, či dawe, a začnete mě "sekat".. taková pro mě bizarní "taktika" kladení otázek, po kterém následuje devalvující hodnocení či napadání..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    NARVAH: zato roztomilý kluk je daleké hodnocení i invektivy...
    DAW
    DAW --- ---
    NARVAH: aha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam