• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    VAN_DEN: díky za reakci.. mně nejde o terapii, ale spíše o metodiku týkající se přístupu szp k farmakorezistentním pacientům s OCD.. tedy hledám publikaci, která by popisovala např. techniky zabránění kompulzivního chování.. našel jsem pouze tohle: http://www.lundbeck.com/upload/cz/files/pdf/Brozury/Obsedantne_kompulzivni_porucha.pdf
    VAN_DEN
    VAN_DEN --- ---
    NARVAH: nemám, ale osobně tyhle těžší ocd vnímám v souladu s analytikama jako předstupeň psychózy, a podle toho s nima nakládám. takže stejně jako u floridních paranoidních psychotiků bych se zkoušel v klidu bavit, nevyvracet, navázat vztah, přesunout třeba na to pozornost a takový ty bazály, nebo to pak podle toho případně zamedikovat.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    nemáte někdo článek či odkaz na odbornou publikaci týkající se toho, jak má přistupovat ošetřující personál k pacientům s OCD (těžší případy, kdy pacient např. odmítá opustit místnost atp.)?
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    Já jsem kdysi ještě v nulťáku vymyslel takový vtip:

Víte co je to nekonečný příběh?
    Když se dva psychologové navzájem obviní z projekce ;D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REZZ: ty hele - minimálně v Jesenických lázních to před změnami vyhlášek měli někde v přímém přístupu a teď je to nějaké zmatené.
    REZZ
    REZZ --- ---
    ZUZKAOU: super, neumim hledat, dekuji!!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    REZZ: lázně s programem pro úzkostné neurotiky. Jeseník ten program rozhodně měl a jejich hlavní psychiatr Kubánek je moc fajn a umí si vybrat tým.
    Něco z toho ti asi může hradit pojišťovna, ale já netuším, jak je to zrovna teď s úhradama a nebo jestli můžeš jet jako částečný plátce a být ve skupinách, nebo jak to teda zrovna teď funguje.

Zdravotní indikace | Léčba a indikace Priessnitzovy léčebné lázně - kde zábal dostal své jméno
    http://www.priessnitz.cz/lecba-a-indikace/1488-zdravotni-indikace.html
    http://www.lazne-libverda.cz/cs/lazenska-pece/indikace.html (tam je taky moc krásně, ale lidi tam neznám)
    Co se u nás léčí - Lázně Karlova Studánka
    http://www.k.studanka.cz/co-se-u-nas-leci/

a dále viz google s klíčovými slovy duševní poruchy lázně.
    KATIA
    KATIA --- ---
    SHI: v praze normálně poradny pro manželství a rodinu, zdarma, můžu doporučit petru prest: http://www.csspraha.cz/poradna-novakovych
    ... ale jako vždy je to strašně individuální, jak si lidé sednou či ne...
    REZZ
    REZZ --- ---
    ZUZKAOU: super, diky moc. jeste mam jeden dotaz - nemate napad na neco mezi dennim stacionarem a hospitalizaci v lecebne? predstavovala bych si neco asi jako lazne mimo prahu (bydliste) se zamerenim na psychoterapii. slysela jsem, ze neco takoveho je v laznich jeseniky, ale na tech jejich strankach nic moc konkretniho nenachazim.. dekuji http://www.priessnitz.cz/
    ZUZKAOU:
    SHI
    SHI --- ---
    prosim nemate kontakt na psychoterapeutku v Praze. Idealne na VZP, ale kdyztak i placenou, ne pro mne (ja uz mam :)) ; se zamerenim na vztahy a problemy v detstvi (to by snad nemel byt velky problem). posta diky
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SKATEMURAI: Marek Pošta třeba říká, že poznat sám sebe je vůbec to nejtěžší.
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    ZUZKAOU: Super analyza, respekt.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    Tak a já bych na tomto místě vyhlásil vítěze této diskuse: na 1. místě v ženské kategorii se umístila ZUZKAOU a na 1. místě v mužské kategorii se umístil DAW. Gratuluji oběma, podali jste obduvuhodný výkon.
    DAW
    DAW --- ---
    ZUZKAOU: :))) nápodobně ;)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAW: mohl bys mi prosím přestat vysvětlovat co cítím a co si myslím? Děkuji.
    DAW
    DAW --- ---
    ZUZKAOU: wow.. no jako každopádně to s tebou docela mává ;) ..teď mluvíš už i o obranných reakcích, do toho definice, který zněj už skoro jako diagnózy.. no nevim nevim Zuzko, ale řek bych, že ty věci o kterých píšeš se odehrávaj hlavně uvnitř tebe.. tohle téma v tobě opravdu silně rezonuje..
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    DARJEEL: já mám zas rozebírání plný kecky a chtěla bych konečně jen tak být....:)) takže kanape beru :D
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DAW: mocensky?

Popsala jsem ti osvědčné postupy v dynamice šikany na pracovišti. Obecně.
    Popsala co já v tvých slovech čtu. Ale pokud máš pocit na tebe jdu mocensky (ať už jde o co cokliv), tak to pochopitelně je tvoje vnímání. Jen že na straně vysílače fakt nic takového zas až tak nebylo. Respektive po obrané reakci a snaze vysvětlit mi že to je celé můj problém jsem dodala trošku ironie a zkonkrétnila ten pomahačský narcismus (přeznačkováno autorem konceptu na syndrom pomocníka).

A zejména v téhle poslední reakci já čtu fakt hodně paternalizace ze tvé strany.

Myslím že v debatě je zbytečné pokračovat. Ty ses na něco zeptal, já ze své strany nabídla asi už všechno co jsem mohla. Nemám v plánu se jakkoliv zaplétat s tím, že mi potřebuješ vysvětlitl že to máš úplně jinak. Vezmi si z mých slov, co potřebuješ.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    šmarja analýza a projekce na nyxu, ještě sem dovalte kanape :DDD

Mám dojem, že tenhle komunikační kanál je docela limitovanej, něco se tu dá poradit, ale něco nějak hluboce rozebírat, no nevím nevím :))))
    Ale jako chápu, taky se mi před vánocema už moc nechce pracovat a čeká mě tu stoh nedopsaných zápisů a radši bych někoho pořádně rozebral tady v diskusi :DDD
    DAW
    DAW --- ---
    ZUZKAOU: No podívej Zuzko, já rozumim tomu, jakým způsobem přemejšlíš a tenhle hlubinně analytickej vhled může bejt v některejch situacích i přínosnej. Ale nesmíš na to jít mocensky (a jsme zase u toho ;). Když si rozeberu náš rozhovor, tak mi vychází, že zatímco jsem už v úvodu psal, že na to nechceme jít mocensky (a pak jsem to ještě zopakoval), tak ty jsi mi nabídla dvě mocenská řešení - takže tady je spíš imho zamyšlení pro tebe: nakolik se tohle téma moci týká právě tebe. Já jsem brzo vycítil, že tu paní tady démonizuju a proto jsem se snažil popsat jí v širší perspektivě. Za to jsem od tebe dostal dva analytický komentáře o kterejch sama přiznáváš, že může jít o tvojí projekci. Tak se zamysli sama - určitě víš, že i při osobním kontaktu dochází často k projekcím a přenosům, natož pak, když komunikujeme s někým, koho nevidíme, neslyšíme jak mluví (tón řeči, intonace, způsob vyjádření) a navíc toho člověka ani neznáme - v takový situaci si myslím, že je potřeba bejt velice opatrnej ve vlastních analýzách a doufám, že ty sama uznáš, že pravděpodobnost, že se jedná o projekce se tady rapidně zvyšuje ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam