• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    Prostor pro výměnu informací a zajímavých odkazů k tématu, sdílení zkušeností z vlastní praxe (v přísných mezích etiky a ochrany osobních dat), diskuzi o konkrétních otázkách, možnostech i omezeních jednotlivých terapeutických směrů, pření se mezi jejich představiteli i filozofování o podstatě a smyslu psychoterapie jako takové. A jako novinka i prostor pro prezentaci a propagaci vlastní práce - článků, praxe, akcí.
    rozbalit záhlaví
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KETHAMINA: Paní o sobě říká, že je (byla) "typické indigové dítě".
    Inu, není co dodat, není co řešit...
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    KETHAMINA: mě to až zas tak ujeté nepřijde....jsou daleko horší...vnímám, že alespoň trochu ví o čem mluví...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KETHAMINA: myslíš pojem terapie?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Natrefila jsem na pofiderní stránky, zejména sdělení "Nejsem však zastáncem certifikátů ani diplomů, přátelé"

    Pořádám pro vás
    - Skupinové celodenní terapie hrou (8h) v Praze, v Brně a ve Zlíně
    - Individuální terapie (90min) v Praze, v Brně a ve Zlíně
    - dále pak nabízím online konzultace na facebooku, které stojí 214,--kč
    - Therap-besedy Intimisimo (3h)
    - a nově také Testy "5 typů zranění", blíže k testu v nabídce na hlavní stránce

    Více zde: http://www.spokojenazena.eu/o-nas/

    já vím, že je těchto lidí spousta, ale mě to stejně zas a znova převapuje, že jí není blbý používat termíny z oboru.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SKATEMURAI: mně ty tvoje pocity přijdou přirozené.. mít v hlavě podobně vypracované (až nashovsky) sociometrické schéma, asi by má spontaneita vzala za své a pouze bych objekt zájmu stuporózně pozoroval.. můžes si vzít příklad třeba z michaela (ten tyhle situace vnímá v shamu jako příležitost: je to lovec a cizí lidi nehrají roli): http://vimeo.com/52338592
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SKATEMURAI: [tenhle příspěvek Ti napíšu jako sedlák z horní dolní, tak ho prosím zkus tak brát :-)]

    no tyvole :)))
    jednak: hrozně řešíš, přemýšlíš, motáš se v myšlenkách jak hovno pod splavem... a nevidím v tom žádný pocity a žádnou akci. To je takový zásek, taková situace může nastat tisíckrát a vždycky se stejným výsledkem, vlastně se vše dělo tak jak je to pro Tebe v pořádku a bezpečné (žádný risk, žádný zisk :-)
    To je v pořádku, prostě to tak máš a má to nějakou svojí funkci a hodnotu v rámci Tvýho fungování (např. můžeš tě může odmítnutí hodně zraňovat, tak se radši situaci kdy to může nastat vyhneš) - nebo si dosaď jakýkoliv jiný důvod, který Ti tam zapadá.
    Ale, sakra chlape, takhle se nikam nedostaneš, malovat schéma a rozmýšlet už proběhlou situaci, to je Ti úplně k ničemu - prostě comfort zone, vlastně pohoda. Ale vidím v tom to, že bys to možná chtěl jinak, hnout se z toho záseku - jestli je to tak, tak můžeš zvážit to, jestli Ti risk případnýho zklamání stojí za to - to je jen na Tobě, v tom Ti nikdo neporadí.
    mám návrh hodný bojovníka :-) bojovník planuje, vymejšlí, taktizuje trochu dopředu - ne moc, ale má vymyšlený rámec. Pak čeká, čeká a až přijde vhodný moment PŘESTANE nad tím přemýšlet a jde do akce, zapne cítění, hne sebou a prostě JEDNÁ - jak když natáhneš setrvačný autíčko, držíš ho, držíš a pak najednou pustíš a ono se někam rozjede :-)))
    Jakmile začne jednat, tak už necouvne, nejde do toho bezhlavě, má trochu rozmyšleno, ale zase se nenechá brzdit myšlením a hlavně koná, jedná. A pak se vidí jak to dopadne, rozhodně je to na každý pád nějaká zkušenost, ze které se lze poučit a něco z ní vytěžit. Ať už je to telefonní číslo nebo prutěný koš :-)
    Nakonec, v Tebou nastíněné situaci nejde o život, ale náhodnou kolemjedoucí, risk factor není moc vysoký :o)

    Je to takhle aspoň rámcově jasný, co jsem chtěl sdělit?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    SKATEMURAI: obávám se, že ti tady moc nikdo nepomůžeme, to musíš opravdu v té terapii...nehledě na to, že se neustále soustředíš na to co je špatně a co nemůžeš a co ti nejde místo toho, aby ses zaměřil na to co ti jde, co umíš a co můžeš....život je o riskování...a už mlčím:)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    vem si to do tý terapky
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SKATEMURAI: Aniž znám klienta, zvážila bych jako pracovní hypotezu, zda vůbec jde o smrt a její vnímání - nebo o problém s ašpirační úrovní (raději se vzdám, hle zde má výmluva, než abych unesl případnou prohru - nedosažení cíle, a ohrozil svůj sebeobraz).
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    nebo: proč mu nenabídnout naše pohledy á la měl by ses vyrovnat s vlastní smrtelností ouje ;)
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    SUURJA: no, jak víme, tak skatemurai ma trochu s psychoterapií problémy...ještě si k ní hledá svůj postoj, tak proč mu zde nenabídnout různé pohledy... :)
    DAW
    DAW --- ---
    SUURJA: jj.. ale třeba někdo jinej hodí rukavici do ringu ;) .. i když zejtra nebudu vůbec online, tak to bych stejně prošvih..
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    DAW: to nepochybně je (téma pro souboj i ukázka rozdílu).. ale někteří z borců jsou dnes vyčerpáni a navrhují eklekticky všeobjímající příměří ;)
    DAW
    DAW --- ---
    SUURJA: Tohle je zrovna takový dobrý téma pro "souboj paradigmat" ;) ..páč je vidět, že odlišný terapeutický směry mají na tohle téma až skoro protikladný názory..
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    SKATEMURAI: řekla bych, že hledání "z čeho ten postoj vychází a jak s ním pracovat", případně co o tobě říká, je zakázka do terapie.
    Aniž bych se chtěla dotknout zde navržených existenciálních témat
    LADYWAVE:
    DAW: , myslím, že beztak je nejdůležitější, co prožíváš ty a z čeho tyhle myšlenky vychází u tebe.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SKATEMURAI: to bych si vzal do terapie - proč se u zažívání úspěchu (a nejspíš i pocitu vyšší sebehodnoty) objevuje pocit zbytečnosti snahy ho dosahovat (který ten úspěch vzápětí zdevalvuje?).. asi je to o tom, jak se sebou zacházíš.. asi bych zkoumal, s jakými vztahy to může souviset..
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    SKATEMURAI: souhlasím s DAW, nehledě na to, že to také souvisí s otázkou proč tu jsem, jaký je smysl mého žití zde...to jsou všechno otázky, na které bys měl hledat odpovědi jelikož jinak se těžko budeš někam posouvat a budeš setrvávat imho v depresi...a odpověz si, i když umřeme, chceš prožít život plný pesimismu i když je ten život (dle tebe) omezen a nebo i když to tak je, tak si to tady užiju, prožiju plně? (to také souvisí s tím tady a ted...)
    DAW
    DAW --- ---
    SKATEMURAI: Vědomí vlastní smrtelnosti - k tomu se musíš nějak vztáhnout ty sám a najít si vlatní způsob, jak se s tímhle budeš v životě vyrovnávat. Imho ale v každodennim životě je lepší se soustředit na to, co je tady a teď, ne na něco, co přijde v budoucnosti.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    trapkova má ordinaci v praha bych řek
    SHERY
    SHERY --- ---
    DARJEEL: myslela jsem, ze nejsou na pojistovnu a po peclivejsim shlednuti to vypada, ze ano :) v ramci institutu jsou tam i dalsi, ozvu se jim, jestli maji kapacitu. diky
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SHERY: Chvála s Trapkovou? (bych si tak tipnul...)
    SHERY
    SHERY --- ---
    Nevite, prosim, o nekom, kdo dela v Liberci detskou psychterapii - bud skupinovou, nebo individualni? nejlepsi by bylo samozreme na pojistovnu...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SKATEMURAI: třeba už tím, že si začneš uvědomovat, co se sebou děláš.. může to být výchozí bod.. ke změně..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam