• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    MARLI_TARN: no chtělo by to s drogama přestat, psychice moc neprospívaj.
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    AIM_FREEMAN: ahoj, dik za info, to zni fer.
    Jde o to, ze to to sou ve smes veskere cinnosti ktery me opravdu bavi, co delam pro zabavu ve volnem case a prvni na co se me ptala prakticka lekara, kdyz sem ji rikala ze bych objednala na terapii, bylo co me bavi.

    Takhle mi to vyhovuje, naplnuje me moje prace a obcasny povyrazeni v hospode nebo na party.aspon jednou tydne chodim behat, coz me taky bavi ale primarne to delam kvuli postave a kondici. Nemam potrebu hledat si nejaky jiny 'hodnotnejsi' zajem a obavam se, ze kdyz jim tohle reknu tak mi poradi at si najdu nejaky normalni konicek

    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    MARLI_TARN: ahoj,

    tvoje cile, nebo zakazka, kterou predkladas v prvnim odstavci pusobi dojmem, ze vis na cem chces a potrebujes pracovat a rozhodne jsou to cile se kterymi ti dobry psychoterapeut muze pomoct.

    tvuj zivotni styl, je tvoje vec. uzivani drog (vcetne alkoholu) muze samozrejme nektere potize potencovat..na druhou stranu pises ze je to pro tebe dulezity ventil. muzes to treba s asistenci zkoumat..co to prinasi, co to bere, kde to bere a treba jak to muze vic davat a min brat, cim to doplnit..nevim, fabuluju, volne asociuju. kazdopadne dobry terapeut ti nebude nic zakazovat, neni ztelesneny rodic.

    co se tyce problemu v zamestnani..to by ti toho terapeuta platil zamestnavatel, nebo co ma s tim do cineni? pokud to je tvoje rozhodnuti a tvoje "akce" tak vez, ze soucasti terapeuticke praxe je mlcenlivost terapeuta, dokud neni porusovan zakon. takze pokud by jsi mluvila o planovane vrazde bylo by proc co komu bonzovat. ale drzeni drog v tabulkovem mnozstvi a jejich uzivani neni z tohoto hlediska zadny problem. a to ze sis s kamosema dala extosku nebo speka nebo co imo zadneho terapeuta nerozhodi a znam i par psychologu i terapeutu, co to delaji take. jeste take terapeut je clovek a ne statni organ, takze citi srdcem, mysli mozkem a na prednim miste je u nej klient, to jest treba ty, takze neni ceho se bat.

    btw. take nemusis o vsem mluvit hned. je to pro tebe, tvuj proces, tvuj cas, tvoje tempo..terapeuticky vztah je specificky druh vztahu, ktery ma svuj vyvoj, tak jako kazdy jiny..vseho do casu.
    MARLI_TARN
    MARLI_TARN --- ---
    ahoj,

    tak jsem se odhodlala objednat se na terapii. Moje hlavni cile jsou naucit se lip zvladat emoce - myslim ze vsechno prozivam extremne intenzivne coz me obcas omezuje. Pak bych rada zlepsila svuj self-image. Mam o sobe dost spatne mineni a nizke sebevedomi. Taky bych rada zapracovala na vztahy s rodinou, obcas je dost tezke se mnou vyjit, irituje me kdyz je neco jinak nez ocekavam i kdyz se jedna o neprilis podstatne detaily.

    Ted zas vubec nevim jestli jsem se mela objednavat a jestli budu schopna a ochotna spolupracovat tak aby to melo smysl. Zhruba jednou za mesic az za dva chodim na party a davam si rekreacni drogy a toho se asi nevzdam, uz je to takhle nekolik let.

    Myslite, ze by psychterapie mela smysl i kdyz bych s rekreacnima drogama jednou za mesic az dva takhle pokracovala a moc to nezminovala (kdyz se budou ptat, tak bych asi rekla ze sem drogy v minulosti zkousela ale nehodlam s tim pokracovat)?
    Taky se obavam, ze kdyzbych to zminala, muzou mi zpusobit problemy v zamestnani, a tak.

    Obcas taky chodim s kamaradama do hospody (tak jednou za tyden az za dva) a docela dost kalim. Toho se taky neminim vzdat, je to jedna z mala veci ktere me tesi.


    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    opět jedna pozvánka.....

    Vážení kolegové a kolegyně,

    dovolujeme si Vás pozvat na veřejnou přednášku Murray Steina 16.5. v Praze.

    MURRAY STEIN | Putování po Jungových spisech o alchymii

    VEŘEJNÁ PŘEDNÁŠKA | JUNGOVA MAPA DUŠE ANEB ORIENTACE VE VNITŘNÍM SVĚTĚ

    Srozumitelné vysvětlení Jungových nejdůležitějších konceptů jako jsou kolektivní nevědomí, archetypy, komplexy, teorie libida, persona a stín, animus a anima, Bytostné já, individuace, synchronicita.
    Doporučená literatura: C.G. Jung: výbor z díla VI.: Představy spásy v alchymii


    SEMINÁŘ | ALCHYMIE V ANALYTICKÉ PSYCHOLOGII A PSYCHOTERAPII
    PROČ BYLA ALCHYMIE PRO JUNGA DŮLEŽITÁ A JAK MŮŽE BÝT UŽITEČNÁ V DNEŠNÍ DOBĚ PRO NÁS.

    V momentě, kdy se Jung dostal k alchymistickým spisům, skončil s psaním Červené knihy. Tak podstatné informace o duševních procesech v alchymii našel.

    Murray Stein projde krátce tématem alchymie v Jungově díle, aby se poté mohl zaměřit na hlavní téma semináře: vztah alchymie a analytické psychologie a její konkretní, praktická použitelnost v psychoterapeutické praxi i v individuačním procesu obecně.

    MURRAY STEIN, PH.D.

    je jungovský tréninkový psychoanalytik a mezinárodně uznávaný lektor analytické psychologie. Narodil se v roce 1943 v Kanadě.

    Je absolventem Yale University (B.A., M.Div.), University of Chicago (Ph.D., náboženství a psychologie) a Jungova Institutu v Curychu. Je zakládajícím členem Interreligiózní společnosti jungovských analytiků a Společnosti jungovských analytiků v Chicagu. Byl prezidentem IAAP - International Association for Analytical Psychology (2001-4) a prezidentem ISAP - International School of Analytical Psychology (2008-2012) v Curychu. Je členem Swiss Society for Analytical Psychology.

    Napsal a editoval knihy, z nichž některé patří k základní literatuře studia analytické psychologie, například: Jung´s Map of the Soul, The Principle of Individuation, Jungian Psychoanalysis, In Midlife, The Edinburgh International Encyclopedia of Psychoanalysis. Do češtiny je přeložen jím spolueditovaný soubor Příběhy duše - moderní jungiánský výklad pohádek. Pro více informací viz www.MurrayStein.com

    ČASOVÝ HARMONOGRAM:

    Pátek 16. 5. 17:00 - 20:00 přednáška Klášter Emauzy


    MÍSTO KONÁNÍ:

    Přednáška proběhne v refektáři historické budovy opatství Emauzy. Vyšehradská 49, Praha 2.
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    KETHAMINA: Paní o sobě říká, že je (byla) "typické indigové dítě".
    Inu, není co dodat, není co řešit...
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    Ahoj, já mám také jednu pozvánku:

    Vážení kolegové a kolegyně,

    dovolujeme si Vás pozvat na veřejnou přednášku a seminář Jörga Rasche, který bude otevřen odborné veřejnosti.
    Veřejná přednáška a koncert
    4.4. 2013 od 17.00
    Matka – Dítě – Hudba: Psychoanalytická a hudební interpretace op. 15 „Dětské scény“ od Roberta Schumanna

    Schumannův známý klavírní cyklus není jen souborem výtečné hudby. Ukazuje, ač beze slov, raný rozhovor matky a dítěte a jejich touhu po třetím, po otci. Cyklus bude nejen hudebně ztvárněn, ale i analyzován.
    Přednáška je přístupna i samostatně za vstupné 100 Kč / pro členy ČSAP 70 Kč

    Dr. med. Jörg Rasche
    Narozen 1950, povoláním analytický psychoterapeut, vystudoval lékařství v Berlíně a analytický výcvik absolvoval na C. G. Jung-Institutu.

    Byl více prezidentem IAAP a předseda německé DGAP. Je docentem na berlínském Jungově institutu a rovněž vede poradenské centrum pro děti a mladistvé v Berlíně. Zaměřuje se také na sandspiel (člen DGST, vyučující na ISST).
    Jeho vášní je hudba, zabývá se také muzikoterapií a obecně působením hudby na psýché. Jak se sami budete moci přesvědčit, hudbu přináší i na své přednášky a semináře.

    Přednáška proběhne v refektáři historické budovy opatství Emauzy
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    Cau,
    mam pozvánku zase na jednu akci do Brna na téma "Když rozvedení rodiče bojují - násilí mezi rodinnými členy"
    Jedná se workshop holandské psycholožky Justin van Lawick, která je v téhle oblasti celkem respektovaná. Jinak přístupově je to na pomezí systemiky, rodinné terapie a dialogického přístupu. Součástí budou i supervizní konzultace.
    Více na webu Narativu: http://narativ.cz/cs/workshop-justine-van-lawick-2014 (studentský slevy)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KETHAMINA: aha, tak terapie psychologickými metodami, to je chytře napsaný :)))

    Jinak jak to tak čtu, tak diskrétnost je asi taky její silnou stránkou .-))
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    DARJEEL: no asi jsem dedukovala, že když je to terapie psychologickými metodami, tak jsem to spojila od psychoterap.

    jo, fotky, díky tomu jsem se na ten webu dostala, na FB je totiž dokonce označuje, jelikož na jednom z posledních setkání byla moje známá.


    NARVAH: při prvním čtení mi toho rezonovalo hodně, teď při druhém asi už né tolik, ale slovo terapie je asi u čehokoliv co dělá :)


    LADYWAVE: jak jsem psala, moc takových webů jsem nečetla. dokážu si představit,že tom ůže být horší. Viz super vědmy v TV.
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    KETHAMINA: mě to až zas tak ujeté nepřijde....jsou daleko horší...vnímám, že alespoň trochu ví o čem mluví...
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    KETHAMINA: myslíš pojem terapie?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    toš o psychoterapii nikde nic nepíše :-))) Kde vidíš spojitost? :-)))

    A má tam komplet fotky své klientely z intimních skupinových setkání kde se ne-objímá a nesdílí kolečko jak v émerické tývý, no není to žůžo? Škoda, že tam nezveřejnila adresy a e-maily těch klientů....
    já se teda objednávám, snad bude mít ještě volno!!!
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Natrefila jsem na pofiderní stránky, zejména sdělení "Nejsem však zastáncem certifikátů ani diplomů, přátelé"

    Pořádám pro vás
    - Skupinové celodenní terapie hrou (8h) v Praze, v Brně a ve Zlíně
    - Individuální terapie (90min) v Praze, v Brně a ve Zlíně
    - dále pak nabízím online konzultace na facebooku, které stojí 214,--kč
    - Therap-besedy Intimisimo (3h)
    - a nově také Testy "5 typů zranění", blíže k testu v nabídce na hlavní stránce

    Více zde: http://www.spokojenazena.eu/o-nas/

    já vím, že je těchto lidí spousta, ale mě to stejně zas a znova převapuje, že jí není blbý používat termíny z oboru.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SKATEMURAI: mně ty tvoje pocity přijdou přirozené.. mít v hlavě podobně vypracované (až nashovsky) sociometrické schéma, asi by má spontaneita vzala za své a pouze bych objekt zájmu stuporózně pozoroval.. můžes si vzít příklad třeba z michaela (ten tyhle situace vnímá v shamu jako příležitost: je to lovec a cizí lidi nehrají roli): http://vimeo.com/52338592
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SKATEMURAI: [tenhle příspěvek Ti napíšu jako sedlák z horní dolní, tak ho prosím zkus tak brát :-)]

    no tyvole :)))
    jednak: hrozně řešíš, přemýšlíš, motáš se v myšlenkách jak hovno pod splavem... a nevidím v tom žádný pocity a žádnou akci. To je takový zásek, taková situace může nastat tisíckrát a vždycky se stejným výsledkem, vlastně se vše dělo tak jak je to pro Tebe v pořádku a bezpečné (žádný risk, žádný zisk :-)
    To je v pořádku, prostě to tak máš a má to nějakou svojí funkci a hodnotu v rámci Tvýho fungování (např. můžeš tě může odmítnutí hodně zraňovat, tak se radši situaci kdy to může nastat vyhneš) - nebo si dosaď jakýkoliv jiný důvod, který Ti tam zapadá.
    Ale, sakra chlape, takhle se nikam nedostaneš, malovat schéma a rozmýšlet už proběhlou situaci, to je Ti úplně k ničemu - prostě comfort zone, vlastně pohoda. Ale vidím v tom to, že bys to možná chtěl jinak, hnout se z toho záseku - jestli je to tak, tak můžeš zvážit to, jestli Ti risk případnýho zklamání stojí za to - to je jen na Tobě, v tom Ti nikdo neporadí.
    mám návrh hodný bojovníka :-) bojovník planuje, vymejšlí, taktizuje trochu dopředu - ne moc, ale má vymyšlený rámec. Pak čeká, čeká a až přijde vhodný moment PŘESTANE nad tím přemýšlet a jde do akce, zapne cítění, hne sebou a prostě JEDNÁ - jak když natáhneš setrvačný autíčko, držíš ho, držíš a pak najednou pustíš a ono se někam rozjede :-)))
    Jakmile začne jednat, tak už necouvne, nejde do toho bezhlavě, má trochu rozmyšleno, ale zase se nenechá brzdit myšlením a hlavně koná, jedná. A pak se vidí jak to dopadne, rozhodně je to na každý pád nějaká zkušenost, ze které se lze poučit a něco z ní vytěžit. Ať už je to telefonní číslo nebo prutěný koš :-)
    Nakonec, v Tebou nastíněné situaci nejde o život, ale náhodnou kolemjedoucí, risk factor není moc vysoký :o)

    Je to takhle aspoň rámcově jasný, co jsem chtěl sdělit?
    LADYWAVE
    LADYWAVE --- ---
    SKATEMURAI: obávám se, že ti tady moc nikdo nepomůžeme, to musíš opravdu v té terapii...nehledě na to, že se neustále soustředíš na to co je špatně a co nemůžeš a co ti nejde místo toho, aby ses zaměřil na to co ti jde, co umíš a co můžeš....život je o riskování...a už mlčím:)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    vem si to do tý terapky
    SANTAL
    SANTAL --- ---
    SKATEMURAI: Aniž znám klienta, zvážila bych jako pracovní hypotezu, zda vůbec jde o smrt a její vnímání - nebo o problém s ašpirační úrovní (raději se vzdám, hle zde má výmluva, než abych unesl případnou prohru - nedosažení cíle, a ohrozil svůj sebeobraz).
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    nebo: proč mu nenabídnout naše pohledy á la měl by ses vyrovnat s vlastní smrtelností ouje ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam