• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    The Couples Using Magic Mushrooms as Relationship Therapy
    "It was like we could see each other's souls."

    The Couples Using Magic Mushrooms as Relationship Therapy - VICE
    https://www.vice.com/...therapy?fbclid=IwAR2vHeuSYkxZcD2h8S_WQSMuYQcmq5qRj6zFf9hgbvHUjtDievj7-mnz8CY
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    zdravím, udělal jsem v centru Prahy službu pro (začínající) psychoterapeuty a kouče: hodinový pronájem terapeutovny. Online booking + otevření dveří appkou. Dobrý pro lidi, co jsou ve výcviku. http://terapeutovna.cz
    ANOUS
    ANOUS --- ---
    Poskytuji psychoterapii v centru Prahy.
    Něco o mě: Vystudovala jsem psychologii, speciální pedagogiku a sociální práci. Absolvovala jsem kompletní čtyřletý psychoterapeutický výcvik zaměřený na osobu (PCA), motivační rozhovory, krizovou intervenci a několik dalších kurzů. Již pět let pracuji na plný úvazek v organizaci, která pomáhá lidem s duševním onemocněním, tři roky mám psychoterapeutickou praxi.
    Cena jednoho sezení je 500,-Kč.
    Pokud se budete chtít na něco doptat nebo se objednat:
    737 648 758
    psychoterapieanjun@gmail.com
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    STALK:
    MORPHLER:
    IOM_NUKSO:
    diky vam vsem. Cenim i ten kritickej pristup.
    Ja do neceho takovyho jdu poprve a pripada mi trochu obtizny, ze by se clovek mel vlastne nejdriv aspon lehce zorientovat ve smerech a pristupech, aby si trochu rekl, jestli mu to bude vyhovovat. Nebo potom jet metodou hit&miss, coz se mi ale taky moc nechce, navic to stoji penize. Psychoterapie na roky me trochu desi, doufam, ze by to slo nejakou rychlejsi cestou, ale uvidime.

    IOM_NUKSO: muzu se zeptat, cim te nastval? Ja na nej narazila uplnou nahodou, chodim kolem. Radsi bych nejaky primy doporuceni, ale to se v mym okruhu moc sehnat neda. Klidne posta.
    STALK
    STALK --- ---
    Přiznam se že mě podobný směry trošku serou. Nabízej snadný řešení na výsostně nesnadný věci. (chce se mi říct "přesně v duchu doby! :) Osobní témata nejsou žádnej "bulshit" a duše neni žádnej zámek na klíč. Já šel jinou cestou a díky tomu jsem dneska živej a zdravej (bez nadsázky). Z toho pramení moje skepse.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: vidis, a podle me to, ze kdyz se nekdo na neco pta a ty o tom nic nevis, tak bys mel o tom spise mlcet, prisla jako ta podstatna cast zpravy. ale kdyz je podle tebe takove upozorneni hned umlcovanim, chapu, ze si neporozumime.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    STALK: ta metoda dle Ericksona je ucinna a rychle, pokud ses ten typ a nemas zalibu rozebirat svuj bullshit donevidim. Nekdy staci jen ten jeden klic pro otevreni vsech zamku. Poznamenam, ze zrovna ja docela jsem ten rozebiraci typ, ale tahle metoda na mne fungovala a rychle. (Zrovna jura me sice nas***** na prvnim setkani, ale to je spis o tom jak si klient sedne s tim terapeutem. A doufam, ze si uz vymenil to nehorazne nepohodlny "kreslo")
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: „Když chcete otevřít zamčené dveře, nepotřebujete podrobnou analýzu zámku, ale klíč, který do zámku pasuje.“ (Steve de Shazer)" - hmm. roztomilé :) proklikal jsem si ty tvý odkazy a je zřejmý že si oba pod pojmem psychoterapie představujem asi něco dost odlišnýho.

    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: Ok. Ona by se podle mě ta tvoje zpráva dala podat i bez toho umlčování na úvod. ;) - Ber to tak že i takovejhle dojem to může budit - ostatně nic jinýho nepíšu. A ty jestli tomu věříš by si s tim měl bejt v pohodě...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    VENIKA: kdyz se teda objevilo takove blbe vyjadrerni tak ti k tomu teda neco reknu, ackoli mi hrozi obvineni, ze kopu za sebe, protoze pan jede prakticky stejny pristup jako ja (a stovky mych kolegu)

    - hypnoterapie dle Ericksona - takovy trochu jiny pohled na a praci s hypnozou, kde se pracuje zpravidla s mirnejsim transem (takze nekomu to ani neprijde jako hypnoza).
    - postmoderni pristup a konstruktivismus je takove souhrne oznaceni, filosoficke zakotveni prave pro ty nasledujici dva konretni pristupy- systemickou psychoterapii (nazev pouzivany spise u nas, v zahranici pouzivaji spise "kratka terapie" "terapie zamerena na reseni" nebo onu kombinaci SFBT - kratka terapie zamerena na reseni. (vyzkumy ukazuji, ze za 5-6 sezeni se, kdyz se pracuje urcitym zpusobem, da udelat vetsina prace a kdyz ne, tak se neco dela spatne ... není cil mít klienta v terapii roky, jako treba v psychoanalytickem pristupu, kde to naopak je temer podminka).
    -narativni terapie je dalsi z podoboru postmoderni ci systemicke terapie a zameruje se na praci pres pribehy, ktere o sobe a svych zivotech vypravime a jejich zmenu
    - vse je zcela v souladu s modernim poznanim, vyzkumy funkcnosti a ucinosti. Tento pristup je stejne vhodny jako kterykoli jiny, kdyz se dela dobre a ku prospechu klienta.
    -vycvikove instituce ktere tyto pristupy skoli jsou v cesku minimalne 3, vse byva akreditovane... vice treba u nich:
    http://dalet.cz/ - tu je i hezke podrobnejsi vysvetleni o co jde
    ISZ MANAGEMENT CENTRUM
    https://isz-mc.cz/
    http://www.g-i.cz/cz/
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: tak se prosim nevyjadruj, kdyz neznas. nekdy je lepsi mlcet. pristup SFBT (solution focused brief therapy- na reseni orientovana kratka terapie, coz je neco, co se taky muze skryvat pod onim postmodernim systemickym pristupem.) funguje stejne jako kazdy jiny bona fide pristup. prave ze nejde o hledani nahledu ani obaleni problemu, ale prave zamereni na reseni a jak ho dosahnnout.
    STALK
    STALK --- ---
    VENIKA: Krátkodobý přístup? Systemická psychoterapie? řešení za 5-10 sezení... hmm... nic o takovejch přístupech nevim, tak hodnotit nemůžu. Ale napadá mě co se tak za takovou dobu dá stihnout..Třeba je to super funkční model jak si najít náhled a cejit se líp. A nebo si už tak složitý téma roznípat a zabalit do nějakýho novýho obalu kterej nebude dlouho fungovat. - nedělá to na mě dobrej dojem
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Dokazal by mi nekdo, prosim, zhodnotit” pristupy tohoto pana? http://psychoterapie-jura.cz/jak_pracuji.htm
    Resp bude to aspon trochu vhodne na terapii kvuli vztahu s otcem, se kterym uz roky nekomunikuju, a potrebuju se v tom nejak posunout.
    Narazila jsem na nej nahodou.
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    GEGI: Ano, chodila jsem rok do pravidelné pracovní "klientské" skupiny PBSP. Co tě zajímá?
    Z_RYBY_KOST
    Z_RYBY_KOST --- ---
    SHAGA: Na fb Petr Třešňák - předseda spolku Naděje pro děti úplňku shrnuje, proč je toto vyjádření mimo normu slušnosti a odbornosti.

    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=733149450444249&id=100012476013281
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    STALK: Nojono, Doležal je kolega z oboru :-).
    Každopádně, zde předchozí rozhovor s Matysem, kde odhaluje "fakta" o autismu. https://www.docdroid.net/hCV3OL4/matys-zdrav-den-cit.docx (Pytlíky na zvracení do pohotovostní polohy.)
    STALK
    STALK --- ---
    TETHALKA: Jiří X, Greta, i celej reflex si podle mě můžou podat ruce a jít do háje :) - Ale psychiatři a psychoterapeuti by měli pomáhat vyvažovat šílenství tohodle světa ne ho živit.
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    STALK: Taky nejsem od fochu, ale z Reflexu teď kvůli kampani proti Grétě, kterou vede Marek Stoniš, odejde J. X. Doležal. Ne že bych byla Doležalova fanynka, ale stejně (a vím to přímo od něj a má to i na svém FB).
    A jinak teda diagnostika na dálku stylem "kouknu a vidím" mě nadzvedá ze židle.
    STALK
    STALK --- ---
    SHAGA: nejsem od fochu ale dobře to není. (ani to nečtu - nemam na to) - kdyby s ní pracoval nesmí o tom mluvit. Když s ní nepracuje - neměl by o ničem mluvit. Nevim kde je přesně ta hranice ale myslim že etickej kodex chápou dost po svym. Příspěvky "odborníků" do médií jsou tenkej led - a tohle už je hodně hluboko pod nim.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam