• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    V Česku otevřela první psychedelická klinika. Peníze má od Mitonu
    https://www.forbes.cz/v-cesku-otevrela-prvni-psychedelicka-klinika-penize-ma-od-mitonu/

    Terapeuti | PSYON
    https://www.psyon.cz/terapeuti/
    TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    DRAGON: Zařízení Modrý dům v Praze 8 (u metra Ládví) má smlouvu se všemi pojišťovnami. Zde stránky: http://www.psychoterapie.net/, v sekci kontakty najdete, kdo z nich bere nové klienty.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    zdravím. sháním pro kamarádku psycholožku, která akceptuje OZP a čekací lhůta není x měsíců. Dokázal by prosím někdo poradit? Lokace Praha.
    děkuji
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    „Je lepší být s lidmi, kteří jsou lepší než vy sami. Vyberte si takové spolupracovníky a kamarády, jejichž chování a vlastnosti jsou lepší než vaše, aby se tím směrem ubíralo i vaše chování.“

    V jedné větě, kterou Warren Buffett řekl 14letému chlapci, shrnul tajemství úspěchu | Warengo
    https://warengo.com/...dne-vete-kterou-warren-buffett-rekl-14letemu-chlapci-shrnul-tajemstvi-uspechu

    vs

    "Člověk má sílu, velkou kapacitu, která se projeví, když vnímá empatii v opravdovém, akceptujícím a pečujícím vztahu."

    C. R. Rogers
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Existuje pouze jedna cesta, jak lidi milovat, a tou je milovat je takové, jací jsou. A nádherné je na tom to, že když je milujete jací jsou, tak se začnou měnit. Ne podle vašich představ - začnou se měnit podle své vlastní reality. Když je milujete, promění je to. Ne přesvědčí - promění. Obnoví se, dosáhnou k novým výšinám bytí. Dojde k tomu, ale v jejich bytí a podle jejich vlastní přirozenosti.Pomáhejte lidem, aby byli přirození, pomáhejte lidem, aby byli svobodní, pomáhejte lidem, aby byli sami sebou, a nikdy se nepokoušejte nikoho nutit, tahat a tlačit a manipulovat...

    "Láska nepotřebuje být perfektní, ta potřebuje být pouze opravdová."

    What makes us unhappy is to want. Yet if we would learn to cut our wants to nothing, the smallest thing we’d get would be a true gift.

    terapie doporučuju každýmu, protože věřím, že to má každýmu co nabídnout, ujasnit si nějaký věci v hlavě, přijít si na něco, s něčím se smířit, vstřebat, uchopit jinak, rozhodnout se pro něco... osobnostně vyrůst, zkompetentnět, být celistvější, líp se znát... -Nellia
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    Šťastní i úspěšní budete, až pochopíte, že život je hra.​ Změnit se může každý, tvrdí kouč

    https://video.aktualne.cz/.../r~3da85200614611e793d0002590604f2e/r~7c5cbdb2b3fb11e7a7000025900fea04/
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    PSYCHOLOG PRO DĚTI I DOSPĚLÉ
    CENTRUM PSYCHOTERAPIE ANDĚL PRAHA

    Psycholog - Psychoterapie Anděl Praha - poradna
    https://www.psychoterapie-andel.cz/
    SONYAH
    SONYAH --- ---
    Ahoj, nechtěl byste někdo tento víkend na vzdělávací kurz Úvod do terapeutické práce a poradenství s využitím pískoviště v termínu 7.-8.12.2019? Bohužel se z osobních důvodů nemohu zúčastnit, cena kurzu je 2700,- Kč.

    Případně mě prosím kontaktujte zde nebo na rubisova.sona@email.cz
    DRZEEF
    DRZEEF --- ---
    The Couples Using Magic Mushrooms as Relationship Therapy
    "It was like we could see each other's souls."

    The Couples Using Magic Mushrooms as Relationship Therapy - VICE
    https://www.vice.com/...therapy?fbclid=IwAR2vHeuSYkxZcD2h8S_WQSMuYQcmq5qRj6zFf9hgbvHUjtDievj7-mnz8CY
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    zdravím, udělal jsem v centru Prahy službu pro (začínající) psychoterapeuty a kouče: hodinový pronájem terapeutovny. Online booking + otevření dveří appkou. Dobrý pro lidi, co jsou ve výcviku. http://terapeutovna.cz
    ANOUS
    ANOUS --- ---
    Poskytuji psychoterapii v centru Prahy.
    Něco o mě: Vystudovala jsem psychologii, speciální pedagogiku a sociální práci. Absolvovala jsem kompletní čtyřletý psychoterapeutický výcvik zaměřený na osobu (PCA), motivační rozhovory, krizovou intervenci a několik dalších kurzů. Již pět let pracuji na plný úvazek v organizaci, která pomáhá lidem s duševním onemocněním, tři roky mám psychoterapeutickou praxi.
    Cena jednoho sezení je 500,-Kč.
    Pokud se budete chtít na něco doptat nebo se objednat:
    737 648 758
    psychoterapieanjun@gmail.com
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    STALK:
    MORPHLER:
    IOM_NUKSO:
    diky vam vsem. Cenim i ten kritickej pristup.
    Ja do neceho takovyho jdu poprve a pripada mi trochu obtizny, ze by se clovek mel vlastne nejdriv aspon lehce zorientovat ve smerech a pristupech, aby si trochu rekl, jestli mu to bude vyhovovat. Nebo potom jet metodou hit&miss, coz se mi ale taky moc nechce, navic to stoji penize. Psychoterapie na roky me trochu desi, doufam, ze by to slo nejakou rychlejsi cestou, ale uvidime.

    IOM_NUKSO: muzu se zeptat, cim te nastval? Ja na nej narazila uplnou nahodou, chodim kolem. Radsi bych nejaky primy doporuceni, ale to se v mym okruhu moc sehnat neda. Klidne posta.
    STALK
    STALK --- ---
    Přiznam se že mě podobný směry trošku serou. Nabízej snadný řešení na výsostně nesnadný věci. (chce se mi říct "přesně v duchu doby! :) Osobní témata nejsou žádnej "bulshit" a duše neni žádnej zámek na klíč. Já šel jinou cestou a díky tomu jsem dneska živej a zdravej (bez nadsázky). Z toho pramení moje skepse.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    STALK: vidis, a podle me to, ze kdyz se nekdo na neco pta a ty o tom nic nevis, tak bys mel o tom spise mlcet, prisla jako ta podstatna cast zpravy. ale kdyz je podle tebe takove upozorneni hned umlcovanim, chapu, ze si neporozumime.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    STALK: ta metoda dle Ericksona je ucinna a rychle, pokud ses ten typ a nemas zalibu rozebirat svuj bullshit donevidim. Nekdy staci jen ten jeden klic pro otevreni vsech zamku. Poznamenam, ze zrovna ja docela jsem ten rozebiraci typ, ale tahle metoda na mne fungovala a rychle. (Zrovna jura me sice nas***** na prvnim setkani, ale to je spis o tom jak si klient sedne s tim terapeutem. A doufam, ze si uz vymenil to nehorazne nepohodlny "kreslo")
    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: „Když chcete otevřít zamčené dveře, nepotřebujete podrobnou analýzu zámku, ale klíč, který do zámku pasuje.“ (Steve de Shazer)" - hmm. roztomilé :) proklikal jsem si ty tvý odkazy a je zřejmý že si oba pod pojmem psychoterapie představujem asi něco dost odlišnýho.

    STALK
    STALK --- ---
    MORPHLER: Ok. Ona by se podle mě ta tvoje zpráva dala podat i bez toho umlčování na úvod. ;) - Ber to tak že i takovejhle dojem to může budit - ostatně nic jinýho nepíšu. A ty jestli tomu věříš by si s tim měl bejt v pohodě...
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    VENIKA: kdyz se teda objevilo takove blbe vyjadrerni tak ti k tomu teda neco reknu, ackoli mi hrozi obvineni, ze kopu za sebe, protoze pan jede prakticky stejny pristup jako ja (a stovky mych kolegu)

    - hypnoterapie dle Ericksona - takovy trochu jiny pohled na a praci s hypnozou, kde se pracuje zpravidla s mirnejsim transem (takze nekomu to ani neprijde jako hypnoza).
    - postmoderni pristup a konstruktivismus je takove souhrne oznaceni, filosoficke zakotveni prave pro ty nasledujici dva konretni pristupy- systemickou psychoterapii (nazev pouzivany spise u nas, v zahranici pouzivaji spise "kratka terapie" "terapie zamerena na reseni" nebo onu kombinaci SFBT - kratka terapie zamerena na reseni. (vyzkumy ukazuji, ze za 5-6 sezeni se, kdyz se pracuje urcitym zpusobem, da udelat vetsina prace a kdyz ne, tak se neco dela spatne ... není cil mít klienta v terapii roky, jako treba v psychoanalytickem pristupu, kde to naopak je temer podminka).
    -narativni terapie je dalsi z podoboru postmoderni ci systemicke terapie a zameruje se na praci pres pribehy, ktere o sobe a svych zivotech vypravime a jejich zmenu
    - vse je zcela v souladu s modernim poznanim, vyzkumy funkcnosti a ucinosti. Tento pristup je stejne vhodny jako kterykoli jiny, kdyz se dela dobre a ku prospechu klienta.
    -vycvikove instituce ktere tyto pristupy skoli jsou v cesku minimalne 3, vse byva akreditovane... vice treba u nich:
    http://dalet.cz/ - tu je i hezke podrobnejsi vysvetleni o co jde
    ISZ MANAGEMENT CENTRUM
    https://isz-mc.cz/
    http://www.g-i.cz/cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam