• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    fotogalérka vašich módních kreací

    Ukažte, jak jste se oblékli a vymódili na akce a příležitosti všeho druhu; škola, práce, party, festival, karneval, divadlo, kamkoliv. Meze se nekladou.

    Pokud si vysloveně nepřejete, aby vaši fotku někdo komentoval, napište to k ní. Ostatní účastníky prosíme, aby to respektovali.

    Jinak jsou komentáře a diskuse povoleny, nicméně mají pravidla.
    1) není žádoucí komentovat fyzický vzhled, natož ho zostouzet. Odpusťte si narážky na postavu, tvář, špeky, vyčnívající žebra, tvar nohou, tetování, barvu vlasů. Můžete komentovat, zda se oblečení hodí k tělesnému typu, ale urážky a posměch se tolerovat nebudou.
    2) nebudu trpět žádné narážky a invektivy osobního charakteru.
    3) osobní spory a antipatie a frustrace si ventilujte někde jinde.
    4) za cokoli z výše uvedeného dostanete varování, uplatňuju princip jednou a dost, budete-li se i po varování chovat jako hovada, dostanete na týden RO. Vrátíte-li se a budete v hovádkovství pokračovat, dostanete permanentní ban.

    rozbalit záhlaví
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    T_Y_L: Ja tam ctu spis jenom o nevyhodach a o tom, jak pokud ho nekdo nosi, tak jak ho schovat a jak je to trapny kdyz je presto videt.
    Jako, predstava ze skoncim s nejakou slecnou nekde v hotelu a behem vseobecneho svlikani najednou pred ni stojim v necem takovym je dost bizarni. Nejhorsi by asi bylo to telovy, to je jak kdyby se ona svlikla a mela pod dlouhejma satama takovy ty gumovy puncochy proti krecovejm zilam :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    Je zajímavé, že taková blbost, jako triko pod košilí vyvolává vždy takové vášně. Jsou fanatičtí zastánci i odpůrci (a na internetu lze najít v hojné míře horlivé zástupce obou kategorií). Obě skupiny mají pocit, že jsou určovateli správného chování. Někdo prostě musí mít na každou blbost pravidlo a běda tomu kdo je porušuje. Ať muž zvolí to, zda si triko pod košili vezme, či nevezme, bude teoreticky vždy v očích někoho za burana. Imho by to chtělo spíš klid a trochu nadhledu.

    Naštěstí v ideálním případě by triko pod košilí pro formální účely (k obleku, kravatě) nemělo být vidět (stejně tak košile by měla ideálně tak kvalitní, aby neprosvítalo holé tělo, porost atd.). Takže otázka zda je muž buran pro to, že triko má, nebo proto že triko nemá, by měla být spíše teoretická, než praktická.

    Co se praktické stránky týče imho seriózní zdroje to berou prostě jako otázku osobní preference. Případně dalších dispozic (jestli to někomu pomáhá zachytávat pot atd.).

    Např. zde:
    http://www.gentlemansgazette.com/undershirt-guide-to-wear-or-not-to-wear-one/

    Triko má své výhody a nevýhody a jak tu bylo ukázáno – i Bond ho někdy nosí a někdy ne. Proč by se tedy stejně neměl rozhodnout i běžný muž.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BLOWUP: Ale říkáš. "nosil by to James Bond? Podle mne ani kdyby byl v komatu". Navíc hned před tebou citovanou větou se v tom článku výslovně píše, že to v obleku měl: "Bond had just discarded his dinner suit to escape on a bicycle, so he must have been wearing these clothes under his dinner suit."

    Ale ano, Connerymu se dá odpustit téměř cokoli a spodní prádlo je to nejmenší :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BONEMINA: Ja nic takovyho nerikam, on tam hlavne neni v obleku ;)
    A krome toho, co je dovoleno bohovi, neni dovoleno volovi, jak znamo ;) Connorymu lze i takovy faux pas prominout.
    BONEMINA
    BONEMINA --- ---
    BLOWUP: Možná zřídka, ale přesto ano. A nesnaž se mi tvrdit, že na tom kole jede v komatu :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KAMIONG: Jj, maminky maj vzdycky pravdu ;) ja osobne zastavam nazor, ze s dostatecnym sebevedomim se da kazdej trapas typu tricko pod kosili uhrat na vystrednost :D
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BONEMINA: " The British ordinarily aren’t fond of undershirts, and Bond almost never wears them."

    ;)
    MIST
    MIST --- ---
    BONEMINA: James ma na sobe UNDERSHIRT ! :D
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    BLOWUP: Jo, zajímavý to je, ale z nějaký niterný intuice věřím spíš mojí mámě, než nějakým stylistkám. Maminky mají vždycky pravdu, takže já osobně nikdy nepůjdu do divadla či na jednání bez punčoch a můj muž bez spodního prádla.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    KAMIONG: To je zajimavy :) pro me je cokoli pod kosili ekvivalentem bilejch ponozek k obleku, proste "havir jde do divadla". Nebo jako kdyby si zenska vzala nejaky uchvatny vecerni saty s rozparkem a nahejma zadama, a v tom rozparku ji byly videt nejaky hnusny telovy leginy :)

    Jak uz jsem psal, pod sportovni kosili je to ok, ale bila kosile k obleku nebo saku proste pod sebou nesmi mit nic. Neni to ani o poceni (potit bych se zacal az s tim trickem nebo pri nejakym divokym tanci, nicmene by to nikdo diky saku nemel sanci videt) A to s tema bradavkama byl for, ne? :) prusvitny kosile nosej tak nanejvejs nejaky buzny a tam to nejspis asi ani nikomu nevadi :)

    Jedna stylistka se kterou obcas fotim mi kdysi v jedny diskusi poradila zakladni kontrolni otazku k noseni obleku: nosil by to James Bond? Podle mne ani kdyby byl v komatu, to uz tak spis nejakej spatne placenej pojistovak v blbe padnoucim obleku, kterej to tricko nosi proto aby si tu kosili mohl oblict i druhej den ;)
    Hnusna predstava (a ty telovy spanxy, to uz je fakt slusny porno)
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    GRANTORINO: má tvoje pračka program, který bubnem houpe, ale neotáčí? Bývá označen jemný, prádlo, ruční apod. Tak ten a neždímat. Vypnout ždímání, počkat na doprání, vylovit podprsenky, zavřít pračku a vyždímat zbytek.
    Ve složitějším postupu zapnout ždímání na málo otáček na chvilku, vypnout, vylovit podprsenky a doždímat zbytek.

    A prášky spíš sypké a rozhodně nebarvené. Nevěřím ničemu, co je tekuté modré / zelené/ fialové a má to vyprat bílé prádlo.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    SA_KRA_: asi 10kg...diky ;)
    SITH
    SITH --- ---
    SALAMAN: tak to pak jasny
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    SITH: Tak já se bavím o tílku, které nemá rukávy.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    MOODYCAT: neboj, nejsi jedina! U me je jakekoliv bile pradlo, ci obleceni uplne tabu. Nedokazu poradne vyprat ani bile ponozky. Po letech zkouseni a neuspechu jsem to vzdala a nic bileho mi nesmi do domu... nebo jen se smirenim, ze to zahy v pracce znicim!
    SITH
    SITH --- ---
    SALAMAN: protoze ti pripadny pot pohlti tricko a ne kosile
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    GRANTORINO: nízká teplota, nízké otáčky nebo vůbec neždímat, a co nejkratší program.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LUCIASHECK: ok, tak teda rekni prosim, jestli muzu vyztuzenou fauve hodit v pytliku bez avivaze na malou teplotu nebo jaky jsou zasady a co se smi teda? ale jestli se ji neco stane, tak te prijdu osobne uskrtit :-D
    BROTHER
    BROTHER --- ---
    FEFERONIE: FEFERONIE: slusi/sluselo ti to
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    KAMIONG: To by mě zajímalo, jak tílko zabrání koláčům v podpaží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam