• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SOLEI: Po valce bylo halt malo muzskejch, zensky ktery chtely nejakyho ulovit asi byly vic motivovany ten stihlej pas à la Audrey Hepburn mit :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    ACKO: Proste sbírka jako každá jiná. Není nutné se rozčilovat, max můžeš na sebe, protože spousta lidi by ti za ty šaty i dala nějaký peníze třeba :). Já doma nějaké šaty po babičce mam a jsou pořad krásný a rozhodne žádný humus:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BLOWUP: to bude tím, že v padesatkach ještě nebylo neobvyklé se v pase stahovat a před blecenim takových šatů pár hodin nejíst a nepít.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MIST: Ebay je plný těchto true vintage condition like new hadrů. Párkrát jsem se napálila, když jsem zatoužila po opravdu echt autentických věcech typu krajková spodnice, dlouhé vyšívané rukavice, korzet apod. Už to samozřejmě neudělám, protože to všechno smrdělo neodstranitelnou zatuchlinou ("very very light odour, it will go away surely") a po dvou použitích se to (celkem pochopitelně) rozpadlo či alespoň totálně roztrhlo. Není to nic divného, materiály stárnou, tak to prostě je. A pokud jsou to věci z materiálů z padesátých let, tak se možná hned nerozpadnou, ale jsou extrémně nepříjemné - jsme zvyklí na bavlnu, elastan, jemnou zpracovávanou vlnu s příměsmi atd., alpaková vlna a surový len z té doby fakt dneska nikdo nechce, o umělinách nemluvě.
    Jedinou výjimkou je hedvábí, to docela vydrží a dá se i nosit.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    BLOWUP: Na týhle fotce ti to teda ale sakra sluší, kočičáku.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MIST: ja mam kvuli foceni vlastni depozitar s satama, botama a pradlem. Jako, pokud tu nektera ma podobny tendence jako Acko, tak si ty veci po babicce rad prevezmu :-)

    treba tohle ([ BLOWUP @ Ženy - čím vás štvou a proč to nechápou, praktické ukázky ]) jsou original hedvabny saty z padesatek ;-)
    Zehlila je teda asi hodinu. Dtto ty bily, od tech nemam celkovej obrazek ted po ruce.

    Jedinej problem s satama z ty doby je, ze do nich maloktera modelka pasuje, nejak jste nam za tech par desetileti hlavne v pase vyrostly.

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ACKO: Zřejmě mají k dispozici podstatně víc životního prostoru, než ty.
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    ACKO: myslim, ze to uz jsme pochopili vsichni.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Co lidi vede k tomu shromažďovat a uchovávat starý hadry? Zacpat si tím doma svoje bydlení a omezit životní prostor? To je něco mimo moje chápání.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Moje babičky asi žily v jiných padesátých letech než vaše.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MIST: pokud to není materiál, který je bílý plátno a dá se vyvařit, tak je to prostě hnus. Ano bílé povlečení, vyšívané, které tam bylo z výbavy mojí matky, jsem nechala, stejně tak bílé plátěné košile po dědovi, které už podobné nosím léta u moře. Ale tesilová plizovaná sukně, umělohmotný sračky, to fakt nezaslouží nic jinýho než popelnici. Jo, šaty z tanečních moje tam taky byly a šly do popelnice bez lítosti, i šaty z maturiťáku, nostalgie žádná, na tohle si nepotrpím, bordel mě jen stahuje dolů. Teď mám radost z toho, že jsem ty kvanta harampádí vyházela, byt dala zrekonstruovat a už tam jsou jen vytříděný knížky.
    MIST
    MIST --- ---
    ACKO: asi zalezi, jak to kdo ma ulozeny....mam schovane kroje, ktere moje matka mela na sobe v roce 1945. Ulozene v papirovych krabicich, prolozene papirem a levanduli. Jedine co se na tom rozpada je venecek z latkoveho kviti.
    Stejne tak se dcera nedavno navlekla do satu z tanecnich jeji babicky, rok 1957?. Vyzehlit je a jsou jak novy. Ne vsechno stare musi byt hnus.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ACKO: Hm, takova skoda :)
    ACKO
    ACKO --- ---
    Všechny padesátkovy kusy oblečení jsem vyházela před pár měsíci. Musím říct, že jsem se toho štítila i dotknout, natož že by mě napadlo, že by si to někdo vzal na sebe.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MADIETTA: No jasný, vždycky se někdo musí obětovat, a navíc z oho plynou pak i bonusy zápisu do historie. Vem si takovou Lewinskou, ta si schovávala dva roky hadry postříkané Clintonovým spermatem, a celý svět ji zná, žejo. Třeba si to jednoho dne někdo vezme i na ples.
    DAGLU
    DAGLU --- ---
    BLONDYNKA: Slecna v sukni a halence vypada užasne. Mně se moc líbí. Má šmrnc a moc ji to sluší.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MADIETTA: Ta nevyžehlená sukně je prostě hnusná a ples je slavnostní příležitost. Měla jsem za to, že na ples chce člověk vypadat dobře. Argumentace, že se to bojí žehlit, pač je to starej hadr, který udělá kdovíco, je sice uvěřitelná, no ale asi si to teda neměla brát. Prostě neoceňuju snahu být autentická, když to celkově stojí za prd, no. Zabij mě.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BLONDYNKA: to nerozporuju, akorát to není potřeba řešit, jako kdyby to KLEER snad nosila denně do kanceláře.

    BLONDYNKA: kdyby si lidi neschovávali staré oblečení, celý výzkum historie módy by se mohl jít zahrabat.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    VALENTINA: Mívali jsme doma různé věci, i staré, ale přece jen, po nějaké době se to vždycky probralo a vyhazovalo, ono to fakt už po čase bylo divné, smrdělo to starobou, ať to bylo uložené sebelíp, a nedalo se to už na nic nikdy použít. Navíc, kdyby to člověk všechno schovával, tak by potřeboval samostatný barák jen na tohle.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    MADIETTA: Jakože maškarní kostým neva, že je zmačkaný a fuj? No jak myslíš, pro mě "ples ve stylu padesátek" evokuje třeba aspoň (když teda ne velkou róbu)

    nebo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam