• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    MITHRILIEN
    MITHRILIEN --- ---
    KOUDY: Pytel s odpadky je dobrej final touch! :)
    ETERNITY
    ETERNITY --- ---
    Prosimvas, kdo umite C#, C++, Javu, Angular, .NET (core) ci BizTalk, mate zakladni lidske citeni alespon prumerneho autisty a smysl pro zodpovednost nejmene v demu stavte se, klidne v leginach.
    LEXXA
    LEXXA --- ---
    SITH: ehm...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MORGAIN: Were you listening to the Dude's story? :)

    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Ste me prave donutili jet do prace takhle..:)..ale ja nastesti nedelam v korporatu a nemam dneska s nikym zadnej dulezitej meeting..:)

    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SITH: odbočím, tos mi připomněl, jak se kousek od malostranskýho náměstí rekonstruuje fasáda nějakýho baráku, na lešení jeden hospodskej výpitek za druhým, ale všichni mají reflexní vesty s názvem firmy a dodatkem - umělecký štukatér.
    no a jestli bude někdo smrdět, to závisí na legínách/džísce při pohovoru nebo jak to myslíš k sat_ann?
    SITH
    SITH --- ---
    PALEONTOLOG: tak můžeš být třeba expert v oboru a být jeden z TOP10 lidí v ČR, ale když si tě ředitel pozve na schůzku s konzervativním klientem o obchodu roku a ty máš na sobě tričko "better blowjob than no job", tak to asi není úplně nejlepší prezentace firmy. Potkávám se u dodavatelů se spoustou profestí, od servisáků, technologů, inženýrů, přes asistentky, obchoďáky a CEO/ jednatele, a vždycky jde minimálně o nějaké povědomí o základech oblékání, jako že nemáš páchnout, nemáš být špinavý, nemáš mít nic extrémního a ideálně tak, abys dobře zapůsobil na druhou stranu a respektoval svého zaměstnance.
    Umazené montérky u servisáka ok, růžové polo tričko u jednatele taky ok, ale nesmrdí ani jeden. A legíny taky nenosí :D
    I když je toto jen přízemní názor idčka druhé kategorie :)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    LORAIN: To asi nemusím posoudit, nejsem v korporátu a u nás se za vzhled neplatí.
    A teda u nás zrovna začali lidi chodit typově v takovýhle lněných kalhotách, tak si z nich děláme srandu, že chodí v pyžamu, ale jinak je nám to taky buřt :-).

    https://www.sasoo.cz/...oty-damske-lnene-s-pruhovanym-vzorem-c15-p1006114955-v33808.htm?param[seq]=4
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MORGAIN: Když tady je právě celou dobu řeč o tom korporátu, kterej zhusta platí lidi i za to, jak vypadají.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SAT_ANN: to je teda hodně akademickej názor :D dokládá, že se nemá smysl zabývat personalistou, naopak to chce vyžadovat debatu s člověkem, co mu určuje pracovní povinnosti a dovede se bavit o pracovních zkušenostech a dovednostech, procesech a kvalitě výstupů. sorry jako :D
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Nepsany socialni normy, rozumej moralistni haraburdi produkovane idecky II. a III. katogore z diskusniho serveru kdesi ve stredni Evrope? hihi
    SAT_ANN
    SAT_ANN --- ---
    Leginy nejsou obecne povazovany za slusnej odev. Stejne jako dziny, kratasy, moc kratky sukne a cokoliv z ceho kouka sexualizovanej kus tela.
    Tomu se rika zakladni pravidla slusnyho chovani pri meetingu s lidma ktery neznas.

    Pokud tenhle spolecenskej uzus nedokaze clovek co jde na pohovor aplikovat, ma pro me osobne problematickej zpusob mysleni.

    Co je to asi za cloveka, kterej se nedokaze max jednou za kvartal zaprit (jak casto rak chodi clovek na pohovor?) a nevzit si na sebe leginy?
    Osobne bych s takovym clovekem v tymu bejt nechtela. Je tu vetsi pravdepodobnost ze bude zrat v kanclu smradlavy jidlo, nepouzivat deodorant, nebo proste neda vedet ze se na celej den zdejchne k doktorovi.

    Protoze to jsou taky nepsany socialni normy.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    DRAGON: Teoreticky jo, ale prakticky jako vedoucí bych si člověka v legínách vlastně klidně vybrala, pokud by byl nejlepší... neplatím ho za to jak vypadá, ale za to, co má v hlavě a jak pracuje, a priority mam jasný :-D. Takže vlastně proč ne, když na to má, tak si to dovolit může.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MORGAIN: to nepochybne, nicmene v tomhle je prave ten muj (proboha, kolikrat to budu jeste psat?:D ) argument, ze zkratka kdyz jdes na pohovor do korporatu na kancelarskou pozici, jakoukoliv, tak bys mela prijit slusne oblecena, coz jaksi legins nejsou. Ano, pak neni problem, kdyz v tom jdou do prace, ale na pohovor ne.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    DRAGON: Tak ono to není jen o skladníkách, ale i kancelářských krysách. Jako že vezmu-li to kol a kolem, tak člověk, co řeší logistiku nebo helplinku taky nepotká zákazníka a celý den sedí v kanceláři, tak je otázkou, jestli jsou nějaké zběsilé požadavky na dress code vůbec smysluplný...
    Osobně mi legíny nevadí na žádné velikosti, pokud pod nimi neprosvítá prádlo případně hygienické pomůcky. A nevidím velký rozdíl mezi skinny stretch džínama, džegínama, a legínama... vlastně mi to přijde všechno stejný a přidělování těhle názvů naprosto random.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    MORGAIN: tohle uz sem niz vysvetloval, ze mi o skladniky etc nejde.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ELIS: ty jsou pekny, odkud je mas pls?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    DRAGON: Za mě záleží na jakou pozici. Překvapilo by mě to u právničky, ředitelky nebo manažerské funkce, úplně v klidu by mi to přišlo u doručovatelky nebo paní za přepážkou, ze který veřejnost nevidí nic.
    FRKOLKA
    FRKOLKA --- ---
    FRANCINE: nic není ztraceno, nezoufej, stačí zhubnout 6 kg a tradá...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam