• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru
    LARK
    LARK --- ---
    věřili byste tomu, že já jsem se pater nosterem nikdy neprojela až dolu??? potom, co mi tehdy řekly děti asi ve třetí třídě, se bojim doteď! měla bych překonat strach!!! )))
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    FELIS: Já bych byla pro. Ale já bych mohla až po vánocích, v pondělí odjíždím a budu skoro celou dobu mimo ČR.
    FELIS
    FELIS --- ---
    teda je jasny, ze na tech verejne pristupnych mistech je to OK. Ale stejne bych byla rada, kdybych tuhle radost mohla s nekym sdilet :D
    FELIS
    FELIS --- ---
    a co takhle usporadat "Pater Noster Day" a proste se jen jet projet a treba i na vice mistech za den.

    Asi nejsem tak odvazna, abych nekam prisla a rekla: "Dobry den, jen se projedu vasim vytahem. Udela mi to neskutecnou radost a hned zase pujdu" ...:-)

    Kdyby nas bylo vic, nebudem se bat vlka (security) nic :D
    NACHTIGAL
    NACHTIGAL --- ---
    V Brně je pater noster třeba na magistrátě na Malinovského nám.

    Teď jsem tam byl cosi řešit asi třikrát do týdne, žel, nesnáším klepající se výtahy, tak jsem běhal po schodech.

    Asi se zkusím přemoci :)
    VERUSBERUS
    VERUSBERUS --- ---
    Další Pater Noster je na městským úřadě Prahy 7, kousek od Strossmayerova náměstí, taky jsem jěště nejela, ale určitě se musím překonat a projet se:)
    HIFI
    HIFI --- ---
    MYS_USATA:
    nevím, jestli zrovna Studio Kamarád, ale když běžely Kačeří příběhy, tak neměli šanci... :D ale budili jsme je jen na chalupě, kde jsme spali všichni v jedný cimře a s jednou tv... doma to bylo ok :)A já a ségra jsme vstávali ještě mnohem dříve, tak na sedmou.. buď byly pohádky nebo jsme si potřebovaly hrát s Barbie panenkama :))
    MYS_USATA
    MYS_USATA --- ---
    Taky jste každou neděli ráno budili rodiče, protože měli v pokoji televizi a Studio Kamarád bylo mocným argumentem? Vzpomínám na chodidla čouhající pod peřinou, jak jsem je lechtala... O půl deváté!
    HIFI
    HIFI --- ---
    To jste mi připomněli krásnou věc (páter noster). Jinak potvrzuji, břevnovská poliklinika - tam snad ještě fungují. Jako malá jsme projeli půdou a měla jsem tedy děs v očích tenkrát :)

    Jinak další radost z dětství - když mi máma lepila piškoty k sobě máslem a vždycky je dala do takový porcelánový misky s veverkou.

    A největší bomba byla, když jsem tátovi jako malá vybarvovala nehty u nohou voskovkama, zatímco si dával šlofíka :) Pak se vždycky zlobil, ale stejně bylo vidět, jak mu to připadá vtipný :D
    EETEE
    EETEE --- ---
    Nebýval taky na Finančním úřadě ve Štěpánské?
    SAKJA_PANDITA
    SAKJA_PANDITA --- ---
    FELIS: ještě na Ministerstvu zahraničních věcí
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    Ano, břevnovská poliklinika :), tam se dá jezdit dodnes, ten druhý z mého dětství byl ve staré budově rozhlasu, kde pracovala moje máma, ale tam se te´d provádí rozsáhlá rekonstrukce, takže asi zmizí - stejně ale nebyl přístupný veřejnosti.
    HELA
    HELA --- ---
    GABBIANO: jé, to já si myslela taky:) a pak, když jsem projela a ono tam bylo jen nějaký nudný kolečko s lanem, tak jsem byla skoro zklamaná;)

    FELIS: jeden taky v Břevnovské poliklinice.
    KLAIR: :DDD
    XTREE
    XTREE --- ---
    eventuelne na porici 12, budova Ymcy nedavno jsem tam byl a zacaly se mi objevovat vzpominky z detstvi kdy jsem tam snad byl jednou s mamou :)
    prpadne v dejvicich budova FELu, Technicka 2 myslim
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    vím o dvou. ani u jednoho nevím přesnou adresu... jeden je v pasáži lucerna, naproti vstupu do tanečního sálu. je tam kavárna kávovarna a vedle nějaký vitríny s keramikou. a mezitím je chodbička, která ústí k páternosteru. Druhý je v nějaké kancelářské budově poblíž florence... ha, našla jsem adresu - Těšnov 5
    FELIS
    FELIS --- ---
    KLAIR: a kde napr. sou?
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    FELIS: být tebou, tak spěchám... Mizí

    PáterNostery miluju. Máma pracovala v budově, kde byly, takže jsem tam byla schopná jezdit pořád dokola (včetně stropu a pekla) a strašně jsem to milovala. Ten kruh, co je namazaný tou kolomazí... Nedávno jsem šla s kamarády do jedné budovy a páteráky tam měli, takže jsem řekla, že jedu dolů, a kdo jede se mnou. a že prý jsem se zbláznila, že se to otočí. Tak jsem odpověděla, že snad ne. Jakmile jsem vjela pod podlahu, tak jsem si rozcuchala vlasy, tak nějak rozházela oblečení a rozepřela jsem se mezi stěny. Jakmile jsem vyjela ven, sehrála jsem scénku "ono se to otočilo"
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    GABBIANO: Tak tohle já mám jako malou radost už z dětství. Ale můj muž, když to poprvé viděl, bál se do toho nastoupit (on je cizinec a u nich Pátery nostery nemají). No a že by projel sklepem, to asi nehrozí. ;)
    Určitě to zkus, je to ohromný vzrůšo, jak to tam klape a rachotí. Když jsem jako malá holka jela poprvé, čekala jsem, že se se mnou celá kabina obrátí hlavou dolů. :D
    FELIS
    FELIS --- ---
    GABBIANO: jsem jeste nejela :-(...to je taky jedna z veci na seznamu "musim stihnout do konce zivota"
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    FELIS: A co PATER NOSTER? A projíždění půdou a sklepem? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam