• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    Včera večer jsem se nepohodla s přítelem. Místo plánované společné noci jsme spali každý u sebe doma. Tvářil se uraženě a nepřístupně. Dnes jsem u něj byla venčit psa. V posteli vedle polštáře měl tričko, ve kterém jsem předchozí noc spala. Není zas takovej tvrďák :)
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    Mikrolzicka marmelady jentak semtam behem dne. Boruvkove s cokoladou. Mnam...
    KLEER
    KLEER --- ---
    včera večer jsme šli kolem parku a najednou mi na nos spadla bublina. a najednou se před námi objevil těch bublin obrovskej houf. foukal je nějakej kluk z balkónu. ten balkón byl vysoko a byla tma, jenom osvětlená ulice, takže to vypadalo, jako by ty bubliny padaly z nebe. bylo to nádherný.
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    KALHOTKA: kdyz stojim ve vlaku ve stanici a nejednou, zatimco my stojime, svet kolem zac odjizdet dozadu...
    ICOUCH
    ICOUCH --- ---
    Některé radosti nejsou radostí, dokud o ně nejste připraveni... Po 25 letech jsem se z baráku, se vší možnou zvířenou na dvorku, přestěhovala do bytu. A měli jste mě vidět, když jsem poprvé loupala brambory. Pod sílou zvyku jsem poctivě oštípala všechny klíčky, šlupky shromáždila do misky a teprve potom si uvědomila, že tu nejsou žádný králíci, který by si na nich mohli pochutnat. A já musela ty "drahocené" šlupky vyhodit. Stejně hořké procitnutí mě čekalo při opracování masa, kdy nikde nebyla žádná uslintaná obluda, která čeká na odřezky. Už je to rok, ale ten pocit určité lítosti, který se ozve vždycky, když vyhazuju nějaký takovýhle "dobroty", nijak neslábne... O to víc si to ale užívám, když jsem občas zpátky u mamky. A taky se v hloubi duše omlouvám všem sousedkám, který nám vždycky na plot věšely tašky se vším možným. (kosti pro psa, suchej chleba pro králíky...) Nikdy jsem nechápala, co je k tomu vede a podezřívala je z různejch možnejch i nemožnejch důvodů.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Že zprovoznim kamna ještě před zimou!
    Pak budu v mihotání plamene upíjet čaj v papučích ve tvaru buldoků, pozorovat oknem osvětlený klášter a věnovat se věcem pro radost
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    asi před týdnem se pán v tramvaji ptal,, kolik je ještě zastávek na větrník. Někdo mu to řekl, další ukazoval na desku se svítícíma zastávkama. On děkoval, že si nevšiml, že jede po 20 letech tramvají a že je rád, že zjistil, jak otvírat dveře.
    Když vystoupil, upravoval si vlasy ve skle tramvaje... .)
    HELA
    HELA --- ---
    Dostala jsem na farmářských trzích od květinářky růži:)
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Mě poslední dobou hodně těší pečení domácího chleba. Pomazlit se s tím hebkým a teplým těstem, udělat krásný bochník a pak pozorovat, co se s ním v troubě děje.
    RAEL
    RAEL --- ---
    Podívat se do cizího sklepa, na poklady co tam někdo má a vědět, že jsou podobné jako mám doma... Pozdravit je jako staré přátele.
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    Kdyz po probuzeni najdete v mobilu hezkou zpravu, hned se vam vstava lip a s usmevem.
    HELA
    HELA --- ---
    a dneska mě hrozně bavilo pozorovat prodavače na farmářských trzích, jak sestavujou kytice. Těch barev! :)
    HELA
    HELA --- ---
    KALHOTKA:
    KLEER: jé, teď jsem si vzpomněla, jak jsem jako malá sledovala z tramvají vedle jedoucí autobusy (a naopak) a brala to jako závod - měla jsem vždycky radost, když ten "můj" dopravní prostředek dojel dřív :)
    KLEER
    KLEER --- ---
    Jarový bublinky, co při každým použití vycházejí z uzávěru .. jsou tak milý!
    KLEER
    KLEER --- ---
    KALHOTKA: já to miluju, když stojí na semaforu dvě auta, nebo ještě líp šalina s autem, když vypadají, jak kdyby se připravovali na start a dramatickej závod :)
    PEPSSI
    PEPSSI --- ---
    potkat ve čtyři ráno na benzínce uprostřed Německa někoho, kdo mluví česky
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    snažit se podle přízvuku odhadnout, ze které části ČR je člověk, se kterým právě mluvím
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    Ta setkání, kdy si na opuštěné chatě v horách popovídáte s někým "cizím" hluboce a opravdově a další ráno zase každý vyrazí svým směrem na cestu a už se nikdy neuvidíte...
    _JULIE_
    _JULIE_ --- ---
    když ztratím nějakou věc, drobnost, kterou jsem měla ráda (naposledy třeba ručně šitý deníček s kresbami), tak chci věřit, že ji najde někdo, komu udělá radost.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    nechávat po sobě stopy - bombičky z pera a drobná origami
    a nacházet cizí stopy podobného druhu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam