• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LARKmalý radosti podle Amélie z Montmartru
    ESPERANZA
    ESPERANZA --- ---
    Dávat se nenuceně do řeči s cizíma lidma. Nahodit takovou tu obecnou větu o počasí nebo jak ten bus ne a ne přijet, a čekat, jestli se druhý chytí a vyměníme si pár vět a třeba si i zpříjemníme právě to čekání na bus, ve frontě apod. Zajímavé je, že většinou se lidi chytnou. :-) A já si tak trénuju konverzaci a odbourávám stydlivost, která je právě díky těmto situacím menší a menší - protože dát se s někým do řeči nakonec není tak těžkej úkol. ;)
    IRISWILLOW
    IRISWILLOW --- ---
    Pro mě jsou to i nový pyžamový kalhoty, který ještě nejsou příliš krátký.
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Očuchávání (diskrétní :)) lidí na ulici a spojování si vůní s různými momenty, lidmi, pocity..
    STENNY
    STENNY --- ---
    Procházet se po louce a vdechovat vůni, kterou má každé roční období jinou...
    GAF
    GAF --- ---
    GAF: jenom ty čekací časy deset nebo kolik minut nic moc :(
    GAF
    GAF --- ---
    Jezdím teď sem a tam mezi Skalkou a Depo Hostivař a snažím se cvičit v prázdném metru rovnováhu na úsecích, kde to houpe. To a navíc je to metro, co jezdí venku, takže je to boží úsek. Říkal jsem si, že se to možná sem kvalifikuje.
    VIDLICKA
    VIDLICKA --- ---
    voňavé dny, kdy lidé přinášejí vůni zvenčí až do domu, vůni deště na rukávech a ve vlasech.
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Můj noční výjled z okna

    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    ICOUCH: jsou :)
    pokaždé, co čistím zeleninu a pak jdu přes zahradu slupky hodit na hnojník a vzpomenu si, jak jsem tohle kdysi dělávala u babičky na prázdninách (my jsme jinak žili v paneláku)... a pak si vybírám, jestli půjdu kolem stromů a otrhám maliny nebo kolem záhonu a utrhnu nějaké keříkové rajče nebo si čichnu k mateřídoušce nebo pažitce (voní jinak než ty v květináči za oknem)... stejně jako u babičky, kdy jsem jí takhle chodila na hrášek nebo na rybíz
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    dívat se na tříleté dítě, jak tančí...
    žádné taneční kreace, jen čistá radost
    RAEL
    RAEL --- ---
    Mít rád písničku a konečně dohledat překlad textu.. a zjistit, že ten text za to zatraceně moc stojí!
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    V hlave vam zni vase oblibena pisnicka a o par minut pozdeji ji zacnou hrat v radiu - Arcade Fire - Afterlife :)
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    MONIOUS: jsem si jistá, že ne
    MONIOUS
    MONIOUS --- ---
    DOMINIQUE01: jenom jestli tam nebylo proto, ze si ho tam minule polozila ty sama :D
    KALLISTO
    KALLISTO --- ---
    ..je v tom i trochu zlomyslnosti, ale kdyz v tom nasem mikromeste nastane odpoledni zacpa a vsichni nasadej pospichaci klapky na oci, tak s prazskou SPZtkou pribrzdit pred vyjezdem z vedlejsi ulice a pustit nekoho, kdo tam uz pul hodiny ceka, aby se dostal na hlavni.. a pokud se za mnou drzi nejakej vytocenej ridic, klidne to udelat za tu kratkou cestu nekolikrat.. :)

    A vubec tak nejak vseobecne, kdyz nepospicham, tak udelat rychlikum misto na predjeti a "zamavat" blinkrama, kdyz podekujou..
    DOMINIQUE01
    DOMINIQUE01 --- ---
    Včera večer jsem se nepohodla s přítelem. Místo plánované společné noci jsme spali každý u sebe doma. Tvářil se uraženě a nepřístupně. Dnes jsem u něj byla venčit psa. V posteli vedle polštáře měl tričko, ve kterém jsem předchozí noc spala. Není zas takovej tvrďák :)
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    Mikrolzicka marmelady jentak semtam behem dne. Boruvkove s cokoladou. Mnam...
    KLEER
    KLEER --- ---
    včera večer jsme šli kolem parku a najednou mi na nos spadla bublina. a najednou se před námi objevil těch bublin obrovskej houf. foukal je nějakej kluk z balkónu. ten balkón byl vysoko a byla tma, jenom osvětlená ulice, takže to vypadalo, jako by ty bubliny padaly z nebe. bylo to nádherný.
    M4DLENKA
    M4DLENKA --- ---
    KALHOTKA: kdyz stojim ve vlaku ve stanici a nejednou, zatimco my stojime, svet kolem zac odjizdet dozadu...
    ICOUCH
    ICOUCH --- ---
    Některé radosti nejsou radostí, dokud o ně nejste připraveni... Po 25 letech jsem se z baráku, se vší možnou zvířenou na dvorku, přestěhovala do bytu. A měli jste mě vidět, když jsem poprvé loupala brambory. Pod sílou zvyku jsem poctivě oštípala všechny klíčky, šlupky shromáždila do misky a teprve potom si uvědomila, že tu nejsou žádný králíci, který by si na nich mohli pochutnat. A já musela ty "drahocené" šlupky vyhodit. Stejně hořké procitnutí mě čekalo při opracování masa, kdy nikde nebyla žádná uslintaná obluda, která čeká na odřezky. Už je to rok, ale ten pocit určité lítosti, který se ozve vždycky, když vyhazuju nějaký takovýhle "dobroty", nijak neslábne... O to víc si to ale užívám, když jsem občas zpátky u mamky. A taky se v hloubi duše omlouvám všem sousedkám, který nám vždycky na plot věšely tašky se vším možným. (kosti pro psa, suchej chleba pro králíky...) Nikdy jsem nechápala, co je k tomu vede a podezřívala je z různejch možnejch i nemožnejch důvodů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam