• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    DWAY
    DWAY --- ---
    KALTY: Myslis spousty bugu, lagy a pocit neuveritelne chudoby kdy clovek vsude behal po svych? :-D
    DWAY
    DWAY --- ---
    WRATA: Ja si naopak myslim ze nektere zony maji pomerne zajimavou dejovou linku. Mozna to neni tak tlacene jako ve swetru ale porad se to da. Hlavne kdyz clovek expi prvni postavu, tak opravdu neni kam spechat.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Tak přiznejme si, že to co jsem zažil ve Vanille už v životě v žádné jiné hře nezažiju. Už jen proto, že teď nedokážu žádnou hru ani dohrát/hrát dlouhodobě. Asi hrací krize :D
    KALTY
    KALTY --- ---
    HOCH2: právě.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    ve vanille bylo spoustu krasnych quest line... shifting sands, dungeon sety, duskwood questy - legend of stalvan a the hermit, fifth element achievement...

mimochodem, kdyby si nekdo chtel uzit plne naskriptovany otevirani AQ40 (vsechny questy i zaverecna cast vcetne achievementu a mounta), tak na dalaran-wow.com (wotlk) tahle udalost probehne za par mesicu ;o)
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    VODNIK: battle for undercity uz ve hre bohuzel neni. a zatim jsem ani nehral na zadnym free serveru, kde by to bylo naskriptovany.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Úžasné quest line jsou třeba ve WotLK, nepamatuju si kde to přesně začínalo, ale končilo to dost zajímavým útokem na Undercity. Třeba v Outlandu ani Vanille si nic podobného nevybavuju, ale to bude asi tím, že už to je hodně dlouho . Když teda nepočítám otvírání AQ a Prandurova černého brouka :-)
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    VODNIK: Ironforge je peklo. Většinou se mi podařilo někam spadnout.

A ty questové linie, mně některé nepřišly úplně špatné. Z počátečních je slušný třeba začátek za nemrtvé (s tím, že se mi pak v dungeonu líbilo, jak se uzavřel příběh té holky, co tam běhala a říkala, že ona fakt nemrtvá nebude), worgeni mě moc neberou, ale jejich počáteční lokace a questy jsou jak kdyby vypadly ze starého gotického horroru a questline ve Vashj'ir mě naprosto uchvátila (mimo jiné i proto, že bych hrozně ráda měla možnost hrát za nagy a tady to šlo aspoň na chvíli).

Vlastně mne v tomhle WoW dost překvapilo, čekala jsem, že bude po téhle stránce mnohem horší.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    Kazdopadne, kdyz jsem na vanile zacinal s night hunterem, tak ty lokace v kalimdoru jsou uchvatny.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    ammen vale + azuremyst + bloodmyst isle! :o)
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    KALTY: Tirisfal Glades!
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak mít tak stroj času, tak bych chtěl znovu procházet Lochmodanem na lvl 12 s mojí původní postavou.
    V džungli v STV jsem byl s první postavou asi tak 3 měsíce :) Prostě jsem se kochal okolím, potkával lidi a učil se.
    Pecka největší :)
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    HOCH2: vidíš a pro mě je zase noční můra něco najít ve Stormwindu nebo nedejbože Ironforge. Ale je to všechno o zvyku, každopádně OG je poněkud otravná lokace dokud člověk nemá lítáka
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    HOCH2: ja hral dlouha leta taky za alliky, takze to co rikas o mestech muzu potvrdit :o) ale ze bych mel v krvi jedno nebo druhy, to rict nemuzu. bavi me ta hra jako celek. uzivam si oboje...
    KALTY
    KALTY --- ---
    HOCH2: Tak záleží na serveru (myslím ekonomika) a ne na tom, jestli aliance nebo horda.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    MARTIK: Jinak vim, ze vetsina wowkaru, co znam, tak je krvi hordak. Nedaji na hordu dopustit.
    Ja jakozto alik muzu rict, ze mi mesta vyhovuji vice, protoze to jsou krasne rovne a logicky usporadane ulice. Kdezto hordaci ziji v jeskynich a prijde mi to strasne zmateny. Sel jsem na hordu kvuli kamosovi. Ale treba neco hledat v ogrimaru pro me bylo peklo. Takze jsem zase zpatky u aliku.
    Ale zase musim rict, ze u hordy funguje vice ekonomika a clovek dokaze vydelat daleko vice penez nez u aliku.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    mimochodem taky mám u hordy nějaký alty kolem levelu 20+ tak si mě přidej do přátel a když mě uvidíš online, tak se nestyď napsat (stejně většinou nemám co na práci) a můžu ti pomoct a třeba tě provést dungeonama. Medan#2623
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    MARTIK:
    MARTIK:
    Jak už tu bylo naznačeno, vždy s novým levelem jdi do Orgrimmaru, kde najdeš na několika místech tabuli, která tě questem pošle do lokace pro tvůj aktuální level. S dokončováním příběhů je to tak, že kdysi jsi musel na jeden level udělat všechny questy v dané lokaci a někdy ještě v další. Tím, že se teď musíš dostat až na level 100, tak už to takhlě nejde dělat, proto Blizzard úměrně k tomu snížil ten level pool, který potřebuješ do dalšího levelu, aby to bylo rychlejší. Proto ti logicky stačí udělat pár questů v jedné lokaci a pak jít do další. A taky (jak už bylo řečeno) je rychlejší chodit dungeony, kde ti expy nabíhají rychleji. Rozhodně jako nováček nechoď roli healera nebo tanka. To by asi ostatní hráči v groupě nebyli moc rádi :o) A nenech se odradit tím, že ti třeba někdo vynadá, nebo tě vykopne z groupy. Prostě to ignoruj a jdi další dungeon... Je to jen tím, že ostatní hráči v té groupě nevědí, že jsi nováček, nebo jsou to děcka a s nováčkama nechtějí hrát.
    Co se týče vedlejších aktivit, tak asi jen levelení profesí, ale to taky nemá moc smysl, protože od levelu 91 můžeš levelit od začátku danou profesi v draenoru. Pet battle je taky hezký zpestření, ale to je taková hra ve hře. Nic jiného než levelení petů a předmětů pro ně ti to nepřinese (navíc jsou taky způsoby jak pety levelit rychle, když by tě to zajímalo, poradím). Vedlejší aktivity tě v podstatě čekají až od levelu 91 (end game). Proto do té doby největší smysl dává co nejrychleji se vylevelit. Pochopitelně si můžeš užívat questy a příběhy, ale pak neočekávej výzvy a rychlý nárůst exp. navíc ve hře je achievement Loremaster, který si můžeš udělat zpětně - tedy dělat všechny questy ve všech lokacích.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    MARTIK: Jak pisou ostatni, na kdyz si das mapu, a pak pravy tlacitko, tak odzoomujes na celkovou mapu a tam muzes videt rozpeti levelu, pro ktery jsou ty dany zony urceny. Zelene se zobrazuje na to co mas s prehledem, oranzove kde se ti bude dobre expit i kdyz trosku s obtizema a kdyz vlezes do cerveny zony a sejdes z cesty, tak z tebe zbydou jen boty.
    Kdyz se budes drzet pribehu a questu tak budes prostupovat lokacema az do 60tky, pak te ceka cesta za portal, pak nothrend, potom se vratis do lokaci po svete, pak Pandy na jihu a nakonec zase za portal :)

Pokud nemas nekam litaka od flighmastera, tak jdi nejblize tam, kam chces dojit a pak po ceste bez az do ty zony a najdi si tam flightmastera.

Dungy prochazej, ale nejdrive si udelej vsechny questy okolo, protoze si pak nasbiras treba pet questu do daneho dungu.
    Zkus se taky podivat do dungeon finderu a zkus si projit par dungu s lidma at zjistis, jak to chodi :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    díky, půjdu tedy do obtížnější zóny.

mimochodem doporučili byste mi nějaké aktivity mimo boj a levelování, které mohou pobavit? Nezabýval jsem se žádným povoláním, jen sem tam bouchnu kladívkem do skály. Možná mi něco uniká a měl bych se na to soustředit.

(jo baví mě pet battles :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam