• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    VODNIK: Ironforge je peklo. Většinou se mi podařilo někam spadnout.

A ty questové linie, mně některé nepřišly úplně špatné. Z počátečních je slušný třeba začátek za nemrtvé (s tím, že se mi pak v dungeonu líbilo, jak se uzavřel příběh té holky, co tam běhala a říkala, že ona fakt nemrtvá nebude), worgeni mě moc neberou, ale jejich počáteční lokace a questy jsou jak kdyby vypadly ze starého gotického horroru a questline ve Vashj'ir mě naprosto uchvátila (mimo jiné i proto, že bych hrozně ráda měla možnost hrát za nagy a tady to šlo aspoň na chvíli).

Vlastně mne v tomhle WoW dost překvapilo, čekala jsem, že bude po téhle stránce mnohem horší.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    HOCH2: vidíš a pro mě je zase noční můra něco najít ve Stormwindu nebo nedejbože Ironforge. Ale je to všechno o zvyku, každopádně OG je poněkud otravná lokace dokud člověk nemá lítáka
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    HOCH2: ja hral dlouha leta taky za alliky, takze to co rikas o mestech muzu potvrdit :o) ale ze bych mel v krvi jedno nebo druhy, to rict nemuzu. bavi me ta hra jako celek. uzivam si oboje...
    KALTY
    KALTY --- ---
    HOCH2: Tak záleží na serveru (myslím ekonomika) a ne na tom, jestli aliance nebo horda.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    MARTIK: Jinak vim, ze vetsina wowkaru, co znam, tak je krvi hordak. Nedaji na hordu dopustit.
    Ja jakozto alik muzu rict, ze mi mesta vyhovuji vice, protoze to jsou krasne rovne a logicky usporadane ulice. Kdezto hordaci ziji v jeskynich a prijde mi to strasne zmateny. Sel jsem na hordu kvuli kamosovi. Ale treba neco hledat v ogrimaru pro me bylo peklo. Takze jsem zase zpatky u aliku.
    Ale zase musim rict, ze u hordy funguje vice ekonomika a clovek dokaze vydelat daleko vice penez nez u aliku.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    mimochodem taky mám u hordy nějaký alty kolem levelu 20+ tak si mě přidej do přátel a když mě uvidíš online, tak se nestyď napsat (stejně většinou nemám co na práci) a můžu ti pomoct a třeba tě provést dungeonama. Medan#2623
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    MARTIK:
    MARTIK:
    Jak už tu bylo naznačeno, vždy s novým levelem jdi do Orgrimmaru, kde najdeš na několika místech tabuli, která tě questem pošle do lokace pro tvůj aktuální level. S dokončováním příběhů je to tak, že kdysi jsi musel na jeden level udělat všechny questy v dané lokaci a někdy ještě v další. Tím, že se teď musíš dostat až na level 100, tak už to takhlě nejde dělat, proto Blizzard úměrně k tomu snížil ten level pool, který potřebuješ do dalšího levelu, aby to bylo rychlejší. Proto ti logicky stačí udělat pár questů v jedné lokaci a pak jít do další. A taky (jak už bylo řečeno) je rychlejší chodit dungeony, kde ti expy nabíhají rychleji. Rozhodně jako nováček nechoď roli healera nebo tanka. To by asi ostatní hráči v groupě nebyli moc rádi :o) A nenech se odradit tím, že ti třeba někdo vynadá, nebo tě vykopne z groupy. Prostě to ignoruj a jdi další dungeon... Je to jen tím, že ostatní hráči v té groupě nevědí, že jsi nováček, nebo jsou to děcka a s nováčkama nechtějí hrát.
    Co se týče vedlejších aktivit, tak asi jen levelení profesí, ale to taky nemá moc smysl, protože od levelu 91 můžeš levelit od začátku danou profesi v draenoru. Pet battle je taky hezký zpestření, ale to je taková hra ve hře. Nic jiného než levelení petů a předmětů pro ně ti to nepřinese (navíc jsou taky způsoby jak pety levelit rychle, když by tě to zajímalo, poradím). Vedlejší aktivity tě v podstatě čekají až od levelu 91 (end game). Proto do té doby největší smysl dává co nejrychleji se vylevelit. Pochopitelně si můžeš užívat questy a příběhy, ale pak neočekávej výzvy a rychlý nárůst exp. navíc ve hře je achievement Loremaster, který si můžeš udělat zpětně - tedy dělat všechny questy ve všech lokacích.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    MARTIK: Jak pisou ostatni, na kdyz si das mapu, a pak pravy tlacitko, tak odzoomujes na celkovou mapu a tam muzes videt rozpeti levelu, pro ktery jsou ty dany zony urceny. Zelene se zobrazuje na to co mas s prehledem, oranzove kde se ti bude dobre expit i kdyz trosku s obtizema a kdyz vlezes do cerveny zony a sejdes z cesty, tak z tebe zbydou jen boty.
    Kdyz se budes drzet pribehu a questu tak budes prostupovat lokacema az do 60tky, pak te ceka cesta za portal, pak nothrend, potom se vratis do lokaci po svete, pak Pandy na jihu a nakonec zase za portal :)

Pokud nemas nekam litaka od flighmastera, tak jdi nejblize tam, kam chces dojit a pak po ceste bez az do ty zony a najdi si tam flightmastera.

Dungy prochazej, ale nejdrive si udelej vsechny questy okolo, protoze si pak nasbiras treba pet questu do daneho dungu.
    Zkus se taky podivat do dungeon finderu a zkus si projit par dungu s lidma at zjistis, jak to chodi :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    díky, půjdu tedy do obtížnější zóny.

mimochodem doporučili byste mi nějaké aktivity mimo boj a levelování, které mohou pobavit? Nezabýval jsem se žádným povoláním, jen sem tam bouchnu kladívkem do skály. Možná mi něco uniká a měl bych se na to soustředit.

(jo baví mě pet battles :)
    KALTY
    KALTY --- ---
    WRATA: Danžány výzva? Při levelování? Chápu že nemá zkušenosti s wow, ale tak asi na tom nebude jako já, když jsem poprvé viděl wow v jeho prvním měsíci, kdy nikdo žádnou takovou hru ještě nehrál.
    A bylo to těžký jak kráva oproti dnešnímu dungeonu. To byla teprve výzva.
    Dnes stačí držet se nějakého DPS a snažit se dělat dmg (což dnes fakt není problém).

Prostě to zkus a uvidíš. A na lokaci nemá cenu setrvávat. Tak žádné moc velké příběhy nejsou.
    LORAENA
    LORAENA --- ---
    MARTIK: Doporučuju expit v lokaci s odpovídajícím lvl (na mapičce je to vidět). Na max lvl se můžeš pak vrátit a dodělat questy, aby sis užil lore :)
    WRATA
    WRATA --- ---
    MARTIK: Bohuzel questing tady nema tu tendenci jako v SWTOR kde kazda planeta ma svoji questlinu soubezne s tou tvoji classovou. Zony realne nemaji pribeh vesmes zadny. Jsou tam ruzny linie ktery na sebe maji urcitou navaznost ale realne prvni misto kde ma zona nejakej pribeh a smysl ty questy sledovat je Hyjal coz je zona pro lvl 80+.

Byt tebou tak bych obcas zaskocil do OGcka kde na tabuli mas quest na zonu ktera je pro tvuj lvl doporucena. A jak uz tady bylo psano. Dungeony jsou celkem vyzva. Specialne pro cloveka ktery s tim nema zadny zkusenosti ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: To sice budeme, ale zase to není vanilla no :(
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    MARTIK: asi zalezi co od toho cekas... jestli si procitas nejak detailne ty questy a zajima te pribeh a proc te nekam posilaj, tak vydrz to pomaly levelovani, protoze ono je toho v tom pribehu hrozne moc na vypraveni a tim ze se budes drzet tech linek tak se dostanes tam kam se dostat mas a pribeh te tim pekne provede

jestli te ale lore vubec nezajima, tak nejrychlejc se vzdycky levelovalo v dungeonech, jestli uz si tam zavital.. ale to uz chce trochu vedet, jak neprebirat tankovi aggro, stat nekde pobliz healera a tak..

no zkus se nejak ptat a poradime, myslim ze vsichni ti tady budou zavidet ty okamziky, kdy neco zajizes poprvy a jak uzasny to bylo :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Ahoj,
    prosím o tip do začátku hraní. Hraju WOWko teprve chvilku. Mám postavu level 21 (horda), chodím tam, kam mě questy zavedou. Takže jsem začal v Durotaru, šel jsem na sever k Orgimmaru, pak západně ke Crossroads, kde jsem strávil asi nejvíce času.
    Otázka zní, jak postupovat dále. Na mým současným levelu necítím pražádnou challenge. I to levelování je pomalé, vzhledem k úrovní nepřátel.
    Mám se prostě vykašlat na současné aktivní questy a jít prostě někam, kde mapa zobrazuje vyšší level? Nepřijdu tím o nějaký příběhový quest? Jdou vůbec tyhle questy nějak odlišit od ostatních? Teda chápu to dobře, že jsou nějaký důležitější questy, ne?
    WRATA
    WRATA --- ---
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    Nejaky odkaz na informace o priestech, zejmena shadow?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    LORAENA: Rotace vypadá dost stejně. Nahodíš immolate, vhodně conflagrate, v mezičase incinerate. Celá efektivita je opět v tom, kdy zacastit chaos bolt. Crit je pořád důležitý, mastery je pořád důležitá. Detaily jsou jinak, ale princip ve finále vypadá dost stejně.

Naopak demo je úplně jinak. A affli nehraju, tak to neporovnám, ale taky to vypadá na značné změny v rotaci.
    LORAENA
    LORAENA --- ---
    ETHAN: na destro moc nesahají? no nevím, když soul shardy budou procovat z crit ticku immo (možná i někde jinde? ale neviděla jsem to tam), tak důležitost chaos boltu se dost radikálně změní.. no jsem zvědavá, jak to bude vypadat
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Já jsem rád, že na destro moc nesahají. Tím odpadá nutnost učit se specku, kterou teď hraju, a bude prostor naučit se třeba demo, které vypadá dost zábavně. Asi to nebude úplně na každý boj vhodné, ale gameplay bude prostě mnohem zajímavější než je teď. Affli mě nikdy nebralo a ani teď nezačlo.
    ACUACX23
    ACUACX23 --- ---
    LORAENA: dík, koukal jsem na to, věřím blizzu, že to bude fajn a osobně teď mě taky baví mít impy dva felguardy .... a vůbec demo a afli je podle mě pravý lock.. destro je vlastně drsnější fire mage :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam