• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    Kazdopadne, kdyz jsem na vanile zacinal s night hunterem, tak ty lokace v kalimdoru jsou uchvatny.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    ammen vale + azuremyst + bloodmyst isle! :o)
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    KALTY: Tirisfal Glades!
    KALTY
    KALTY --- ---
    Jinak mít tak stroj času, tak bych chtěl znovu procházet Lochmodanem na lvl 12 s mojí původní postavou.
    V džungli v STV jsem byl s první postavou asi tak 3 měsíce :) Prostě jsem se kochal okolím, potkával lidi a učil se.
    Pecka největší :)
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    HOCH2: vidíš a pro mě je zase noční můra něco najít ve Stormwindu nebo nedejbože Ironforge. Ale je to všechno o zvyku, každopádně OG je poněkud otravná lokace dokud člověk nemá lítáka
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    HOCH2: ja hral dlouha leta taky za alliky, takze to co rikas o mestech muzu potvrdit :o) ale ze bych mel v krvi jedno nebo druhy, to rict nemuzu. bavi me ta hra jako celek. uzivam si oboje...
    KALTY
    KALTY --- ---
    HOCH2: Tak záleží na serveru (myslím ekonomika) a ne na tom, jestli aliance nebo horda.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    MARTIK: Jinak vim, ze vetsina wowkaru, co znam, tak je krvi hordak. Nedaji na hordu dopustit.
    Ja jakozto alik muzu rict, ze mi mesta vyhovuji vice, protoze to jsou krasne rovne a logicky usporadane ulice. Kdezto hordaci ziji v jeskynich a prijde mi to strasne zmateny. Sel jsem na hordu kvuli kamosovi. Ale treba neco hledat v ogrimaru pro me bylo peklo. Takze jsem zase zpatky u aliku.
    Ale zase musim rict, ze u hordy funguje vice ekonomika a clovek dokaze vydelat daleko vice penez nez u aliku.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    mimochodem taky mám u hordy nějaký alty kolem levelu 20+ tak si mě přidej do přátel a když mě uvidíš online, tak se nestyď napsat (stejně většinou nemám co na práci) a můžu ti pomoct a třeba tě provést dungeonama. Medan#2623
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    MARTIK:
    MARTIK:
    Jak už tu bylo naznačeno, vždy s novým levelem jdi do Orgrimmaru, kde najdeš na několika místech tabuli, která tě questem pošle do lokace pro tvůj aktuální level. S dokončováním příběhů je to tak, že kdysi jsi musel na jeden level udělat všechny questy v dané lokaci a někdy ještě v další. Tím, že se teď musíš dostat až na level 100, tak už to takhlě nejde dělat, proto Blizzard úměrně k tomu snížil ten level pool, který potřebuješ do dalšího levelu, aby to bylo rychlejší. Proto ti logicky stačí udělat pár questů v jedné lokaci a pak jít do další. A taky (jak už bylo řečeno) je rychlejší chodit dungeony, kde ti expy nabíhají rychleji. Rozhodně jako nováček nechoď roli healera nebo tanka. To by asi ostatní hráči v groupě nebyli moc rádi :o) A nenech se odradit tím, že ti třeba někdo vynadá, nebo tě vykopne z groupy. Prostě to ignoruj a jdi další dungeon... Je to jen tím, že ostatní hráči v té groupě nevědí, že jsi nováček, nebo jsou to děcka a s nováčkama nechtějí hrát.
    Co se týče vedlejších aktivit, tak asi jen levelení profesí, ale to taky nemá moc smysl, protože od levelu 91 můžeš levelit od začátku danou profesi v draenoru. Pet battle je taky hezký zpestření, ale to je taková hra ve hře. Nic jiného než levelení petů a předmětů pro ně ti to nepřinese (navíc jsou taky způsoby jak pety levelit rychle, když by tě to zajímalo, poradím). Vedlejší aktivity tě v podstatě čekají až od levelu 91 (end game). Proto do té doby největší smysl dává co nejrychleji se vylevelit. Pochopitelně si můžeš užívat questy a příběhy, ale pak neočekávej výzvy a rychlý nárůst exp. navíc ve hře je achievement Loremaster, který si můžeš udělat zpětně - tedy dělat všechny questy ve všech lokacích.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    MARTIK: Jak pisou ostatni, na kdyz si das mapu, a pak pravy tlacitko, tak odzoomujes na celkovou mapu a tam muzes videt rozpeti levelu, pro ktery jsou ty dany zony urceny. Zelene se zobrazuje na to co mas s prehledem, oranzove kde se ti bude dobre expit i kdyz trosku s obtizema a kdyz vlezes do cerveny zony a sejdes z cesty, tak z tebe zbydou jen boty.
    Kdyz se budes drzet pribehu a questu tak budes prostupovat lokacema az do 60tky, pak te ceka cesta za portal, pak nothrend, potom se vratis do lokaci po svete, pak Pandy na jihu a nakonec zase za portal :)

Pokud nemas nekam litaka od flighmastera, tak jdi nejblize tam, kam chces dojit a pak po ceste bez az do ty zony a najdi si tam flightmastera.

Dungy prochazej, ale nejdrive si udelej vsechny questy okolo, protoze si pak nasbiras treba pet questu do daneho dungu.
    Zkus se taky podivat do dungeon finderu a zkus si projit par dungu s lidma at zjistis, jak to chodi :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    díky, půjdu tedy do obtížnější zóny.

mimochodem doporučili byste mi nějaké aktivity mimo boj a levelování, které mohou pobavit? Nezabýval jsem se žádným povoláním, jen sem tam bouchnu kladívkem do skály. Možná mi něco uniká a měl bych se na to soustředit.

(jo baví mě pet battles :)
    KALTY
    KALTY --- ---
    WRATA: Danžány výzva? Při levelování? Chápu že nemá zkušenosti s wow, ale tak asi na tom nebude jako já, když jsem poprvé viděl wow v jeho prvním měsíci, kdy nikdo žádnou takovou hru ještě nehrál.
    A bylo to těžký jak kráva oproti dnešnímu dungeonu. To byla teprve výzva.
    Dnes stačí držet se nějakého DPS a snažit se dělat dmg (což dnes fakt není problém).

Prostě to zkus a uvidíš. A na lokaci nemá cenu setrvávat. Tak žádné moc velké příběhy nejsou.
    LORAENA
    LORAENA --- ---
    MARTIK: Doporučuju expit v lokaci s odpovídajícím lvl (na mapičce je to vidět). Na max lvl se můžeš pak vrátit a dodělat questy, aby sis užil lore :)
    WRATA
    WRATA --- ---
    MARTIK: Bohuzel questing tady nema tu tendenci jako v SWTOR kde kazda planeta ma svoji questlinu soubezne s tou tvoji classovou. Zony realne nemaji pribeh vesmes zadny. Jsou tam ruzny linie ktery na sebe maji urcitou navaznost ale realne prvni misto kde ma zona nejakej pribeh a smysl ty questy sledovat je Hyjal coz je zona pro lvl 80+.

Byt tebou tak bych obcas zaskocil do OGcka kde na tabuli mas quest na zonu ktera je pro tvuj lvl doporucena. A jak uz tady bylo psano. Dungeony jsou celkem vyzva. Specialne pro cloveka ktery s tim nema zadny zkusenosti ;)
    KALTY
    KALTY --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: To sice budeme, ale zase to není vanilla no :(
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    MARTIK: asi zalezi co od toho cekas... jestli si procitas nejak detailne ty questy a zajima te pribeh a proc te nekam posilaj, tak vydrz to pomaly levelovani, protoze ono je toho v tom pribehu hrozne moc na vypraveni a tim ze se budes drzet tech linek tak se dostanes tam kam se dostat mas a pribeh te tim pekne provede

jestli te ale lore vubec nezajima, tak nejrychlejc se vzdycky levelovalo v dungeonech, jestli uz si tam zavital.. ale to uz chce trochu vedet, jak neprebirat tankovi aggro, stat nekde pobliz healera a tak..

no zkus se nejak ptat a poradime, myslim ze vsichni ti tady budou zavidet ty okamziky, kdy neco zajizes poprvy a jak uzasny to bylo :)
    MARTIK
    MARTIK --- ---
    Ahoj,
    prosím o tip do začátku hraní. Hraju WOWko teprve chvilku. Mám postavu level 21 (horda), chodím tam, kam mě questy zavedou. Takže jsem začal v Durotaru, šel jsem na sever k Orgimmaru, pak západně ke Crossroads, kde jsem strávil asi nejvíce času.
    Otázka zní, jak postupovat dále. Na mým současným levelu necítím pražádnou challenge. I to levelování je pomalé, vzhledem k úrovní nepřátel.
    Mám se prostě vykašlat na současné aktivní questy a jít prostě někam, kde mapa zobrazuje vyšší level? Nepřijdu tím o nějaký příběhový quest? Jdou vůbec tyhle questy nějak odlišit od ostatních? Teda chápu to dobře, že jsou nějaký důležitější questy, ne?
    WRATA
    WRATA --- ---
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    Nejaky odkaz na informace o priestech, zejmena shadow?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam