• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    KALTY: no, ted hraju priesta a tak si to mozna vysoluju :) Chtel bych to videt z pohledu toho questu u prista, kdyz uz mam huntera za sebou :)

WRATA: Ja skoncil na konci TBC. Bo Lich king chtel cca 25GB a ja mel tenkrat HD jen asi 16, takze jsem to hral pak az na konci cata.

KALTY: Me se libilo, ze jsi musel mit lidi, co ti pomahali. Toho z winterspringu jsem dal jen tak tak. Ale mel jsem vyhodu, ze u nas v guilde uz ten luk meli dva hunteri, takze me v podstate vedli. Dobry bylo, jak to udelali tak, ze ti nikdo nesmel pomoct se samotnym utokem - jeden nas warior to zkusil a zbyly po nem jenom boty :D
    Silitus jsem nesnasel, tenkrat byl Sylvanas hodne pvp a od te doby vlastne nesnasim hordu. Nonstop ganging.

Na konci TBC jsem ale rozjizdel samana. Driv to bylo uplne jiny, chtel jsem chodit raidovat, ale jelikoz prede mnou byli dva - tri lepsi hunteri, tak jsem nemel sanci. Pamatujete si jiste, ze se driv sestavovali raidy kvuli buffum a vsem kouzlum/dovednostem. Myslel jsem si, ze jako saman budu chtenej (napr. ta vyhoda u hordy u prvniho bosse v BWL, kdyz samana mohli mit jeste jenom hordaci). Bohuzl HDD tomu tak nechtel :D

Pak ze zkusim na Cata priesta a voala, nedam na nej dopustit :)
    KALTY
    KALTY --- ---
    HOCH2: jj moje první postava byla hunter. Hrál jsem ho nepřetržitě (bez alta) až do TBC.
    Pak jsem si ještě udělal druida tanka. Moje hunta měla nahráno něco přes 400dní :) A to jsem jí od TBC v podstatě nehrál :D

Luk jsem dělal. Mě dělal největší problém Artorius ve Winterspringu.
    Taky když si vzpomenu na ty zasraný sichlitýdy a reputace v Silithusu. No fuj :)
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    Guilda byla asi to hlavni, proc jsem tenkrat u wowka vydrzel tak dlouho. Lidi z cely CR. No a o tom srazu v Praze vypravet ani nebudu :D (Hostinsky to okomentoval slovy: "Myslel jsem, ze budete neco jako sachysti, a vy pritom lejete jak dogy.)
    Plno veci bych zapomnel nebyt tyhle nostalgie, co tu ted bezi :) Hral jste nekdo huntra a delal ten quest na luk a toulec z questlinie co byla z predmenu od Majordoma? Senzace, jak clovek musel zabit demony :) A trablich shaneni modre kuze z draka ani nemluvim :) Nejvic na tom bylo, kdyz jsem hledal, kde to mam odevzdat a vlezl jsem na ostrov kde to melo byt (Felwood), a najednou se objevili ty enti duchove - mazec :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    KALTY: Guildu takovou máme, ovšem je fakt, že jak teď dost lidí přestalo hrát a guildy se rozpadají, tak se nám hlásí na fóru samí mladí. Naštěstí jádro je celkem zdravé, tak nám to snad vydrží.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    taky jsem chvily hral na vanilla serveru :o) a je to docela rozdil jit solo zabit hoggera na levelu 12 oproti soucasnymu stavu... az asi na potreti jsem si vypiloval strategii jak ho zabit. :o))
    KALTY
    KALTY --- ---
    Ale ono jde i o ty lidi. Dnes na tebe nikdo nemá trpělivost. I když potkáš bandu lidí, tak už to prostě není co bývalo.
    Hodně hráčů jsou nevychovaní parchanti a komunita nic moc. Pokud tedy nemáš guildu kámošů/starších lidí.
    Ale to je jen guilda.
    KALTY
    KALTY --- ---
    No ano, nostalgie funguje a dnes bych na to čas neměl. Chvilku jsem hrál Vanilla server, ale prostě na to čas nebyl.
    Dwarf warriorka měla co dělat, a to jsem měl osobního healera a zkušenosti za 10 let :)
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    ETHAN: Souhlas. Treba dneska uz je na vsechno tracking i na questy, kde jsou ty doby, kdy kazdy blby quest si clovek musel najit na thotbotu :)
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    Ona ta hra je po stránce herních mechanik a technologie rozhodně lepší teď, ale nostalgie funguje. Ze školy po letech člověk taky potlačí vzpomínky na uřvanou chemikářku a vzpomene si radši na těsná trička spolužaček :o) A taky je dobré si uvědomit, že většina lidí za tu dobu dospěla a váží si svého času o něco víc, takže farmení kvůli progressu, DC v raidech a podobně už by prostě dneska nevypadalo tak lákavě. Pořád se najdou lidi, kteří farmit chtějí, ale naštěstí pro ně jsou většinou jen mounti za exalted s nějakou frakcí.
    HOCH2
    HOCH2 --- ---
    DWAY: Nejhorsi je ta pravda (mimochodem to hlasi i priesti, kteri maji ten glypf na kecani tajemstvi) -> Na prvniho mounta jsem si musel pujcit od kamarada.
    Kde jsou ty doby, kdy jsme chodili do Scarletu farmit orby :) Nebo jak jsme wipovali v ZulGurubu, modri z dungu. Jakej pak byl obrat a my se celkem jednoduse po padu Hakkara, dostali po par tydnech pres Ragyho az do BWL. Pak to farmeni na repku aby se clovek dostal do naxxu :D
    KALTY
    KALTY --- ---
    DWAY: to k tomu patří :)
    WRATA: nevěřím :D
    DWAY
    DWAY --- ---
    WRATA: ja se treba docela hodne bavil v obou plaguelandech. Stonetalon ja taky zabavnejsi nez predtim. Naopak mi trosku chybi auberdine stary.
    WRATA
    WRATA --- ---
    KALTY: Po ability pruningu z WOD docela jo. Specialne pro cloveka co nema op heirloomy
    WRATA
    WRATA --- ---
    DWAY: Uprimne jsem post-Cata prochazel jen par low lvl zon a ta nejlepsi je IMHO Silverpine Forest. Trochu s tim zone progresem zacli uz ve WoTLKu ale skutecnnej story mi prisel prave az v Hyjalu a dal.
    DWAY
    DWAY --- ---
    KALTY: Myslis spousty bugu, lagy a pocit neuveritelne chudoby kdy clovek vsude behal po svych? :-D
    DWAY
    DWAY --- ---
    WRATA: Ja si naopak myslim ze nektere zony maji pomerne zajimavou dejovou linku. Mozna to neni tak tlacene jako ve swetru ale porad se to da. Hlavne kdyz clovek expi prvni postavu, tak opravdu neni kam spechat.
    KALTY
    KALTY --- ---
    Tak přiznejme si, že to co jsem zažil ve Vanille už v životě v žádné jiné hře nezažiju. Už jen proto, že teď nedokážu žádnou hru ani dohrát/hrát dlouhodobě. Asi hrací krize :D
    KALTY
    KALTY --- ---
    HOCH2: právě.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    ve vanille bylo spoustu krasnych quest line... shifting sands, dungeon sety, duskwood questy - legend of stalvan a the hermit, fifth element achievement...

mimochodem, kdyby si nekdo chtel uzit plne naskriptovany otevirani AQ40 (vsechny questy i zaverecna cast vcetne achievementu a mounta), tak na dalaran-wow.com (wotlk) tahle udalost probehne za par mesicu ;o)
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    VODNIK: battle for undercity uz ve hre bohuzel neni. a zatim jsem ani nehral na zadnym free serveru, kde by to bylo naskriptovany.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    Úžasné quest line jsou třeba ve WotLK, nepamatuju si kde to přesně začínalo, ale končilo to dost zajímavým útokem na Undercity. Třeba v Outlandu ani Vanille si nic podobného nevybavuju, ale to bude asi tím, že už to je hodně dlouho . Když teda nepočítám otvírání AQ a Prandurova černého brouka :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam