• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    BARTUC: Classy jsou po letech celkem vyrovnané. Monk nám ještě nedávno tankoval mythic raid, zcela v pohodě. A přestal jen proto, že prostě vyhořel, takže ho rozhodně nikdo nevykopl pro slabý výkon. Pokud jsi dobrý, bude každá classa a její specka dobrá i na mythic. Samozřejmě co boj, to vynikne někdo jiný a stává se, že někdo je celý tier na nic. Ale už dlouho nikdo nemusel na lavičku pro svou volbu classy. Maximálně pro vlastní neschopnost.

(kde jsou doby WotLK, kdy shadowpriest začal být k něčemu až v ICC a DK bylo třeba nerfovat do zblbnutí)
    LIQUIDFREAK
    LIQUIDFREAK --- ---
    BARTUC: zkus toho druida cece si myslim ze by te moh bavit dost. Roguna style dps, heal ci tank a jeste fajn od blizzu vyvedeny, to bavi snad kazdyho :)
    Tak jako tak ale neco vyexpit uz davno netrva dlouho a navic ti to pomuze v zakladni orientaci kolem klas tady, takze je to v podstate na tobe.
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    BARTUC: no a co toho druida, ten by byl mozna pro tebe nerozhodnutyho co te vlastne bude bavit docela ideal, za nej si vyzkousis vsecko
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    MEDAN: snazim se, ale tim, ze fakt nejsem schopnej si dat jasnej názor, tak beru v potaz všechny moznosti. Mam ted recruit a friend a s kámošem expime fakt rychle a mam ještě lvl 90 boost, gze muzu vyexpit tunu charu (bavi me to), ale potrebuju jeden, kterej budu mainovat... zatím je to mezi rogunou a monkem, gze to vidim tak, ze pojedu oba a budu oba mainit a hrat podle toho co bude třeba :-)
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    BARTUC: hate = decka co to poradne neumi hrat a srovnavaji nesrovnatelne na diskusnich forech. to nesmis brat vazne...
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    MEDAN: ja se hledam, nevim co me bavi, protože mam za sebou jeden char na 89 :-) paladin v tanku me asi bavi, ale není to uplne ono a hlavne když ti v gilde reknou, ze paladina ma kazdej a ze bych se nedostal do raidu, tak se nad tim zamyslim... ja se tak jako tak rozmyslim co mainovat, paladina sem zacal, protože mi kamos řekl, ze je fajn :-) wow sem total nepolibenej, diky swtoru znam zakladni mechaniky a tak, ale neznam jednotlivý classy a tak... stylem hrani me nejvic laka roguna, protože mi hodne pripomina dykare z lineage2 tam opravdu jediny co me odrazuje trosku je tok ze je to jen dps jak tu bylo psano... paladina dotahnu na 90 dneska a pak asi budu expit rogunu a monka podle nalady a uvidim :-) warior je pro me znama věc, protože je hodne podobnej juggernautovi ze swtoru a toho sem uz malinko prejedenej...

ja se ptam proto, protože sem nasel celkem hodne hatu na monka, ze je uplne k nicemu, ale tim, ze neznam komunitu wow a jak moc to mam resit, proto se ptam tady, pac tady mi dycky bylo dobře porazeno :-)
    DWAY
    DWAY --- ---
    SALUSA_SECUNDUS: Mi prijde ze co ted roguny topuji DPS tak to hraje kde kdo.
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: kazda classa je chtena v grupe. Osobne bych doporucil spise ranged, protoze melee je ted trosku prebytek a jeste se to zhorsi jak vyjde DH. Ale pokud te vylozene bavi melee tak to je vicemene jedno co hrajes, pokud te to bavi a umis to hrat.

Pokud vybiras mezi monkem a rogunou asi bych sel do monka. Roguna je na tom trosku lepe v DPS ted tusim, ale monk ma daleko vetsi variabilitu. U roguny to je dps forever. Pripadne jeste druid. Coz pokud hrajes feral tak to je taky takova vsestrannejsi roguna.
    SUNBEAM
    SUNBEAM --- ---
    BARTUC: ty klasy jsou +/- stejný a je jedn oco hraješ, myslím tím že na požadovanou roli např tanka všchni zvládnou stejně dobře a rozdíly jsou až opravdu v top a to nehraješ a chvíli imho hrát ani nebudeš, tak to neřeš a hraj co se ti líbí
    SALUSA_SECUNDUS
    SALUSA_SECUNDUS --- ---
    BARTUC: myslim ze roguna je dobrej tip.. taky myslim nejsou moc bezny, takze i dobra sance dostat se do raidu
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    BARTUC: vazne si nechas od nekoho kecat do toho, co chces hrat? :o) hraj co te bavi...
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    mam dotaz, byl jsem prijat diky salusovi do gildy a muj main je atm paladin (89 zatím) a tam mi rekli, ze paladinu mají habakuk a ze mam hrat něco jiného.. aktualne mam zalozenou rogunu, která me na svým lvlu 10 bavi a monka na lvlu 12... další moznosti pro me jsou war,dk a daleko za nimi hunter... ostani classy me nejak neberou zatím... co byste doporucili? Monk vypada zajimave a roguna mi prijde super, takze to sou moji dva favoriti, ale poterbuju se rozhodnout co mainovat a nejsem schopnej se rozhodnout na zaklade zkusenosti z prvních 10 lvlu... co na to rikate? jsou tyhle dva classy hratelny? (chápej budu chtenej v grupe?) a jak je na tom monk s dmg/tankem oproti ostatním classam se stejnejma moznostma? roguna mi prijde super, ale zase mi malinko vadi, ze je to jen dps...

diky
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    já tady hledal lidi na pvp několikrát a nikdy z toho nic nebylo.. zkus LFG fórum a LFG tool ingame, přes to jsem vždycky našel lidi hned ;)
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    DWAY: Ve skirmishi padaj z beden aspon zelenky tak muzem pomalu gearvat
    DWAY
    DWAY --- ---
    WA9NO: I bez pvp gearu?
    ETHAN
    ETHAN --- ---
    WA9NO: Mám full 730 PvP gear za honory a můj skill v aréně je stále stejný jako před lety. Nad 1000-1200 ratingu už prohrávám tak často, že nestojí za to to zkoušet (člověk musí prohrát moc arén, aby zase klesl tam, kde lze vyhrát a tedy něco z arény získat). PvP prostě není pro každého :o) Možná se nějak změnilo za ta leta to, jak se to počítá a je snazší dostat se výš, ale lama jsem pořád stejná.
    WRATA
    WRATA --- ---
    WA9NO: Nejlepsi kamos hraje areny s ruzne dlouhejma pauzama od zacatku. V S2 skoro dosahli na Gladiatora v 5tkach, nakonec jim to vyfouknul Prandur svym win-tradingem.
    A dle jeho slove je ted 1500 skoro stejny jako driv byvalo 1800 protoze na 1500 uz se dostanou jenom lidi co hrajou pravidelne a nedelaji to jenom pro conquest cap. A tim padem zacnou potkavat obdobne silny tymy a zacne se tam lamat chleba.
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    VODNIK: Dneska je to prej jinak, dosahnout 2k je snazsi, nez bylo driv
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    WA9NO: když jsem naposled hrál arény (asi tak 2009) tak jsme se dostali slavnostně po cca 60 arénách na rating 1540 a pak můj arénový lektor usoudil, že výš to nepůjde. Tolik k těm 1700....
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    WA9NO: Proc to vubec rikam, mam rdruida a jsem ochotnej s vama s kazdym odchodir skirmishe treba, protoze mne to bavi a nemam s kym na horde poradne hrat.

Tak najdete balls a dem na to :-)
    WA9NO
    WA9NO --- ---
    DWAY: Na rating 1700 se dostanete vsici, gear za honory se da pofarmit v ashranu za den, scaluje na ilvl 730 v pvp takze uplne staci, nebo este lepsi je kupovat s2 epic( taky za honory uz) pac maj lepsi base ilvl nez s3 honorovy :D
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    FRKY: 4.1. tusim
    FRKY
    FRKY --- ---
    btw. nevíte do kdy je zlevneny ten Draenor?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam