BANSHEE: uf chvili sem tu nebyl:) Nemam ti na to moc co odpovedet, snad jen ze kdyby kdokoli ze zpochybnovacu Benesovych dekretu bydlel v pohranici a tykalo by se ho to osobne, mluvil by jinak..
ad 1) mas pravdu, ale tohle ty EU oprate jeste vic pritahuje
ad 2) mas pravdu, presnes popsal co jsem zjednodusil neb verim ze tohle kazny kdo se o to zajimame zname, ale ja sem si jistej ze prave tohle je ono povestne "podani prstu", ktere se nam dnes zda nevinne, ale zitra bude treba zasadni..
ad 3) proc ratifikovali jini se stejnyma kostlivcema? jasna vec, lidí se nikdo neptal, kdyby jo, neschvalilo by to vic zemi nez jen irove.. soucasna politicka scena v EU je podle mne silne ovlivnena "pro" LS bez vnimani skutecne reality..
ad 4) neumim presne posoudit srovnani s Nice, ale LS je podle mne uz ze sve podstaty paskvil kterej vse jeste vic zamota i kdyz se snazi navenek tvarit opacne..
ad 5) dokaz ty ze to co ty rikas neni lez!;-) mozny je vse, neb absolutni pravda neexistuje, co nejde dnes, muze jiz zitra a s ohledem na historicke zkusenosti ktere evropa ma jsem si jist, ze to tak jak naznacuju taky bude.. jak das byrokratum jeste vetsi moc, nebudou mit duvod se omezovat;-)
ad 6) ja narazim na to ze ruzni mezinarodni odbornici maji ruzne a dost protichudne nazory na stejne casti LS - evidentne v tomhle neni shoda. shodnou se jen zastanci mezi zastancema a odpurci mezi odpurcema - to znamena ze vyklad stejneho dost zasadniho textu je mozny ruznymi zpusoby a to znamena ze v pripade nejakeho sporu neni vubec jasne jak by doopravdy dopadl, v tu chvili mi ten "zasadni text" ale prijde uplne zbytecnej a spatnej..
...ale prenecham tu slovo vice casove vybavenym diskuterum!;-)
Napriklad s timhle souhlasim velmi:)
http://web.volny.cz/noviny/komentare/clanek/~volny/IDC/100759/potrebujeme-lisabonskou-smlouvu.html