• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    OTZ
    OTZ --- ---
    MR_G0RBY: s timhle rozpoctem budou ty alesisky asi nejlepsi volba (netkana membrana wooferu, hedvabna kalota, dobry chlazeni, oceneni TED) oproti krk rokit ("prehypovana hifi bedna") nebo behringer truthum (ty za tu cenu smrdi lacinym zpracovanim (tzn kdovi kdy shori:) ale hrajou prej dobre), ktery bych vzal ale taky v potaz. jinak kdybys mel cca dvojnasobnej rozpocet ber rozhodne adamy:) ja mam ty alesis koupeny z druhy ruky za 6k (doporucuju prolezt prvni midi.cz, pak aukro prip. ebay) a nemuzu si stezovat, hrajou docela rovne az na mensi diru kolem 2-3kHz, to oceneni asi nedostaly jentak. nevim, jak si predstavujes ciste prokreseny basy (a jakej mas poslech ted) :), ale propagovanej osmipalec za tuhle cenu dostanes akorat u tech truthu a z jednoho metru to stejne nebudes bezne tlacit na vic nez 25%, tzn. imho zbytecnost. jde spis o to si na ty bedny zvyknout, ja je mesic jenom poslouchal a jak rikam, za ten rok co je mam tak spoko. kdyztak mi mrkni na soundcloud, co se na tom da smichat. kdyby sis je chtel poslechnout u me muzem se domluvit (praha), jinak se muzes optat i tady, ty behringery ma id andy_warhol.

    [ PSYTRANCE - TVORBA, ZVUČENÍ, POSTUPY, VYCHYTÁVKY, HARDWARE, SOFTWARE, SAMPLY ]
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MR_G0RBY: Za 5k dost velký (nový) bedny s přesnejma basama neseženeš. Alesisy jsou přebasovaný, ale ne nějak hrozný a když zacpeš jeden basreflex tak to jde. Pouvažoval bych ještě nad těmahle, i když jsou mírně přes: http://kytary.cz/mackie-mr6mk3/HN144442/
    Trojkovou řadu jsem neslyšel, ale jestli jsou tak dobrý jako dvojková (rozdíly mezi nimi určitě budou, nespoléhat se na to) tak budou celkově o třídu lepší než Alesisy, i když budou mít rozsah basů trochu menší. Kytary.cz umožňují objednat si nezávazně obě bedny s vyzvednutím na prodejně a tam si je vybalit a porovnat bez nutnosti nákupu. Akustiku tam nemají úplně hroznou, jen je strkají na stůl přímo ke zdi, což je trochu na prd u beden se zadním basreflexem (mackie...), ale myslím že by ti to stejně mohlo pomoct.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MR_G0RBY: Za 5000 korun toho zas nemůžeš čekat tolik. Basy = velká bedna a velké repráky, potřebuješ prostě rozhýbat vzduch. Ty Alesisy rozhodně špatně nehrajou.
    TIKVIK: kdo ví, jestli ten gramofon vůbec růst dítěte přežije :-)
    MR_G0RBY
    MR_G0RBY --- ---
    Zdravím.
    Chtěl bych si pořídit nějaké levnější studiové monitory, max. cena za jeden kus 5000,-.
    Dostal jsem doporučení na tyhle ALESIS M1 Active MK II, prý je to klasicka, ale také jsem slyšel, že basy neprokreslují tak čistě, oproti jiným. Na basy jsem náročný posluchač, budu na těch bednách mixovat psytrance a u toho je to vždy znát.
    Nějaké doporučení a zkušenosti ?
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    HERR_FLICK: Nakonec jsem dostal vanocni slevu 500. Jsem na vaskach. Ten inzerat vysí 2 měsíce. Možná odrazuje značka Yamaha. Otázka jestli něco takového do místnosti 25m2 vůbec potřebuju. Plus malé dítě... Stale se mi to jevi jako dobra cena, ale vyznam se prdlacku. Moje preference je rozchodit gramofon s vykonnostni rezervou do budoucna az dite trosku vyroste. hmm...
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    TIKVIK: pokud ho budes kupovat dej za nej max 2500, za 4tisice ho dal neprodas kdyby ti nejakym zpusobem nevyhovoval
    TIKVIK
    TIKVIK --- ---
    Nevim jestli zodpovite dotazy tohoto tipu. Je tohle za 4tis z druhe ruky dobra volba? http://zesilovace.heureka.cz/yamaha-ax-397/specifikace/#section Nejsem na zvuk nijak zasadne narocny, chci si rozchodit stary gramec a do budoucna nakoupit repraky zatim max do pěti tisic.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    HERR_FLICK: moc jsem nepremejslel kdyz jsem to psal:) Myslim, ze kazdej pochopil o co mi jde.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    SAMGARR: zesik (vykonovej) plus repro
    jinak trochu nechapu tvoje rozdeleni
    MATT
    MATT --- ---
    SAMGARR: já mam setup SoundBlaster Live! > Technics SU-V7 > Tannoy Sytem 800



    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Btw, na cem poslouchate muziku u pc? Aktivni repro, zesik + repro, studiove monitory?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEIKSAC: Tak to jo. Pamatuju doby měnění opampů, furt jich mám několik v šuplíku.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: zvukovka má na výstupu opamp, kterej tu buffer práci dělá
    KOLU: pokud je tam vysoká úroveň šumu, tak může, v takovym případě chceš mít zdroj co nejhlasitější a úrovně rešit za nim
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Na výstupy slaboproudů se odjakživa zařazoval buffer (SR, SR2, PMA buffer, Diamond buffer, nevimjaksejmenoval loop), kterej přizpůsoboval impedance. U špatnejch sestav to pomáhalo. Se rovná vám všem to pomůže. Sežeňte si to, pak to beze ztráty prodáte.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    KOLU: proc by mela, v otmhle setupu co bude mit i kdyby tam v mini mire naky zkresleni existovalo to nema vliv
    KOLU
    KOLU --- ---
    a když se na zvukovce sníží hlasitost, tak tím neklesne rozlišení?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    MACHALIK: mě lákal klasika John Linsley Hood
    CHILDINTIME: tak můžeš naopak bejt rád, že mezi zvukovkou a zesíkem nejni další kurvítko. Celý je to věc úrovně signálu, jakej do zesíku posíláš. Jestli má ta zvukovka na výstupu slušnej odstup s/n, tak jsi v klidu. Jedině, že by komp dělal nějaký nepříjemný lupance
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    mam z kompu od zvukovky (bez potaku) cistej konec a narozdil od integrace kterej mi satanek od navstevy nastavil na max se mi s nim za 9 let nic odpalit nepodarilo
    KOLU
    KOLU --- ---
    CHILDINTIME: původní návrh je čistej koncák bez regulace. ideálně před to budeš chtít napasovat předzesilovač a nebo alespoň 10k logaritmicekj poťák (vstupní citlivost je, jestli se nepletu, 1 V).
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    MACHALIK: nema, mozna jsou nekde vevnitr
    MATT
    MATT --- ---
    CHILDINTIME: základ je mít vypnutej zvuk bootování windows ;)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    CHILDINTIME: Má to vzadu korekce vstupní citlivosti? Kdyby jo, tak je podtoč a máš po problémech.
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    vzal jsem to dpa 220, poslech byl nahouby, protoze pan mel nejaky miniaturni xaviany, ale mel jsem ho s prijemnou slevou, tak jsem to risknul..kdyztak se vymeni za neco jinyho..ale jsem v tom za 10 jak jsem chtel a vysledek snad bude stat za to, napisu po vanocich :) jenom je mi nejak blby jit ze zkukovky rovnou do zesilovace..ale tak snad to v pripade nehakyho problemu poresi pojistky v dpa ktery tam snad nejaky sou..v klubu taky nejdu z dj mixu rovnou do pa zesilovacu..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam