WIL_M: btw, našel jsem si odpověď na můj dotaz, Dali dvě totožné soupravy nevyrábí, řada Lektor je "disconnected", což mne mrzí, protože se mi (nejen) vzhledově líbí více. tím pádem moje hledání repro pokračuje dále.
kdyby někdo měl radu, jaké regály k níže zmiňovanému gramofonu technics, v kombinaci se zesilovačem sony std db795 (100W), budu rád. místnost 25m, hudba spíše tišší poslech, klidnější styly, níže položená (nějaká elektronika, nujazz, případně i klasika, žádný metloše) 70% 320mp3, 5% vinyl, zbytek filmy, časem chci dokoupit zbytek na 5.0 set. přední bassreflex výhodou, cena do 15k
zvažoval jsem následující
- xavian bonbonus - bojím se, že jsou příliš náročné na zesilovač a podle recenzí na mou "basovější" hudbu to asi nebude úplně ono. i tichý poslech jim očividně moc nesedí
- dali zensor 3 - aktuální favorit, sice má zadní bassreflex, ale to bych asi přežil
- další zvažované značky, podle toho, co jsem měl možnost poslechnout kdysi na highendu a v rámci cenové třídy mne zaujalo: tannoy, canton, heco, wharfedale