• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    AKA_THE_A: Mno asi tobude solidní topení, myslím, že bude mnohem víc lepších konstrukcí. Navíc bude potřeba ty tranzistory vybírat, aby k sobě byly co nejblíž. Kdysi jsem stavěl 2x500W s podobným zapojením a nikdy to pořádně nehrálo, i když jsem ty tranzistory vybíral.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    stavěl někdo někdy tuhle hříčku?

Internet je plnej videí a obrázků kde je to bastlený hnědejma rukama se špinavejma nehtama, ale žádný měření skutečnýho výkonu a zkreslení...by mě zajímalo jak si tenhle jednoduchej zesík z diskrétních tranzistorů vede :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VOZKA: Jitter není slyšet v pravým slova smyslu. Obvykle se projevuje potlačenou dynamikou a jakoby nezáživným podáním nebo nevýrazným hudebním tempem. Prostě to člověka za chvíli nebaví oslouchat. Což lze nejlíp rozpoznat až v přímým srovnání s referenčním aparátem- nejlépe kvalitním analogem. Ovšem ve chvíli, kdy jsou uši navyklý na mp3 z pc je to asi fuk.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    VOZKA: jen 20 let? :D
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KURVADRAT: Protože se ptáš v low-endu, tak v praxi nejspíš dneska už ne. Teoreticky záleží, kvalita zvukovky ovlivňuje množství jitteru na optickém výstupu, což různé digitální vstupy umí do různé míry potlačovat a může se to měřitelně projevovat na zvuku. Ale šance že by to ve skutečnosti bylo slyšet je minimální, neviděl jsem žádný poslechový test, který by potvrdil slyšitelnost jitteru u jakéhokoliv hardwaru, který není dvacet let starý.
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    KURVADRAT: záleží jak moc chceš bejt snob :D
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Zdravim, mam takovej uplne hloupej dotaz. Chapu dobre, ze kdyz mam aktivni repro s optickym vstupem, tak nezalezi na kvalite zvukovky?
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    Není to sice úplně lowend (spíš naopak), ale prodávám za velice přijatelnou cenu supr bedny hodící se i na domácí poslech...

Studiové monitory Event 20/20 na prodej – 31 Stitches – Psytrance DJ
    http://31stitches.cz/studiove-monitory-event-2020-na-prodej/

kdyby měl někdo zájem ...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Nechcete nekdo DIY "hifi" repro kabel 2x 3m, vnejsi prumer 1 cm, prumer vodice alespon 2,5mm2. Dostal jsem ho a nemam pro nej vyuziti. Vic v poste.
    DWAY
    DWAY --- ---
    Hmm tak to vypada, ze to je feature toho daneho prevodniku.

Jedna se o Zhilai audio H4. Nakonec jsem to vyresil pres zesilovac. Ktery me taky dojal, protoze kdyz pripojim bedny pres cinch out tak to ignoruje to nastaveni hlasitosti na zesilovaci.

Pro-Ject Head Box S - černý - Sluchátkový zesilovač | Alza.cz
    https://www.alza.cz/...htm?kampan=web_personal_C_homepage_alza_carousel_doporuceno-primo-pro_PRO101a

Takze sem si chtel udelat hezci setup, koupil sem si kabel 2x cinch 2x 6.3 jack a muzu ho zas prodat, protoze ovladani hlasitosti jde jen pres ten predni sluchatkovy vystup.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    AKA_THE_A: K tomu mi dobře fungovaly tyhle drivery: http://www.asio4all.org/
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MATT: to by mu pak ale nehrály věci který ASIO neumí...většina softu používá DirectSound či jeho nástupce
    MATT
    MATT --- ---
    DWAY: nejni to nejakej ASIO driver? nevim jak ve W10, ale driv tyhle drivery prave wokeni sound manegement obchazely..
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    DWAY: jo a pokud resis kvalitu zvuku, tak exlusive mode je lepsi, nicmene pro normalni lidi s normalni vybavou asi neslysitelnej
    MORTAELTH
    MORTAELTH --- ---
    DWAY: Pokud je to jen v jedny aplikaci, tak se koukni na nastaveni vystupnich zarizeni. Mel by tam byt prepinac ve stylu "direct" nebo "exclusive" mod.

Pokud to delaji vsechny aplikace,hledej to same nekde v driveru te zvukovky.
    DWAY
    DWAY --- ---
    je treba nejak spesl nastavit dac converter pripojeny pres usb do pc? Z nejakeho duvodu mi to ignoruje posuvnik hlasitosti (windows 10) a porad to jede na plne koule.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    DELLAMORTE: V Brně se pravidelně vyskytuju, takže to můžu obhlídnout, díky.
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Zdravím, dotaz. Mám tyhle bedny, čerstvě "opravený" (vyměněný elektrolyty a tak), jsem na ně zvyklej a nechce se mi kupovat nový/jiný. Ale umřel mi zesilovač (měl jsem nějaký generický grundig z roku 1991). Chtěl bych si koupit nějaký jiný generický zesilovač, který by ty bedny utáhl. Je mi úplně šumák, co bude napsané na krabici, chci od toho jen to, aby mě to neuráželo a aby to mělo gramofonový vstup.

Na netu se válí hromada inzerátů jako je tenhle lidí, co zjevně něco vozej zvenku (jen tenhle inzerent toho má mnoho kusů). Než si něco takového koupím, nemáte prosím nějaký tip na bazar (kamenný), kde bych si to mohl zkouknout a něco si vybrat a měl bych šanci, že mi to zas mnoho let vydrží, jako ten předchozí (co jsem koupil taky v bazaru tuším v minulém tisíciletí)? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam