• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    JOPS
    JOPS --- ---
    TOMATSU: SUB si poridim k jeziskovi a presne jak rikas, jsem na 30k :-D

stojany do teto castky radeji nepocitam :-D
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    JOPS: To jeste zrus :)) Budes potrebovat stojany + sub a dostanes se tak na 30k ( levnej subac jenom huci a buci ) Treba tohle bude urcite o dost lepsi :
    XAVIAN XAVIAN ACCORDA - Reprosoustavy - HiFi Bazar - www.hifionline.cz
    https://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/xavian/74755-xavian-accorda/

Za 15k za nove toho moc "slusne" hrajiciho neporidis.
    JOPS
    JOPS --- ---
    tak jsem objednal

B&W 686 S2
    B&W - 686 S2
    https://www.eurostar-ostrava.cz/cs/produkt/1991-686-s2/?katID=438

plus teda jeste k tomu mam poridit subac :)

fuck :-D
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    JOPS: Já bych asi vybíral podle místa - jestli máš kam dát regálovky nebo jestli máš místo na sloupový.. Aktivní monitory nemají myslím žádný smysl, obvzlášť když už máš receiver.

Já si kupoval předloni asi za deset tohle - https://www.l-e.cz/...RBXEiwA-5zHaY6Kofs_AGG33EqYIBDF2QicU9YltGM0vW-efYfEba1YknjihMRRhxoC4j4QAvD_BwE a jsem spokojenej, dělaj i s víc driverama asi za 12 000, od těch desíti už jde ty sloupový koupit.

Jsem trapák, vybíral jsem spíš kvůli prostorovým dispozicím (bass reflex dopředu a plochej vršek), než kvůli zvuku, to stejně nemáš IMO šanci za tu minutu v krámě vůbec poznat, jak co hraje a číst recenze mi přijde srovnatelný s věštěním z lógru od kafe..
    JOPS
    JOPS --- ---
    lidi, predelavam pokoj a chci se zbavit Logitechu, co jsem mel provizorne pripojene k Denon AVR1912.

pokoj ma rozmer cca 4x5m.

Nevim, zda chci sloupove, ci studiove. Cenovka tak do cca 15k.

Nejakej rozumnej tip ? A asi chci spise nove...
    MATT
    MATT --- ---
    BREGALAD: kabely asi spíš vedle: [ HIFI & TOP AUDIO ] , tady by ti taky mohli říct, že to je jedno ;)
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Chci si realizovat novou poslechovku a to takříkajíc z gruntu a od základu a to uplně doslova, tedy včetně tahání nové elektriky. Máte tipy na vhodnou audio kabeláž na rozvody od rozvaděče po zásuvky? Máte tipy na dobré audiofilské zásuvky a také jističe, či pojistky do rozvaděče?

Děkuji :-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SVANC: moc hezky!!! to si bohuzel nemuzu dovolit aktualne, ale budu si to pamatovat, az budu resit vlastni bydleni do budoucna;)
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    KURVADRAT: u optiky máš zaručený galvanický oddělení, u koaxu záleží jak se to výrobce zrovna rozhodl řešit ;-)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Není to zrovna low-end, ale když už se tu takhle rozplýváte… V Brně nebo v Praze se mrkněte do BaSysu.
    Co se týče výběru komponent jsou „omezení“ na to, co prodávají, a měl bych výhrady k umístění projektoru (když už to hučící zlo musí bejt, tak ať to hučí v oddělený „promítací místnosti“; zrovna v tý Praze to udělat mohli, protože tam za zdí mají nějakej sklad/technickou místnost).

Ale plus mínus tak nějak by mohlo vypadat malé domácí kino. :)

(Full disclosure: dodávali jsme tam řízení. Kdyžtak mě smažte.)

A akustický podhledy (a vestavěný stropní „domácí“ Atmos repro) jsme si teda teďka taky nechávali dělat do naší nový předváděčky. Můžu dát kontakt na člověka… celkem se u nás vycvičil/poučil. :D Aneb stropní subwoofery jsou mrchy.
    SVANC
    SVANC --- ---
    NOIZER: Jestli máš vysoký stropy a není ti líto z výšky místnosti 20 (lépe 30) cm "ztratit", tak doporučuju akustický podhled, ten má naprosto zásadní vliv, protože to je obvykle jediná velká plocha místnosti, kde je možné umístit větší vrstvu tlumení. Matt už dával odkaz na pár fotek, tady je kompletní postup práce vč. změřeného dozvuku (dole projektovaný, nahoře změřený): https://stacer.rajce.idnes.cz/Poslechovka_-_akustika%2C_osvetleni/
    MATT
    MATT --- ---
    ROENICK: Ja kdysi poridil 8" monitory od Tannoyu a vedle mam od Deiksace Infinity Qb, takze aspon se zvukem jsem spokojenej.
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MATT: jo to je riziko :) i domaci bedny jsou pak asi slaby/maly :)
    MATT
    MATT --- ---
    ROENICK: to jo, akorat od ty doby co k nim jezdim, tak odmitam koukat na filmy na monitoru.. ;)
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    to je fuk, každopádně šikovnej :) v tom domácím kině jsem byl a pecka :)
    MATT
    MATT --- ---
    ROENICK: tvl, jsem to pomotal, je to zeť ;) a ještě nevlastní..
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MATT: to je švára jo? :)
    MATT
    MATT --- ---
    NOIZER: švagr si kdysi zařizoval kino, řek bych, že i sem o tom dost popsal, ale už je to dýl.. urcite se o tom dohadoval v hifi auditku, mozna neco i v audio video. zkus mu napsat, nebo to tu trochu prolustrovat ;)

v rychlosti jsem nasel tyto prispevky

[ SVANC @ HIFI & TOP AUDIO ]
    [ SVANC @ HIFI & TOP AUDIO ]
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    prej umi dost pozrat akusticky podhledy.. a pak jak rikas naplnit mistnost, hola je nejhorsi
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam