• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    KOUMAK: ještě ne, zatím jsou jiný priority... mám vyhlídnutý Elac Debut B5.2 nebo Dali Spektor.
    KOUMAK
    KOUMAK --- ---
    NOPOLICE: Ahoj, tak to, koupil jsi ty Wharfedale? Já mám taky k PC doma Wharfedale, ale mám model 220. V pokoji okolo 10-15m2 naprostá spokojenost. Umístění na poličce a spodní bassreflex je ok, basreflexuje :-) Mám to připojený k PC přes Denon PMA1055 co mi zbyl z pseudohifi :-) Tak napiš, co jsi kdyžtak pořídil. Dík
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    Potrebuju dostat digitalni zvuk z minipc do zesilovace, poradite s vyberem zarizeni?
    Jediny pozadavek je USB a Class 2, tedy 24-bit/192kHz. Nepotrebuju alogovy vystup, ovladani hlasitosti ani nic dalsiho.
    Nasel jsem M-Audio Micro DAC 24/192, pripadne nemate nekdo zkusenosti s cinou?
    CM6631A USB to Coaxial/Optical fiber SPDIF I2S Converter DAC Board 24bit 192khz|usb to coaxial|cm6631a usb|24bit 192khz - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/32809504593.html
    https://www.aliexpress.com/item/32955530378.html
    USB Audio DAC Type C to Optical Coaxial 3.5mm Converter 192kHz 24bit Decoder|Digital-to-Analog Converter| | - AliExpress
    https://www.aliexpress.com/item/4000245379703.html
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MADCAT: silikonovej olej...
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    ...jinak BT to lze naučit poměrně snadno..
    ADVANCE Paris WTX700 - BlueTooth ApT-X HD adaptér | hifipartner.cz
    https://hifipartner.cz/advance-paris-wtx700-bluetooth-apt-x-hd-adapter/p666532

Při nákupu se zesilovačem AQ dohromady něco slevím :-)

Kdyžtak by se dalo i v Praze před nákupem vyzkoušet..
    Pokud by byl zájem tak prosím na mail info(a)hifipartner.cz
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    ASYMETRIC: Docela dobře funguje (a hraje)
    Acoustique Quality
    https://aq.cz/produkt/aq-m4-do-usb-stereo-zesilovac-dalkove-ovladani-usb-1
    Nemá BT..

Jinak - kdyby i s reprosoustavama, tak tady - myslim, že v tom je dost podobnej zesilovač, jako v tom samostatnym výše.
    Acoustique Quality
    https://aq.cz/produkty/aktivni-reprosoustavy1?vyrobce=Q30000000060&sort=Good.Spec1F

U tech repro je ale potřeba zvolit, zda BT a nebo USB Dac ještě před nákupem. Jsou mimochodem opravdu dobrý zvukově (za tu cenu).
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    NOPOLICE: Elac Debut B5.2 byly na Whathifi dlouho prvni. 6.2 budou sice asi lepsi, ale uz pres rozpocet. Co takhle zkusit "legendarni" DYNAVOICE Definition DM-6? Web audioroom je vychvalil do nebes. Na nejakem rakouskem webu jsem je nasel za 6k5
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LOPIK: nejlepsi byly vzdy Logitech Harmony, ale stoji raketu
    MATT
    MATT --- ---
    LOPIK: já to řešil přes Broadlink RM Mini 3, ale taky to nejni úplně výhra..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Já už dlouho přemýšlím, že bych si pořídil nějakej univerzální ovladač, ať se mi jich neválí pět po stole, ale nemůžu nic najít - nevíte o nějakým co se umí učit IR, má víc než pět tlačítek a bonusově má i bluetooth a usb dongle, co sežere android box?
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    LOPIK: zkus ten alobal
    NOPOLICE
    NOPOLICE --- ---
    NOPOLICE: nikdo neví? cenově dostupný regálovky?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Elektrolyt z kondenzátorů?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Mně to jeden ovladač dělá taky, už od nákupu - pot to určitě není, fakt to vypadá jak vyteklá baterka.. Já to bohužel můžu čistit jak chci a některý tlačítka stejně nejdou..
    ROENICK
    ROENICK --- ---
    MADCAT: babi jsem rozebiral ovladac mockrat a vzdy byl uvnitr hnus, staci ze se tam dostane mastnota z rukou, leckdy to lidi i polejou pitim apod. Nezkoumal jsem to, jen umyl gumovy tlacitka vodou s jarem, plosnak otrel taky hadrem, vysusil a jelo. Ale doma jsem musel u jednoho tlacitka lepit kousek alobalu zespod na tu gumu, protoze uz cisteni nepomohlo a bylo to tim, ze vodiva vrstva zespodu tlacitka uz nevodila.

jo a u my Viery se prodavaj ovladace minimalne za litr :/
    MRTVEJ
    MRTVEJ --- ---
    pot
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Je tu někdo, kdo se trochu vyzná v elektrotechnice, součástkách atp.? Mám takovej zajímavej případ, aspoň pro mě teda, kterej mně vrtá hlavou: bábině naší skoro přestal fungovat ovladač k TV LG - prostě to musela šíleně silně mačkat, aby to něco udělalo. Dokonce to prej léčila tak, že to dycky dala na radiátor, a pak to trochu jelo, ale jenom na chvíli. Mno, si myslím, že tomu asi moc nepomohla, ale budiž. Náhodou jsem na netu při hledání novýho ovladače narazil na video na yoyutube, ve kterým bylo popsaný, že se to dá rozdělat, ten gumovej plát s tlačítkama i desku s kontaktama očistit isopropylalkoholem, a zase poskládat a mělo by to fungovat. Tak jsem to zkusil, že za nic nedám a když to nepojede, tak holt objednám novej ovladač, ale voila!, ono to fakt jede jak nový. Babička má šílenou radost, že ušetří tři stovky, ale mně od té doby vrtá hlavou CO byla ta vlhkost všude v ovladači, najmě teda právě zespoda na té gumě s tlačítkama a taky na té desce s kontaktama - ne úplně voda, spíš jakoby něco trochu hustšího a mastnějšího. Trochu mně to konzistencí připomnělo takovej ten viks, co vyteče z baterií, a možná se tomu právě pomohlo i tím vyhříváním na radiátoru, ale baterie byly v pořádku, prostor pro baterie v ovladači čistej a suchej - a to by nejspíš nebyl, kdyby tam někdy nějaký baterie vytekly. Co to teda mohlo být? Díky.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    Ahoj,
    sháním malý zesilovač k počítači. Požadavky: 1x RCA in, 1x USB DAC, a třeba i BT (minimálně s kodekem aptx) Našel jsem jeden ideální, ale je dost drahý (TEAC AI-301DA-X). Nevíte, jestli jsou na trhu (i klidně na Aliexpresu) nějaké podobné? Našel jsem buď levné, ale velké, nebo malé, ale podobně drahé (např. Denon PMA-X0). A k Aliexpresu nemám moc důvěru po dvou zpackaných nákupech, kdy jsem zboží vracel na svoje náklady :-( Díky.
    HNIZDO
    HNIZDO --- ---
    HAWLIS
    HAWLIS --- ---
    VOZKA: to taky zní jako docela fajn plán :) díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam