• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MADCAT: většinou vypucuješ jen vršek čočky a ne spodek a jak tu píší jiní, obvykle jsou unavené závěsy čočky a vysvícená laserová dioda. Takže v servise obvykle vymění celý blok. Pokud to má cenu a je dostupný.
    MAJA
    MAJA --- ---
    MADCAT: může se prověsit ostřící mechanismus čočky - když dáš celý přehrávač vzhůru nohama, aby se to prověsilo zas opačně, a bude to pak hrát líp, tak je to ono :-)
    BATOO
    BATOO --- ---
    MADCAT: Laser slábne a odrazivost už není tak dobrá. Bohužel jen koupit nový jestli se dá sehnat.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jak jsem se tu před časem dotazoval proč mi skáče CD přehrávač (tady [ MADCAT @ low-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ... ], tak jsem se KONEČNĚ dostal k tomu, že jsem to otevřel, čočku vypucoval isopropyl alkoholem, zase složil - a přeskakuje furt :-/ Co tomu ještě může být? Špatně zaostřuje? Nebo něco ještě jinýho někde blbě nastavený - nějaký seřizování stopy nebo já nevím co všechno se na CD přehrávači dá seřídit..? Žádnej šroubek nebo točítko jsem tam kolem nenašel, takže nevím...
    IV0
    IV0 --- ---
    Spolehlivé řešení, které se dá použít i na další věci je spínaná prodlužovačka (v master zásuvce je TV, když má odběr, tak sepne slave zásuvky), ale ta zase funguje jenom se zesilovačem, který se po připojení do elektřiny opravdu zapne (nejde jenom do stand-by) a je přepnutý na poslední vstup. Tyhle prodlužovačky se dělají i s USB, kdyby si chtěl používat trigger a neměl si ho jak napájet. Dej si záležet, aby prodlužovačka měla nastavení odběru, moderní LED TV žerou málo a některé tyhle prodlužovačky se nespustí.
    Jinak mám doma asi 8 USB spínaných zásuvek na dvě USB (5V v USB slotech přitáhne relé zásuvky), nové, nepoužité, hezké, malé, černé, 280 Kč za ks.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    UMIAKI: Ano, audio sense bude fungovat jen s těmi zesilovači, které mají audio sense, a trigger bude fungovat jen s těmi, které by mají vstup na trigger. Viděl jsem převážně zesilovače, které mají buď jen trigger, nebo mají obojí, ale ne pouze detekci audio signálu na vstupu.

Trigger je běžnější (protože je jednodušší a lacinější) a spolehlivější a rychlejší, řekl bych.

Divil bych se, kdyby moderní TV neměla více USB. Navíc nejhůř můžeš Chromecast napájet externě. Nebo si pořiď rovnou Android TV.
    Spíš můžeš narazit na to, že ta TV nechává USB porty zapnuté/napájené i v pohotovostním režimu.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARASAN: To zas bude fungovat jen na ty co mají vstup na trigger, ne? Navíc jsme na každé TV zatím měli jen jedno USB, které zabere Chromecast.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: muzes tam dat rele spinany 5V z televizniho USB, treba.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MATT: Já to právě viděl zmíněné snad jen u série Panasonicu SC-PMX, ale pochopil jsem, že obecně to u digitálního vstupu možné není, ale při analogovém vstupu to každý přístroj probudí.
    V té souhře s TV je to docela důležitá funkce - když máte malé děti, tak chtít po nich aby si zapínaly zesilovač pokaždé potom co zapnou TV není úplně ideální.
    MATT
    MATT --- ---
    UMIAKI: obecně bych řekl spíše opak, ale je možný, že nový stroje už to maj automaticky.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    UMIAKI: Neřekl bych. Musí mít příslušnou funkci (švába, co to řeší) – audio sense.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Platí obecně, že se každý zesilovač zapne automaticky ze stand-by když má na vstupu analogový signál? Tedy platí, že když jakoukoli TV připojím sluchátkovým výstupem do jakéhokoli zesilovače, tak se zesilovač automaticky zapne?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Mimochodem tomu mýmu Číňanovi dodání rádia trvalo od objednání přesně 20 dnů.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Ač prodávám přístroje násobně dražší, koupil jsem si přes Wish.com malé kapesní žluté rádio s DAB+ příjmem za cca 800 Kč (https://www.wish.com/product/5d824fc131ee521232a6186e?share=web)
    Nu a včera jsem si hop dal v autě na palubku a projel s ním (s naladěným ČRo-DDur) Prahou od jihu na sever.
    Soudím, že DAB by snesl v Praze ještě trochu přitopit. V podstatě takhle - startoval jsem v Dolních Břežanech a v Břežanském údolí teda bída, bída, šeď, šeď.
    Dole na Zbraslavi za mostem na levém břehu se to chytlo a hrálo to hezky až k tunelům (Blanka komplexu), v tunelech pochopitelně zatím žádný DAB+ není, zkoušelů jsem v každém tunelu (ačkoli mají ve všech stejná rádia) proscanovat zda tam něco není - no a není.

Když jsem vyjel z tunelu pokračuje po D8 směrem k mému Mělnickému cíli, tak překvapivě do 12 km D8 byl signál nepřerušovaný (všiml jsem si, že rádio vynechává, když má více než 1000 chyb v signálu - nicméně řídil jsem, čili kolik bylo chyb v signálu cestou jsem nezjišťoval). Od 12 km to bylo v té otevřené a ploché krajině o tom, zda jsem náhodou nebyl v nějakém i malém dolíku. Pokud jsem byl na rovině či nad terénem krajiny (na mostech a nadjezdech) tak to bylo bez výpadku až do Mělníka.
    Na mostě přes Labe se to v Mělníku začalo zase sekat a vypadávat, ale tedy v D. Břežanech (vzdaluje se od jejich nejvyššího místa nahoře na ulici Pražská směrem k centru (ve stínu kopce dělícího D. Břežany od Prahy)) bylo výpadků více.

To je tak jako pro info, kdyby to někoho zajímalo. :-)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    GULAZ: to ti trochu závidim, já objednával asi před dvěma měsíci dva balíky z USA a furt nic, tak jsem čekal že Čína na tom bude podobně.

UMIAKI: Nemám ho, ale 3rd party měření normálně zakoupených (tj. ne firmou zapůjčených a potenciálně vyselektovaných) kusů ukazují, že to jsou skoro bez ohledu na to jaký model koupíš momentálně DACy s možná nejlepším poměrem cena/kvalita na trhu a žádné stížnosti na ně jsem neviděl. Pro mě osobně tohle u DACů při rozhodování stačí, a nebál bych se ani té nejlevnější D10.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    VOZKA: Takže Topping dobrý? Koukal jsem na to na Amazonu. Koukal jsem po něčem menším než je full size hifi technika, ale zároveň jsem nechtěl něco úplně all-in-one jako třeba ty malé Yamahy.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    VOZKA: OK
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    VOZKA: asi tak.
    Jako recenze vypadaji velice dobre a ja osobne bych se toho nebal.

A z Ali jsem objednaval pred mesicem a doslo normalne...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    BREGALAD: Ten aliexpressovej přístroj umí obojí - posílat do sluchátek, i přijímat BT a posílat po kabelu. Osobně když se mi stalo že mi z číny něco nepřišlo, ztratilo se po cestě, tak mi hned bez ptaní poslali refund, ale asi záleží na prodejci. A spousta těchhle zařízení je fakt dobrá, třeba Topping jinak než poštou přímo z Číny neprodává.

Problém je podle mě v tom že pokud už to není od nějaké zajeté firmy (jako je ten Topping), tak člověk nikdy neví jestli bude kvalita použitelná a jestli to že kus objednaný teď je dobrý znamená že kus objednaný za rok bude taky dobrý. Se sluchátky se stávalo, že anonymní výrobce udělal levný výborně hrající model zřejmě z nějakých výhodně nakoupených surplus měničů, ten se skvěle prodával, tak potom další dva roky prodával identicky vypadající a pojmenovaný model za stejnou cenu, který už hrál na hovno, a k tomu se na trhu objevilo několik jeho kopií.

Jo a dočasně taky bacha na to, že letecká pošta skoro nechodí, teď bych teda z Ali fakt nic neobjednával :)).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam