• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    TEDDYBEDDY: ty už jsou trochu mimo můj současnej mentální cenovej komfort :-/
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VRATENKA: Pokud nevyužiješ ten phono vstup, tak zvaž ještě tyto
    Klipsch The Fives - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení
    https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/bezdratove-reproduktory/2751-klipsch-the-fives
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MADCAT: Stream klasicky z kompu nebo telefonu. Předpokládám, že bych musela pořídit stereo zesilovač, pokud by se tahle varianta vyjevila jako nejlepší, ale jak je už z dálky vidět, o zesilovačích vím úplnou tužku(možná čas to na starý kolena změnit?). Měl by zesilovač nějaký jasný výhody? Napadá mě - možnost v budoucnu vyměnit repro za menší peníze, kdyby nastal čas na změnu, možnost vyměnit jednoduše jenom zesík, pokud budu chtít nějaký lepší bezdrátový připojení, odpovídající době v budoucnosti, žádnej brum, kterým trpí aktivní repro... Jako nevýhodu vnímám další škatuli navíc, vyšší počáteční investici.
    Mikrosystém jsem lehce zavrhla, kvůli tomu, že mi pro mě přijde zbytečnej přehrávač CD - ty už asi nikdy znova pořizovat nezačnu a FM tuner.

TEDDYBEDDY: jo, docela po těhle šilhám
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    zkusím zformulovat můj dotaz.

mám Onkyo 7.0 zapojené takto. dva reproduktory jsou v předu nad hlavními

nastaveno na receiveru takto

ale přijde mi, že někdy to zvuky, které by měli hrát ze zadních repráků hrají v těch horních ve předu

další konfigurace pro 7,0 totiž vypadá takto (4x repro v zadní části) a přijde mi, to receiver řadí špatně.

existuje nějaká sada zvuků, která by se do toho dala pustit? např zvuk pravá horní, nebo levá zadní atd... zkoušel jsem nějaký dolby test, ale nic moc

děkuji
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jinak když jsem nakousl ty klasicky vypadající věci, tak jsem tuhle narazil na bazoši na překupníka, kterej v těch mašinkách s podobným datem narození jak já celkem frčí, a občas dost čumím jaký krásný stroje se tenkrát prodávaly, a i dnes chytnou za voko - třeba tahle sestava tape deck/tuner/zesilovač - to posuvný osvětlený okýnko na tuneru, na to se nemůžu dost vynadívat, tape deck s těma kulatýma měřákama a vertikálním zakládáním kazety taky pecka (i když osobně mám spíš radši, když je na kazetu dobře vidět). Ach jo, proč nemám hromadu místa a hromadu peněz :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    VRATENKA: Když uvažuješ o regálovkách, tak jak máš v plánu vyřešit zbytek řetězce? Jinýma slovama čím budeš streamovat a čím zesilovat (pakliže regálovky budou pasivní)? Jinak pokud by to mělo být kompletní řešení, navíc tak trochu "klasicky" vypadající (tak jak to mám rád), tak bych si dovolil nabídnout z mýho pohledu smysluplný řešení, a sice mikrosystém - dnes už trochu nemoderní věc - Panasonic SC-PMX150. V práci mám níže postavenýho sourozence SC-PMX90, a hraje parádně - detailní plnej dynamickej zvuk, řekl bych zcela neúměrnej tomu, jak jsou ty bedničky vlastně malý. Nemá teda ten do budoucna možná požadovanej phono vstup pro gramofon, ale v případě potřeby se dá dokoupit phono předzesilovač. Škoda, že si to teď nemůžeš jít někam poslechnout do obchodu...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Taky si jdu pro radu jako totál lama. Rozhodla jsem se řešit domácí zvuk alespoň v obýváku trochu dospěleji než přenosným reprákem. Chci hezkej zivej zvuk na muziku (převážně rock, blues, jazz, obcas klasika), příležitostně film, nic velkyho, chci si zachovat dobré vztahy se sousedy. Zdroj v drtivý většině online streamovací služby nebo digitalni sbírka na disku nejlíp posílaný bezdrátově, ale nevylučuju vyhledove pořízení gramofonu z nostalgie. Po průzkumu mi nejlíp vychází nějakej pár regálovek. Trochu jsem se zasekla na tom, jestli má smysl pořizovat zesilovač a pasivní repro, nebo to vyřešit jednoduše aktivníma bednama. Co mám vzít při rozhodování všechno v úvahu? Existuje ještě nějaký další smysluplný jednoduchý řešení? Rozpočet tak do 15k. Jsem v tom teď trochu ztracená.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    VOZKA: Eneby je za tu cenu prekvapive dobrej reprak, za 1000 je teda bez baterky (dalsich +500). Kazdopadne pocitove to vubec neni zadnej plastak, poctiva vaha, kovovy ucho, takovej sixties/seventies retro style. Hraje moc pekne, dvacitka urcite staci - vubec neni mala. Dobrej tip.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    HERR_FLICK: myšlenka byla píchnout do toho TV, PlayStation a pohánět tím repro a výhledově sluchátka, zdroj hudby kromě gramofonu ještě Spotify, ale to umím případně i z Android TV, otázka je, jestli to z TV nepoleze v horší kvalitě, to nevím.

Já si dělám základní orientaci, hifi je pro mě Španělska vesnice... Zatím uvažuji směrem k Onkyo 8270, gramofonu Pro-Ject Debut Carbon DC a zbylo by mi cca 50k na repro a kabely...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    AKI_NO8: Zkus případně i ty IKEA Eneby které asi myslí MAJA. Mně nejdřív vůbec nedošlo že jsou taky v týhle ceně, ale Eneby 20 se do konce ledna prodává za litr a co jsem slyšel tu jeho větší verzi Eneby 30 (ta se už bohužel neprodává), tak nebyly přebasovaný, byly laděný jakž takž neutrálně, hezký a za tu cenu velmi nadprůměrně znějící.

Pokud všechno cos zkoušela doma moc duní, tak dej taky bacha na umístění repráku, to ti totiž subjektivní množství basů může klidně zdvojnásobit. Reprák u stěny = víc basů, reprák v rohu = nejvíc basů, reprák aspoň metr a půl od stěny = většinou nejmíň basů. Ale pro dost slyšitelnej efekt stačí o dost míň než metr a půl.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    BELIEVER: predpokladam, ze nebudou vadit jety komponenty
    musi byt receiver? z ceho krom gramofonu budes poslouchat?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DAVE_PAGE: treba znam pro addon t3, ten hraje super (ja ho kdysi kupoval za 140liber novej, v cr je nesmyslne drahej) je postavenej na marshallu, ale je naladenej prave trochu lip, nicmene v kategorii kolem sedmi tisic mas uz lepsi repro
    MAJA
    MAJA --- ---
    AKI_NO8: celkem slušně jsou hodnocené BT repráčky z IKEA
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    AKI_NO8:
    S_TU_DN_A: ja se bojim, ze tyhle repracky budou vsechny ladene do bassu.
    Mam ale docela dobre reference na modely Audio Pro. Kamard ma jeden z tech modelu (netusim kterej) a je hodne spokojenej prave diky umerenemu ladeni. Zkuste mrknout treba sem: https://hifiguide.cz/category/19-repro?producer=6
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Sloupové repro, stereo receiver, gramofon - budget do cca 80 tisíc, relativně velká místnost (řekněme 9x6 metrů).

Co byste koupili?
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    S_TU_DN_A: Zatím ne. Ale dnes půjdu vrátit JBL (by Harmon-Kardan) a zkusím Anker a Niceboy. Tak se možná postupně k tomu LAMAXu dopracuju taky, když do té doby neobjevím nic vyhovujícího. :)
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    Řeším podobnou poptávku jako AKi NO8. Chci dát rodičům, nějaký takový repráky. Ale oni poslouchají nejvíc klasiku a obávám se aby to moc nedunělo.a ekvalizér v mobilu. To je pro ně moc složité

Mám. V merku tento neb bych mohl mít levněji. Máte zkušenost? https://m.alza.cz/lamax-soul1-d5672377.htm
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: na mobilu ci pocitaci si stahnes appku

jinak jednodusejc primo na speakeru podrz tlacitko bluetooth a volume down na 10s
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Ekvalizerem? Kde?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam