• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    TEDDYBEDDY: jsou doma :-) jejich zvuk mě dost baví, jenom jsem možná trochu nedomyslela, že obývák má společnou stěnu se sousedem, a i když leckde píšou, jak tyhle bedny moc nebasujou, tak myslím, že to bohatě stačí na to, aby nás soused začal nenávidět. Možná ještě zvážím ty menší R41.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MADCAT: Stream klasicky z kompu nebo telefonu. Předpokládám, že bych musela pořídit stereo zesilovač, pokud by se tahle varianta vyjevila jako nejlepší, ale jak je už z dálky vidět, o zesilovačích vím úplnou tužku(možná čas to na starý kolena změnit?). Měl by zesilovač nějaký jasný výhody? Napadá mě - možnost v budoucnu vyměnit repro za menší peníze, kdyby nastal čas na změnu, možnost vyměnit jednoduše jenom zesík, pokud budu chtít nějaký lepší bezdrátový připojení, odpovídající době v budoucnosti, žádnej brum, kterým trpí aktivní repro... Jako nevýhodu vnímám další škatuli navíc, vyšší počáteční investici.
    Mikrosystém jsem lehce zavrhla, kvůli tomu, že mi pro mě přijde zbytečnej přehrávač CD - ty už asi nikdy znova pořizovat nezačnu a FM tuner.

TEDDYBEDDY: jo, docela po těhle šilhám
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jinak když jsem nakousl ty klasicky vypadající věci, tak jsem tuhle narazil na bazoši na překupníka, kterej v těch mašinkách s podobným datem narození jak já celkem frčí, a občas dost čumím jaký krásný stroje se tenkrát prodávaly, a i dnes chytnou za voko - třeba tahle sestava tape deck/tuner/zesilovač - to posuvný osvětlený okýnko na tuneru, na to se nemůžu dost vynadívat, tape deck s těma kulatýma měřákama a vertikálním zakládáním kazety taky pecka (i když osobně mám spíš radši, když je na kazetu dobře vidět). Ach jo, proč nemám hromadu místa a hromadu peněz :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    VRATENKA: Když uvažuješ o regálovkách, tak jak máš v plánu vyřešit zbytek řetězce? Jinýma slovama čím budeš streamovat a čím zesilovat (pakliže regálovky budou pasivní)? Jinak pokud by to mělo být kompletní řešení, navíc tak trochu "klasicky" vypadající (tak jak to mám rád), tak bych si dovolil nabídnout z mýho pohledu smysluplný řešení, a sice mikrosystém - dnes už trochu nemoderní věc - Panasonic SC-PMX150. V práci mám níže postavenýho sourozence SC-PMX90, a hraje parádně - detailní plnej dynamickej zvuk, řekl bych zcela neúměrnej tomu, jak jsou ty bedničky vlastně malý. Nemá teda ten do budoucna možná požadovanej phono vstup pro gramofon, ale v případě potřeby se dá dokoupit phono předzesilovač. Škoda, že si to teď nemůžeš jít někam poslechnout do obchodu...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Taky si jdu pro radu jako totál lama. Rozhodla jsem se řešit domácí zvuk alespoň v obýváku trochu dospěleji než přenosným reprákem. Chci hezkej zivej zvuk na muziku (převážně rock, blues, jazz, obcas klasika), příležitostně film, nic velkyho, chci si zachovat dobré vztahy se sousedy. Zdroj v drtivý většině online streamovací služby nebo digitalni sbírka na disku nejlíp posílaný bezdrátově, ale nevylučuju vyhledove pořízení gramofonu z nostalgie. Po průzkumu mi nejlíp vychází nějakej pár regálovek. Trochu jsem se zasekla na tom, jestli má smysl pořizovat zesilovač a pasivní repro, nebo to vyřešit jednoduše aktivníma bednama. Co mám vzít při rozhodování všechno v úvahu? Existuje ještě nějaký další smysluplný jednoduchý řešení? Rozpočet tak do 15k. Jsem v tom teď trochu ztracená.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    VOZKA: Eneby je za tu cenu prekvapive dobrej reprak, za 1000 je teda bez baterky (dalsich +500). Kazdopadne pocitove to vubec neni zadnej plastak, poctiva vaha, kovovy ucho, takovej sixties/seventies retro style. Hraje moc pekne, dvacitka urcite staci - vubec neni mala. Dobrej tip.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    HERR_FLICK: myšlenka byla píchnout do toho TV, PlayStation a pohánět tím repro a výhledově sluchátka, zdroj hudby kromě gramofonu ještě Spotify, ale to umím případně i z Android TV, otázka je, jestli to z TV nepoleze v horší kvalitě, to nevím.

Já si dělám základní orientaci, hifi je pro mě Španělska vesnice... Zatím uvažuji směrem k Onkyo 8270, gramofonu Pro-Ject Debut Carbon DC a zbylo by mi cca 50k na repro a kabely...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    AKI_NO8: Zkus případně i ty IKEA Eneby které asi myslí MAJA. Mně nejdřív vůbec nedošlo že jsou taky v týhle ceně, ale Eneby 20 se do konce ledna prodává za litr a co jsem slyšel tu jeho větší verzi Eneby 30 (ta se už bohužel neprodává), tak nebyly přebasovaný, byly laděný jakž takž neutrálně, hezký a za tu cenu velmi nadprůměrně znějící.

Pokud všechno cos zkoušela doma moc duní, tak dej taky bacha na umístění repráku, to ti totiž subjektivní množství basů může klidně zdvojnásobit. Reprák u stěny = víc basů, reprák v rohu = nejvíc basů, reprák aspoň metr a půl od stěny = většinou nejmíň basů. Ale pro dost slyšitelnej efekt stačí o dost míň než metr a půl.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    BELIEVER: predpokladam, ze nebudou vadit jety komponenty
    musi byt receiver? z ceho krom gramofonu budes poslouchat?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DAVE_PAGE: treba znam pro addon t3, ten hraje super (ja ho kdysi kupoval za 140liber novej, v cr je nesmyslne drahej) je postavenej na marshallu, ale je naladenej prave trochu lip, nicmene v kategorii kolem sedmi tisic mas uz lepsi repro
    MAJA
    MAJA --- ---
    AKI_NO8: celkem slušně jsou hodnocené BT repráčky z IKEA
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    AKI_NO8:
    S_TU_DN_A: ja se bojim, ze tyhle repracky budou vsechny ladene do bassu.
    Mam ale docela dobre reference na modely Audio Pro. Kamard ma jeden z tech modelu (netusim kterej) a je hodne spokojenej prave diky umerenemu ladeni. Zkuste mrknout treba sem: https://hifiguide.cz/category/19-repro?producer=6
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Sloupové repro, stereo receiver, gramofon - budget do cca 80 tisíc, relativně velká místnost (řekněme 9x6 metrů).

Co byste koupili?
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    S_TU_DN_A: Zatím ne. Ale dnes půjdu vrátit JBL (by Harmon-Kardan) a zkusím Anker a Niceboy. Tak se možná postupně k tomu LAMAXu dopracuju taky, když do té doby neobjevím nic vyhovujícího. :)
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    Řeším podobnou poptávku jako AKi NO8. Chci dát rodičům, nějaký takový repráky. Ale oni poslouchají nejvíc klasiku a obávám se aby to moc nedunělo.a ekvalizér v mobilu. To je pro ně moc složité

Mám. V merku tento neb bych mohl mít levněji. Máte zkušenost? https://m.alza.cz/lamax-soul1-d5672377.htm
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: na mobilu ci pocitaci si stahnes appku

jinak jednodusejc primo na speakeru podrz tlacitko bluetooth a volume down na 10s
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Ekvalizerem? Kde?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    AKI_NO8: melas vzit ten jbl go 3 spolu rovnou na porovnani na zkousku, ten by ti na podcasty a tichej poslech vyhovoval asi vic

jinak ale to lze jednoduse resit ekvalizerem, basy ztlumis snadno
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Tak jsem si domů přinesla JBL Fllip 5 a moc mě teda nepotěšil. Je tomu sice trochu lépe rozumět než tomu Yenkee za tisíc korun, ale stále dost basuje. Většinou bych chtěla středy a výšky třeba slyšet hlasitěji, ale jak zvýším volume, tak bassy už jsou neúnosné. Stejně tak audiokniha nebo podcast k večernímu usínání se nedá, když se od toho téměř třese noční stolek. Za 800,- bych si ho nechala na těch pár chvil v roce na zahradu na Moravě nebo chatu aby dělal večerní hudební podkres. Za 2500,- je to pro mě bohužel něco, co půjdu tak akorát vrátit.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Jenom 5.1.2 Dolby Atmos.
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    Má někdo onkyo zapojeny 7.0 (7.1) s konfiguraci FH(front high)?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam