• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AKI_NO8: zkouselas uz IKEA Eneby 20 ?
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Tak jdu s výsledky pokud by někoho zajímaly -
    https://www.alza.cz/anker-soundcore-flare-2-cerna-d6093054.htm
    Anker je docela příjemný. Podsvícení se dá vypnout, takže neruší. Aplikace do mobilu je docela OK, má opět i EQ, případně pár přednastavených presetů. Potřebuje sice registraci, ale na rozdíl od JBL aplikace nepotřebuje přístup k poloze telefonu. Aplikace nicméně není nutná. I nastavení pdsvícení je na repráčků samotném. Zvuk Ankeru je docela vyvážený. Se zapnutým BassBoostem nic nevyčnívá, žádné pásmo nepřebíjí ty ostatní. S vypnutým BassBoostem je to ideální na mluvené slovo (appka má i preset Voice). Bohužel repráček nemá sám o sobě moc síly. Opět, nepotřebuju diskotéku, ale tak od 70% hlasitosti už bohužel nezvládá. Přeřvat digestoř v kuchyni mu tak moc nejde, případně začíná být zvuk zkreslený. Bohužel tak pod 50% hlasitosti začíná být tichý....pokud tedy není posluchač netopýr, je to trochu problém. Stejně tak bohužel některé žánry a skladby mají jakoby slitý zvuk. Třeba u metalu a klasiky je to docela pozorovatelné. Naopak to není ducálista, takže ani diskotékoví lidé z něj nebudou mít radost. Většinu středoproudu, ale dokáže reprodukovat dobře. Bohužel, tam kde to nedokáže to občas až trochu bolí. Hrozná škoda, jinak bych si ho nechala. Stále jsem z něj ale měla lepší pocit, než z JBL Flip 5 už kvůli tomu, že pod ním neduněl celý stůl....a pod stolem podlaha...a pod podlahou lampa sousedů a .... naštěstí bydlím jenom v prvním patře. Pro nenáročné posluchače, kteří nelpí na hlasitém reproduktoru a budou používat i na mluvené slovo asi zatím docela zajímavá volba.

https://www.alza.cz/niceboy-raze-2-twins-d5636029.htm
    Raze 2 mi přijde jako by byl posazený výš, než zatím oba dva ostatní co jsem měla. S bassy to opět není nijak hrozné. Trochu problém je, že hraje tak nějak...napadá mě zvuk tranzistoráku (trochu podobné jako JBL, když jsem mu doporučenou kombinací tlačítek vypnula bassy). Má to dost výšek a zbytku trochu něco chybí. Naopak prokreslenost zvuku je hezčí než u Ankeru. Nástroje se tak neslévají dohromady. Takže třeba u Vivaldiho bouřky působí smyčce jako hezky nakrájené nudličky jedna vedle druhé. U Ankeru je to tak napůl rozválené těsto. A umí hrát hlasitě a i potichu. Hezká zajímavost u Niceboy Raze 2 je, že se dá rozdělit opravdu na dva reproduktory. Může se tak každá polovina dát do jiného rohu stolu a zvuk tím trochu nabude. Problém ale je, že se samozřejmě každý repráček nabíjí zvlášť = dvě nabíječky, případně aspoň teda dva kabely. A taky bude otázka, jak budou odcházet baterie pospolu. Paradoxně se mi i při rozbalení z krabice nabila jedna část rychleji, než ta druhá. Nenašla jsem nikde způsob, jak případně zvuk donastavit. Asi žádný není. Google mi žádnou appku ve store nenašel, EQ teda asi neexistuje a presety na reproduktoru samotném taky nejsou. Jaký zvuk se vybalí z krabice, tím to hraje a už se s tím nic nedá udělat.

Výsledek je, že jdu bohužel vrátit oba. Kéž by se dal Anker Flare 2 a Raze 2 spojit do jednoho a od každého si vzít to dobré. Asi by to byl recept na ideální reproduktor (aspoň pro mě).

Následovat budou -
    https://www.alza.cz/lamax-storm1-d5672379.htm
    https://www.alza.cz/sony-srs-xb23-modra-d5875999.htm
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    UMIAKI: Jo, tyhle hlasité hlášky má i Creative co máme v práci. Brrrrr, ne. :)
    Ale díky za tip.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AKI_NO8: Lamax mám ten starý Beat Street SE1, který hraje za ty prachy super, ale hrozně řve ("low battery", "Bluetooth mode" apod.). Měl jsem chvíli koupený na srovnání nový Sentinel 2 a ten hraje podle mě úplně stejně, ale má lepší bluetooth, o dost lepší baterii a umí true stereo, kdybys měla dva. Taky jde napojit přímo k PC jako USB soundbar s mikrofonem.
    Nicméně pak se mi zachtělo po WiFi reproši a hledal jsem na Amazonu, kde jsem koupil rozbalený Ultimate Ears Megablast za nějakých 90 EUR z Německa. To asi nevyhovuje té podmínce vrácení, ale zvuk je úplně jinde v pozitivním smyslu:-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEDDYBEDDY: to je postupný proces :-) Urychluje ho GAS a častější návštěvy poslechových studií ...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    TEDDYBEDDY: sázím na to, že dokud The Fives neuslyším naživo v nějakým porovnání, tak nepřijdu na to, že je vlastně strašně potřebuju :-)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VRATENKA: Jak myslej. Voni to budou poslouchat x let. Nekdy ta dražší holka stojí za ty prachy :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    MAJA: Potvrzuju, funguje s Win 7, 8, 9 i 10 :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    DELLAMORTE, MAJA, díky!
    MAJA
    MAJA --- ---
    WRONSKI: Cambridge Audio DacMagic 100
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    WRONSKI: Doporučuju tento: https://rpishop.cz/kategorie/2482-khadas-tone-board-generic-edition.html
    Jediný co, tak k němu dokoupit krabičku.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Nevíte o nějakém USB DAC kolem 3 tisíc, který bude spolehlivě fungovat s Win7?
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    TEDDYBEDDY: ty už jsou trochu mimo můj současnej mentální cenovej komfort :-/
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VRATENKA: Pokud nevyužiješ ten phono vstup, tak zvaž ještě tyto
    Klipsch The Fives - Hi-Fi Voice - recenze audio-video techniky a chytrého bydlení
    https://www.hifi-voice.com/testy-a-recenze/bezdratove-reproduktory/2751-klipsch-the-fives
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    MADCAT: Stream klasicky z kompu nebo telefonu. Předpokládám, že bych musela pořídit stereo zesilovač, pokud by se tahle varianta vyjevila jako nejlepší, ale jak je už z dálky vidět, o zesilovačích vím úplnou tužku(možná čas to na starý kolena změnit?). Měl by zesilovač nějaký jasný výhody? Napadá mě - možnost v budoucnu vyměnit repro za menší peníze, kdyby nastal čas na změnu, možnost vyměnit jednoduše jenom zesík, pokud budu chtít nějaký lepší bezdrátový připojení, odpovídající době v budoucnosti, žádnej brum, kterým trpí aktivní repro... Jako nevýhodu vnímám další škatuli navíc, vyšší počáteční investici.
    Mikrosystém jsem lehce zavrhla, kvůli tomu, že mi pro mě přijde zbytečnej přehrávač CD - ty už asi nikdy znova pořizovat nezačnu a FM tuner.

TEDDYBEDDY: jo, docela po těhle šilhám
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    zkusím zformulovat můj dotaz.

mám Onkyo 7.0 zapojené takto. dva reproduktory jsou v předu nad hlavními

nastaveno na receiveru takto

ale přijde mi, že někdy to zvuky, které by měli hrát ze zadních repráků hrají v těch horních ve předu

další konfigurace pro 7,0 totiž vypadá takto (4x repro v zadní části) a přijde mi, to receiver řadí špatně.

existuje nějaká sada zvuků, která by se do toho dala pustit? např zvuk pravá horní, nebo levá zadní atd... zkoušel jsem nějaký dolby test, ale nic moc

děkuji
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jinak když jsem nakousl ty klasicky vypadající věci, tak jsem tuhle narazil na bazoši na překupníka, kterej v těch mašinkách s podobným datem narození jak já celkem frčí, a občas dost čumím jaký krásný stroje se tenkrát prodávaly, a i dnes chytnou za voko - třeba tahle sestava tape deck/tuner/zesilovač - to posuvný osvětlený okýnko na tuneru, na to se nemůžu dost vynadívat, tape deck s těma kulatýma měřákama a vertikálním zakládáním kazety taky pecka (i když osobně mám spíš radši, když je na kazetu dobře vidět). Ach jo, proč nemám hromadu místa a hromadu peněz :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    VRATENKA: Když uvažuješ o regálovkách, tak jak máš v plánu vyřešit zbytek řetězce? Jinýma slovama čím budeš streamovat a čím zesilovat (pakliže regálovky budou pasivní)? Jinak pokud by to mělo být kompletní řešení, navíc tak trochu "klasicky" vypadající (tak jak to mám rád), tak bych si dovolil nabídnout z mýho pohledu smysluplný řešení, a sice mikrosystém - dnes už trochu nemoderní věc - Panasonic SC-PMX150. V práci mám níže postavenýho sourozence SC-PMX90, a hraje parádně - detailní plnej dynamickej zvuk, řekl bych zcela neúměrnej tomu, jak jsou ty bedničky vlastně malý. Nemá teda ten do budoucna možná požadovanej phono vstup pro gramofon, ale v případě potřeby se dá dokoupit phono předzesilovač. Škoda, že si to teď nemůžeš jít někam poslechnout do obchodu...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Taky si jdu pro radu jako totál lama. Rozhodla jsem se řešit domácí zvuk alespoň v obýváku trochu dospěleji než přenosným reprákem. Chci hezkej zivej zvuk na muziku (převážně rock, blues, jazz, obcas klasika), příležitostně film, nic velkyho, chci si zachovat dobré vztahy se sousedy. Zdroj v drtivý většině online streamovací služby nebo digitalni sbírka na disku nejlíp posílaný bezdrátově, ale nevylučuju vyhledove pořízení gramofonu z nostalgie. Po průzkumu mi nejlíp vychází nějakej pár regálovek. Trochu jsem se zasekla na tom, jestli má smysl pořizovat zesilovač a pasivní repro, nebo to vyřešit jednoduše aktivníma bednama. Co mám vzít při rozhodování všechno v úvahu? Existuje ještě nějaký další smysluplný jednoduchý řešení? Rozpočet tak do 15k. Jsem v tom teď trochu ztracená.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    VOZKA: Eneby je za tu cenu prekvapive dobrej reprak, za 1000 je teda bez baterky (dalsich +500). Kazdopadne pocitove to vubec neni zadnej plastak, poctiva vaha, kovovy ucho, takovej sixties/seventies retro style. Hraje moc pekne, dvacitka urcite staci - vubec neni mala. Dobrej tip.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam