• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    VOZKA: nedaval bych zaber s hranou desky. Spis pohled na drobotinu s vetsimi kusy za zady. Ale kdyz uz mate domluveny osazovani, tak to jiste jeste chvili pocka.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    WRONSKI: Nebudeš, naopak, dík. Já k tomu mám slepotu kvůli tomu jak dlouho už na to koukám :). Přišlo by ti tohle lepší? Je to osazené přesněji a odprášené, ale furt je to ruční osazování SMDček, automaticky osazovaná bude až další várka. Zkusím se i zamyslet co by tam šlo dát jinýho, ale jak na fotce/renderu jednoduše ilustrovat zvuk :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    (VOZKA: Budu za hroznýho kreténa, já vim, ale z tohohle mi vždycky zatrne, kazí to celkový dojem.)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    BINARY_PARANOIC: Jaké jsou cca konkrétně rozměry místnosti?
    Mrkni se co říkáš na naše bedny, jsou na menší místnosti stavěný a obzvlášť na klasiku a jazz budou zvukově dost jinde protože mají výborný středy, který levný dvoupásma nemaj prakticky nikdy. Pokud bys k nim chtěl další informace, ptej se, zrovna kompletuju obsáhlejší popisky a data (včetně měření), která budeme přidávat na web nejspíš někdy příští týden.

Zádrhelem je, že zesilovač který k nim dáváme je schválně velmi jednoduchý, jen 2 vstupy (analogový kabel + bluetooth), takže by bylo potřeba přidat k němu ještě nějakou krabičku na přepínání. To by se do rozpočtu mohlo vejít (nyxákům dáme nějakou slevu). Případně ti můžeme prodat jen bedny bez zesilovače - na webu to zatím nenabízíme a ještě není definitivně rozhodnutá cena, ale zrovna to řešíme pro zákazníka který o to má zájem, takže možnost to je.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Zdravím, jako mnoho dalších, i já si jdu pro radu :) Při celkovém budgetu ±30 000 Kč bych rád pořídil pár regálových reprobeden a k tomu zesilovač s:

– Phono vstupem (MM);
    – DAB+ / internetový stream (v zásadě mi jde jen o ČRo Vltava + D-dur);
    – podporou AirPlay (úplně ideálně AirPlay 2);
    – do budoucna asi i zvuk z Apple TV.

Pár vodítek: místnost k ozvučení (obývák) není velká a rozhodně neplánuji extra hlasitou reprodukci. Nejčastěji poslouchám klasiku / jazz. Nebráním se samozřejmě ani kombinaci více zařízení (možná samostatně zesilovač, klidně bazarový, a dedikovaný streamer s AirPlay?).

Nad čím jsem zatím přemýšlel:
    – repro: DALI Spektor 2 / Q Acoustics 3020i / Jamo S 803
    – Yamaha R-N803D (Apple TV pak přes HDMI audio extractor do RCA) / DENON DRA-800H / Bluesound Powernode 2i HDMI (a gramo přes samostatný předzesilovač)

Co byste si pořídili vy? :) Předem moc děkuji za vaše tipy!
    MAJA
    MAJA --- ---
    BELIEVER: jedná se o klasické zesilovače v AB třídě, imho skoro lepší posoudit podle hmotnosti .... zní to trapně, ale většinu hmotnosti tam dělá trafo a výkonové schopnosti se dají odhadnout víc podle dimenzování zdroje (trafo, vyhlazovací kondenzátory) a chladiče než podle marketingových žvástů.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Hloupá otázka - Marantz 7000N má udávaný výkon 60w do 8 ohm na kanál vs podstatně levnější Denon DRA-8000H 100w na kanál do 8 ohm.

Chápu, že výsledný zvuk není o výkonu, ale jde mi o to, jestli mohu to číslo výkonu brát alespoň tak, že ten Denon lépe "utáhne" větší reproduktory?
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    MARASAN: Bohužel. IKEA má stále zavřeno, pokud vím, a přes e-shop to stejně ukazuje, že jediné Eneby mají v Ostravě a evidentně je nejsou schopný dovézt do Prahy. A cestovat do Ostravy kvůli reproduktoru vážně nebudu.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    AKI_NO8: zkouselas uz IKEA Eneby 20 ?
    MAJA
    MAJA --- ---
    Fyzika holt moc ošálit nejde ... malé a příjemně hrající repro mají obecně Bang & Olufsen nebo Bose, ale to je jiná cenová/designová liga.
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    Tak jdu s výsledky pokud by někoho zajímaly -
    https://www.alza.cz/anker-soundcore-flare-2-cerna-d6093054.htm
    Anker je docela příjemný. Podsvícení se dá vypnout, takže neruší. Aplikace do mobilu je docela OK, má opět i EQ, případně pár přednastavených presetů. Potřebuje sice registraci, ale na rozdíl od JBL aplikace nepotřebuje přístup k poloze telefonu. Aplikace nicméně není nutná. I nastavení pdsvícení je na repráčků samotném. Zvuk Ankeru je docela vyvážený. Se zapnutým BassBoostem nic nevyčnívá, žádné pásmo nepřebíjí ty ostatní. S vypnutým BassBoostem je to ideální na mluvené slovo (appka má i preset Voice). Bohužel repráček nemá sám o sobě moc síly. Opět, nepotřebuju diskotéku, ale tak od 70% hlasitosti už bohužel nezvládá. Přeřvat digestoř v kuchyni mu tak moc nejde, případně začíná být zvuk zkreslený. Bohužel tak pod 50% hlasitosti začíná být tichý....pokud tedy není posluchač netopýr, je to trochu problém. Stejně tak bohužel některé žánry a skladby mají jakoby slitý zvuk. Třeba u metalu a klasiky je to docela pozorovatelné. Naopak to není ducálista, takže ani diskotékoví lidé z něj nebudou mít radost. Většinu středoproudu, ale dokáže reprodukovat dobře. Bohužel, tam kde to nedokáže to občas až trochu bolí. Hrozná škoda, jinak bych si ho nechala. Stále jsem z něj ale měla lepší pocit, než z JBL Flip 5 už kvůli tomu, že pod ním neduněl celý stůl....a pod stolem podlaha...a pod podlahou lampa sousedů a .... naštěstí bydlím jenom v prvním patře. Pro nenáročné posluchače, kteří nelpí na hlasitém reproduktoru a budou používat i na mluvené slovo asi zatím docela zajímavá volba.

https://www.alza.cz/niceboy-raze-2-twins-d5636029.htm
    Raze 2 mi přijde jako by byl posazený výš, než zatím oba dva ostatní co jsem měla. S bassy to opět není nijak hrozné. Trochu problém je, že hraje tak nějak...napadá mě zvuk tranzistoráku (trochu podobné jako JBL, když jsem mu doporučenou kombinací tlačítek vypnula bassy). Má to dost výšek a zbytku trochu něco chybí. Naopak prokreslenost zvuku je hezčí než u Ankeru. Nástroje se tak neslévají dohromady. Takže třeba u Vivaldiho bouřky působí smyčce jako hezky nakrájené nudličky jedna vedle druhé. U Ankeru je to tak napůl rozválené těsto. A umí hrát hlasitě a i potichu. Hezká zajímavost u Niceboy Raze 2 je, že se dá rozdělit opravdu na dva reproduktory. Může se tak každá polovina dát do jiného rohu stolu a zvuk tím trochu nabude. Problém ale je, že se samozřejmě každý repráček nabíjí zvlášť = dvě nabíječky, případně aspoň teda dva kabely. A taky bude otázka, jak budou odcházet baterie pospolu. Paradoxně se mi i při rozbalení z krabice nabila jedna část rychleji, než ta druhá. Nenašla jsem nikde způsob, jak případně zvuk donastavit. Asi žádný není. Google mi žádnou appku ve store nenašel, EQ teda asi neexistuje a presety na reproduktoru samotném taky nejsou. Jaký zvuk se vybalí z krabice, tím to hraje a už se s tím nic nedá udělat.

Výsledek je, že jdu bohužel vrátit oba. Kéž by se dal Anker Flare 2 a Raze 2 spojit do jednoho a od každého si vzít to dobré. Asi by to byl recept na ideální reproduktor (aspoň pro mě).

Následovat budou -
    https://www.alza.cz/lamax-storm1-d5672379.htm
    https://www.alza.cz/sony-srs-xb23-modra-d5875999.htm
    AKI_NO8
    AKI_NO8 --- ---
    UMIAKI: Jo, tyhle hlasité hlášky má i Creative co máme v práci. Brrrrr, ne. :)
    Ale díky za tip.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    AKI_NO8: Lamax mám ten starý Beat Street SE1, který hraje za ty prachy super, ale hrozně řve ("low battery", "Bluetooth mode" apod.). Měl jsem chvíli koupený na srovnání nový Sentinel 2 a ten hraje podle mě úplně stejně, ale má lepší bluetooth, o dost lepší baterii a umí true stereo, kdybys měla dva. Taky jde napojit přímo k PC jako USB soundbar s mikrofonem.
    Nicméně pak se mi zachtělo po WiFi reproši a hledal jsem na Amazonu, kde jsem koupil rozbalený Ultimate Ears Megablast za nějakých 90 EUR z Německa. To asi nevyhovuje té podmínce vrácení, ale zvuk je úplně jinde v pozitivním smyslu:-)
    MAJA
    MAJA --- ---
    TEDDYBEDDY: to je postupný proces :-) Urychluje ho GAS a častější návštěvy poslechových studií ...
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    TEDDYBEDDY: sázím na to, že dokud The Fives neuslyším naživo v nějakým porovnání, tak nepřijdu na to, že je vlastně strašně potřebuju :-)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VRATENKA: Jak myslej. Voni to budou poslouchat x let. Nekdy ta dražší holka stojí za ty prachy :)
    BLAF
    BLAF --- ---
    MAJA: Potvrzuju, funguje s Win 7, 8, 9 i 10 :)
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    DELLAMORTE, MAJA, díky!
    MAJA
    MAJA --- ---
    WRONSKI: Cambridge Audio DacMagic 100
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    WRONSKI: Doporučuju tento: https://rpishop.cz/kategorie/2482-khadas-tone-board-generic-edition.html
    Jediný co, tak k němu dokoupit krabičku.
    WRONSKI
    WRONSKI --- ---
    Nevíte o nějakém USB DAC kolem 3 tisíc, který bude spolehlivě fungovat s Win7?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam