• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Díky za poznámky.
    Jsou tu hutné záclony i dřevěné žaluzie - kvůli monitoru to mívám často stažené - franc. okna jsou na jižní straně, o sluneční světlo i horko tu nouze není.
    Mívám tu i klienty na sezení (ne poslech), tak se mi zrovna např. Genelec design moc nezamlouvá na hezkém dřevěném stole. Ty zmíněné JBL má kamarád, ale je to muzikant, co si pořád něco i nahrává pro sebe. Nicméně je to tam u něj na stole i pod stolem samý kabel, krabky, převodníky atp. Tak vím, že k JBL (a Genelecu) bych si musel ještě dopořídit USB krabku s dalším napájením a audio kabely.
    Bezdrátové konektivity bych se právě nechtěl vzdát.
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    FUZZSTORTION: Záleží na tom jak řešíš vzhled a velikost, ty LSX jsou vzhledem ke kvalitě zvuku cenově celkem vyhrocený, ale vypadaj skvěle a jsou kompaktní. Když si místo nich koupíš studiový monitory, bude to hrát líp a ušetříš, ale skoro všechny budou větší a ošklivější a přijdeš o bezdrátovou konektivitu atp.

Jako rozumná alternativa by mi možná přišly Genelecy, tyhle jsou za podobnou cenu (cena je za kus), nejsou o tolik větší, zvládnou hrát znatelně víc nahlas a technicky patří k tomu nejlepšímu co v téhle cenové a velikostní kategorii existuje: https://www.thomann.de/cz/genelec_8020_dpm.htm

Pokud ti na vzhledu a velikosti nezáleží tolik a chceš nejlepší poměr cena/kvalita, tak třeba JBL LSR305 hrajou velmi dobře, i když to vzhledem k ceně (6k za pár) vypadá těžko uvěřitelný.
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    FUZZSTORTION: z toho jak popisujes ten prostor, tak tam bude hrat velmi dobre cokoliv (bassreflex vpredu nebo vzadu bych neresil), trochu bych se obaval tech oken (nejake tezsi zavesy udelaji svoje). se smerovosti nic neudelas, primo za repro to pochopitelne bude hrat jinak..
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    FUZZSTORTION: Pro tenhle účel jsem si koupil Fostex PM03 a jsem spokojený :-)
    FUZZSTORTION
    FUZZSTORTION --- ---
    Tip na bedýnky na běžný dřevěný kancelářský stůl k stolnímu počítači (monitor na stole, tower pod stolem), prosím? Stůl je uprostřed místnosti (nejbližší zeď je cca 2 m vzdálená). Basy tedy asi vepředu... Místnost cca 4 x 6m, stůl je téměř uprostřed, kolem něj tři velké knihovny, čtvrtá strana jsou francouzská okna (sedím zády k nim).
    Hudba není nijak vyhraněná. Stereo poslech, dle sezony od folku, rocku, elektroniky, jazzu, fusion i klasické hudby... (obvykle FLACy či CD ripy, čas od času i nějaký hi-res vinyl rip). A subwoofer nechci. V zásadě celodenní poslech vč. mluveného slova (internetové zprávy, rádio, diskuse atp.). Něco spíše z kategorie hi-fi, high-end už ne. Nemám Spotify, Tidal, používám jen VOX aplikaci (zvažuji Audirvanu do budoucna).
    Spíše tedy aktivní bedýnky - čas od času je na stole i notebook s vlastní hudbou.
    Dostal jsem tip na KEF LSX, jen mi příjde nový z obchodu možná drahý... neumím nyní posoudit. Tímto naznačuju cenový strop. Vzhledově se mi KEF líbí. Nicméně jak jsem psal výše, bedýnky budou v prostoru daleko od zdi, tak netuším jak moc to vadí, když výstup pro bas je vzadu.
    Poznámka pod čarou - kolem stolu se třetinu dne motám u regálů či cvičím kousek od něj, takže bedýnky by neměly být asi moc směrové, aby to neznělo zahuhlaně mimo poslechový prostor. A nebyl tedy nucen pokaždé je otáčet o 90°a více, když budu vědět, že za stolem delší chvíli nebudu sedět. Díky za nasměrování.
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Všem moc díky, pustim se do toho od nejjednodušších po ty sofistikovanější. Mějte se!
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    bacha na to, ze nejakej levnej extraktor apod. nemusi umet HDCP, takze jestli to mas na filmy tak pohoris
    a jinak to zni jako problem s dekodovanim zvuku, co do toho projektoru posilas? nastav nekde na zvukovce/HDMI at to posila proste stereo PCM

nekvalitni audio kabel muze delat ruzny veci, ale kdyz je to jednou zapojeny tak to bud funguje nebo ne, a 10 metru je u audiokabelu prd, tim to fakt asi nebude... ale ano, zkus jinej pro jistotu, to je korunova polozka
    FARFELOO
    FARFELOO --- ---
    LUKOYE: To co kluci navrhují je správná cesta, ten výstup z projektoru bude vždycky nic moc. Na druhou stranu ty se ptáš, jestli to může být kabelem. A já si myslím že ano. Levné audio kabely se mi přesně takhle chovaly, protože nedolíhají, nestíní a nevím co všechno.

Než se budeš pouštět do splitterů, optiky a DACu (protože bůhví co máš za repro a jestli to dává smysl), tak fakt otestuj, jestli to není kabelem.

Zapoj ten dlouhý kabel třeba do počítače/telefonu, aby ses vyhnul projektoru. Jestli to bude dělat to stejné, tak je to v kabelu.

Já jsem řešil to stejné s rozdílem že jsem kabel přes celou místnost nechtěl vůbec. Skončil jsem u Apple TV + AirPort Express a jedu zvuk bezdrátově. Možná to vyjde o malej fous víc než splitter dlouhé kabely a DAC. Ale rozhodně bych už nechtěl jinak. Komfort pouštění je teď úplně jinde než pouštět z počítače
    MATT
    MATT --- ---
    LUKOYE: a nepomohlo by tahnout audio přímo z počítače a po HDMI jen obraz?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: levnejsi vidim
    PremiumCord 4K@60Hz Audio Extractor | CZC.cz
    https://www.czc.cz/premiumcord-4k-60hz-audio-extractor-arc-hdr-vystupy-stereo-jack-spdif-rca/261921/produkt

toslink kabel pak mam napohodu 10m schovanej pekne podel steny.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: ja koupil na AliExpressu najekaej takovejhle levnejsi od UGreen:

Ugreen HDMI Audio Extractor 4K HDMI Audio Splitter Optical Toslink SPDIF Audio Adapter Converter 3.5 jack for PS4, HDMI Splitter - SmarThingx
    https://smarthingx.com/shop/accessories-peripherals/ugreen-hdmi-audio-extractor-4k-hdmi-audio-splitter-optical-toslink-spdif-audio-adapter-converter-3-5-jack-for-ps4-hdmi-splitter/
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: nasel jsem treba
    PremiumCord HDMI2.0 Repeater/Extender 4Kx2K@60Hz s | CZC.cz
    https://www.czc.cz/premiumcord-hdmi2-0-repeater-extender-4kx2k-60hz-s-oddelenim-audia-stereo-jack-toslink-rca/226946/produkt

na vystupu je digitalni optika (TosLink) a koaxial plus teda HDMI pro obraz.

D/A prevodnik tesne pred zesilovacem treba vyzkousenej (stereo) fiio

FiiO D03K, černá | CZC.cz
    https://www.czc.cz/fiio-d03k-cerna/327049/produkt
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    MARASAN: sorry, dozvídám se o těch převodnících poprvé
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: jj, presne tak, pripadne jestli mas zesik/receiver s digitalnim vstupem, tak rovnou do zesiku.
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    SPIKE411:
    MARASAN: Asi jsem se špatně vyjádřil.

Ta současná cesta je: počítač - hdmi kabel - projektor - audiokabel (jack do projektoru, synch v zesilovači) a prostě to nefunguje.

Jestli to správně chápu, tak navrhuješ řetězec počítač - první hdmi kabel - splitter - druhý hdmi kabel - projektor. A z toho splitteru vedu optikou zvuk do D/A převodníku a z D/A převodníku kabelem (synch - synch) do zesilovače?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LUKOYE: mezi PC a projektor dej hdmi splitter, z nej pak optikou veď zvuk k D-A prevodniku a zesiku pod platnem. It works.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    LUKOYE: Počítač a projektor neumí zvuk přes HDMI?
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Čau. Rad bych se zeptal na banální věc. Mám propojený Počítač (zdroj zvuku) s projektorem z něhož vede kabel jack-synch do zesilovače. Na výstupu v bednach furt praská a jakoby vyskakoval jeden zvukový kanál. Audio kabel je dlouhý 10 metrů a kratší nebude. Může to být kabelem? Dá se to nějak řešit? Diky
    MAJA
    MAJA --- ---
    S_TU_DN_A: některé děti pojistky nezastaví, jsou proti nim odolnější než dospělí :-) Onkyo bohužel netuším.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam