• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    S_TU_DN_A: a proc potrebujes zrovna tenhle konektor? do toho se strkaj v principu dva draty
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    MARASAN: díky, taky tam není :/
    asi to dám na svorku ale rad bych to pravil

S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    MARASAN: tenhle nemají, ale děkuji za tip
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    S_TU_DN_A: to jsou svorky na reprokabely? maji i v gme.cz, ne?
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    tip kde koupit tenhle konetor?

našel jsem pouze tady https://www.amarketplus.cz/Global-Purchase-369472
    je lehce větší a nema připojovací díru na šroub. navíc je to nejaky pochybný čínský shop
    díky

KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    nakonec tam bylo to Bluetooth, dik za rady, neni to moc nova TV tak me to prekvapilo
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    KAJJAK: vyfoť nebo napiš přesný typ telky viz DOKKTOR. Vyloučit to nelze, ale docela by mě překvapilo, kdyby tam někde nebyl. Na využití optiky (ten TOSlink) potřebuješ DAC, takže úplně levná redukce to nebude.
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KAJJAK: tipuju, ze dira na jack bude nekde z boku
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KAJJAK: Novější telky mívají bluetooth a optiku jako výstup. Buď si pořid bluetooth sluchátka nebo nějaký DAC/sluchátkový zesilovač jako Fosi Audio K5 Pro nebo Fosi Audio Q4 :-)
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    MARASAN: a byl by odkaz na nejlevnejsi redukci?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KAJJAK: nahore je toslink, vicko se vklopi dovnitr, kdyz zastrcis konektor. Nicmene sluchatkovej jack neni ten pravej ;-)
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    tusim ze do portu nahore, ale prijde mi ze.bych ho musel nejak vylomit nebo co
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    da se prosim nejak do toho napojit sluchátka? jsou to porty zezadu s tv
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    neexistuje nejaka krabicka, ktera by se pripojila na ARC/eARC port na TV (idealne mezi TV a existujici ARC soundbar), a ktera by umela poslat audio do bluetooth sluchatek/DAC nebo neceho jinyho? Idealne aby to jelo passthrough pokud nereknu jinak (nepripojim ty sluchatka, nezmacknu tlacitko...)

pro pobaveni jak krasne funguje to, co jsem uz zkousel:

1) Muj Yamaha soundbar (kterymu krome lehkeho anchronismu nemam co vytknout) to sice umi, ale musi se to nekolik minut premlouvat a restartovat (tam vidim problem teda spis v DACu) a umi to na transmit jenom SBC kodek, takze nepouzitelny, taky je to z nejakyho duvodu straslive potichu.
    2) Televize BT sluchatka takyumi, je to taky potichu a jeste to ma pro zmenu desny zpozdeni a po odpojeni se to neprepne zpatky na ARC 🤦🏻
    3) TV ma i obskurni option poslat audio vystup do "Mobile device" pres LG ThinQ appku. Po chvilce hledani jak se to pripojuje to funguje prekvapive dobre, zvukove pro metransparentne (neslysim zadny artefakty a telefon k DAC pripojim pres BT AAC nebo pres USB, jak chci, ma to bitrate cca 3.2Mbps, coz je nasobne vic nez 44kHz/16b PCM, takze by me zajimalo co to posila, mozna dokonce Atmos bitstream...?). Dokonce to nema ani zpozdeni. JENZE JE TO KURVA UPLNE NEPOUZITELNY, PROTOZE APPKA MUSI BYT NA POPREDI, JINAK SE TO OKAMZITE ODPOJI! (P.S. a cas od casu to trochu zavaha, cca jednou za 5 minut, to by se dalo i prezit nebyt toho ostatniho).

Premyslel jsem o vymene receiveru, ale co jsem prolezl tak skoro vsechno jede na transmit SBC, pokud to vubec transmit umi (a pokud se obtezujou do specek dat kodeky)

vlastne mozna nejlepsi reseni by byl nejakej BT transmitter co umi AAC s obycejnym jackem, jenze to pro zmenu nerozboci televize (rozboci jen vestaveny repro a optiku nebo BT, ale ne ARC+neco)

pomalu mam chut soundbar zahodit, koupit dva homepody a pripojit to cely pres Apple TV, jenze tam pro zmenu nejdou v eARC modu pouzit Airpods jako vystup (?!?!). Vetsinu medii sice jedu z ATV, ale rad bych aby to fungovalo i treba s Xboxem (proste jako ARC).

prece nejsem tak narocny uzivatel vesmiru... nebo jsem snad jeho jediny uzivatel? :)
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MATT: Ja myslim, ze vyznam kabelu k reprakum je nezpochybnitelny! Zkousel jsem to bez nej a nedalo se to poslouchat! :o)
    ALI_GATOR
    ALI_GATOR --- ---
    MATT: ta válka většinou náhle končí po zveřejnění fotografie kabelu/drátu, co vede od terminálu k výhybce uvnitř bedny :)
    MATT
    MATT --- ---
    UMIAKI: pouzivani terminu v jejich spravnem vyznamu je zaklad validni komunikace. soubezne o vlivu kabelu se mezi vericimi a nevericimi vede nekonecna valka, takze to pro nektere muze byt rudy hadr.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BUNDA: Manuál udává "Output level: XLR: 5Vrms, RCA: 2.5Vrms". Chybu mezi napětím a proudem jsem udělal já (protože mi nezáleželo na jednotce, ale na hodnotě).
    A ano, o kabelu jsem psal dříve, protože když chci použít XLR výstup, tak potřebuju i ten XLR kabel.

VOZKA: Minuska mám patrně za nedostatečně religiozni používání elektrických jednotek a termínů :-)

Moje testování je velmi neodborné, ale tohle mi zrovna chybělo - k Fosi Audio nacházím jen grafy a technické popisky, které mi vůbec nic neřeknou. Reálná použitelnost a propojitelnost s normální technikou v normálním obývacím pokoji mi přijde zajímavější než matematické měření výkonu z hifi streamerem v hifi poslechovém pokoji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam