• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    BONDA
    BONDA --- ---
    Můj včerejší rozhovor s INTJ.
    On (k plánu, který jsem mu ještě ani neodhalila): Jestli chceš udělat to a to, zvaž, že to není racionální, protože bude následovat to a to.
    Já (neochotně): Hm.
    Já (po chvíli, se smíšenými pocity, s ironickým úsměvem): Ty jsi moje realita.
    On (okamžitě, bez emocí): Ty jsi můj sen.
    BONDA
    BONDA --- ---
    "Celý seriál je odlehčený tím, že u postav převažuje P vyladění (pod taktovkou senilního ENTP) - volnomyšlenkářské, chaotické, nekonformní. Kdykoli se může stát cokoliv, nevznikají ostré třenice, maximálně se něco podělá - a když, tak je to vlastně jedno. Máte-li pocit, že nikam zde na Zemi nepatříte, mezi figurkami z Futuramy vám bude blaze a lehce. Víte, že nejste sami. Dovolali jste se (jako E.T.) domů." :))) http://ografologii.blogspot.cz/2011/12/mbti-slavne-serialy.html
    BONDA
    BONDA --- ---
    BLACKDRAGON: Jsem stejný typ jako Ty a měla jsem vztahy s INFJ a INTJ. Do ENFP a ESTP jsem byla zamilovaná. A romantickou slabost mám ještě pro INFP. SJ typy jdou v tomhle směru úplně mimo mě.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    Niekedy je vtipné ako v psychológii chceme nájsť pravidlá matematicky. Napr. ideálny partner pre nejaký typ, ale rovnaký algoritmusť zhodnosti či nezhodnosti písmena použijeme pre všetky povahy. Pritom už z podstaty nejakej povahy ju priťahuje podobné alebo aj odlišné. Ja ako INFP mám pocit, že 50% blízkych tvoria iné INFP, 15% ENFP, 15%INTJ a 15%ISFJ a 5% asi zvyšok. Z toho partnerstvo a lásky, tak 50% INFP, 30% ISFJ a 20% ENFP (INTJ vždy iba kamaráti). Asi je teda pre mňa príťažlivejší skôr introvert, ktorý dáva vačšiu dôležitosť citu ako rozumu a v láske vyhráva tá intuitívna.
    Najvačšiu osudovosť cítim k INFP a ISFJ (a to nehovorím kedy tú skúsenosť v každom type tvorí iba jeden človek). Lenže s ISFJ sa rozchádzam, keď nemávam komplexy ak sa mi prakticky nedarí alebo nezačínam byť namyslený keď sa mi darí až príliš. A hlavne neodvodzujem tak životné štastie od praktického aj keď sa snažím byť zodpovedný. Napriek tomu má ISFJ niečo príťažlivé, čo INFP má úplne inak. Z INFP cítim viac teplo a z ISFJ mám pocit najdramatickejšieho spojenia. Obaja cítime, ale vnímame svet inak ak k nemu nakoniec inak pristupujeme, len v tom cite sme si podobní a introverzii, že to máme viac sami pre seba.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Práve som bola na služobke s projektovým týmom skladajúcim sa z 3ch ENTP a musím vám povedať, že síce by to bol pre niekoho extrémne stresujúci zážitok, pre nás to bolo produktívne a zároveň zábavné. Protistrana nás trošku nechápala, ale to nevadí.
    Parkrát sme sa postrácali, jednu noc som bola bezdomovec, stratila som nabíjačku na notebook, spálila som si tvár, pretože kto by to povedal, že v Španielsku svieti slnko, žejo... :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BONDA: to je zajimave diky
    BONDA
    BONDA --- ---
    YMLADRIS: Ony asi nejsou vůbec z reálného světa, naopak. Není to možnost, která by reálně hrozila nebo co kterou bych mohla naopak přivodit. Někdy mají ty sny funkci ulevit, odvést pozornost od stresu (co kdybych na tu zkoušku zítra nešla a už nikdy nepřišla do školy a stala se... a už to fantazírování jede), ale většinou ne. Bývají to bláznivé a nerealizovatelné věci, jiné světy, hravost.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BONDA: rozumim. infp
    nemas ten drajv ty fantazie realizovat nebo odvracet, jo?
    BONDA
    BONDA --- ---
    YMLADRIS: Já jsem taky pořád v těch what if světech, ale ty nemají skoro žádnou návaznost na realitu. Když si vzpomenu namátkou na včerejšek: co kdyby lidé měli místo genitálií květiny? Co kdybych teď zčistajasna umřela? Co kdybychom se rozmnožovali vzájemnou konzumací? Co kdyby byla naše postel vana? Co kdybychom žili v akváriu? ... je to nekonečný generátor fantazírování.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BONDA: mozna tedy to EN. extrovertni intuice furt vidi "co by mohlo byt". napr vzrusene nebo uzkostne nebo neco, obraci pozornost - tam bych mohla jit, to delat, to by se mohlo dit, stat... takove jsou moznosti...a dle toho pocitoveho zabarveni to bud se snazi priblizit nebo odvratit (co kdyz se stane... !!). porad jsem v tom planovani a prebirani co dal. furt se tesim do lesa ale kdyz tam jsem, uz jsem zas mentalne v tom co bude (kam by se dalo zajit na jidlo...) mozna cele to ENTP tak funguje, nevim
    BONDA
    BONDA --- ---
    YMLADRIS: A jak? Já jsem taky N. To s tím podle mě nemá přímou spojitost.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DIVA: chapu to tak ze SJ tihne k tomu furt urcovat si priority. muze klidne prijit pozde dom, pokud "se ma" janevim zachranovat bezdaka, nebo doresovat neco z minulosti (telefonovat...). SJ je ted a tady , bere konkretni smyslove vstupy a jedna "co se ma". muze postupovat smerwm k dlouhodobym cilum, ale nemusi, spis bude uklizet nebo neco. NJ nevim
    DIVA
    DIVA --- ---
    YMLADRIS: jaky je rozdil mezi vedomym smerovanim k x ke kteremu dojde v budoucnu a zamerenim na budoucnost?
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    DIVA: sj clovek si ale nepredstavuje prichod domu. on jen vi ze "se" jezdi poslednim metrem takze "se" to tak stane. neni zameren na budoucnost. nj nevim co dela
    DIVA
    DIVA --- ---
    YMLADRIS: jenze lidi kolem zajima zvlaste budoucnost v S vyznamu, jako treba kdy budes hotova s praci nebo v kolik dojdes z lesa .) coz me osobne naprosto nezajima
    DIVA
    DIVA --- ---
    BONDA: .)) o tom by muj muz mohl vypravet. "az prijdu, hned te o tom informuju, neboj" .) az tam budu, tak tam budu, jinak o tom nepremyslim

a muj otec je extra silne J a dost me ovlivnil, ve vsem moznem, v tomto jednom neuspel ani trochu
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    BONDA: u me to zamereni na budoucnost dela to N
    BONDA
    BONDA --- ---
    DIVA: Mám to stejně. :) Ale věřím (doufám), že k plánování se dá vychovat, když se na to jde brzo. Aspoň do určité míry. Já tomu říkám, že mi chybí prožitek příčiny a následku nebo - přirozená schopnost myslet účelově (rozumět a mít na mysli, že nějaké kroky povedou k něčemu).
    Teď jsem si hledala vztah dětí a času a někde psali, že malé děti ještě nechápou souvislost mezi tím, že se při snídani loudaly a pak do školky přišly pozdě. Mají to jako dvě oddělené události, dva prožitky přítomných časů. Nějak jsem se v tom našla.
    Otázka, kterou odjakživa z duše nesnáším: Kdy přijdeš? (V situaci, když stojím ve dveřích a naprosto prožívám ODCHOD, nedovedu si ještě vůbec představit příchod tam na místo, natož průběh večera a dokonce ještě návrat zpět!) :)
    DIVA
    DIVA --- ---
    BONDA: podle meho 95% P to chapes zcela spravne ,) mela jsem obdobi kdy jsem zvazovala jestli nebude vhodne se prechylit smerem k J, ale neni to v mych moznostech. kazdy J pocin je pro me pracnym vydobytkem. spis tedy myslim, ze nejde o soucast obvykleho vyvoje
    BONDA
    BONDA --- ---
    YMLADRIS: Tak máš třeba přece jen něco z J? Nebo mám povrchní informace. Pokud vím, P se potýkají s nedostatkem schopnosti si rozplánovat práci a vybudovat něco, co vyžaduje systematické a dlouhodobé úsilí. Představa budoucího uspokojení je nemotivuje tak jako uspokojení v současnosti, na které se mnohem silněji orientují.
    The Myers & Briggs Foundation - Judging or Perceiving
    http://www.myersbriggs.org/my-mbti-personality-type/mbti-basics/judging-or-perceiving.htm
    https://cz.pinterest.com/pin/306174474647515010/
    { MBTI } J's versus P's. | INFJs | Pinterest | Infp, Mbti a Intp
    https://cz.pinterest.com/pin/503347695830965793/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam