Můžu se k vám přidat? Už nějakou dobu se chci bavit o MBTI s nějakými Čechy. Na Nyxu jsem registrovaná dlouho, ale nechodím sem - tohle je ovšem moje šance se zapojit.
Jsem ENFP, o MBTI se zajímám už několik let a chtěla bych porovnávat postřehy s ostatními nadšenci. Kromě toho o ní chystám prezentaci a potřebuju si ujasnit slovní zásobu v češtině, protože zdroje načítám jenom anglicky.
Pročetla jsem poslední dvě strany tady. Čím dál víc si uvědomuju, jak je MBTI na jednu stranu univerzální, a na druhou má každý svou vlastní verzi. Tolik různých přidružených teorií, některé se uchytí víc a některé míň. Já se každopádně zajímám hlavně o kognitivní funkce jak jednotlivě, tak pro konkrétní typy, baví mě sledovat, jak se která funkce projevuje různě v závislosti na pořadí.
Moc se nekloním k teorii stínových funkcí, socionika je mi cizí (ve smyslu: zabývá se jí sestra a já jí nějak nemůžu přijít na chuť) a mám rezervovaný vztah k řešení písmenek, i když někdy takové zjednodušení taky k něčemu je.
Uf, tak to je velmi ve zkratce a teď už můžu sledovat, co se tu vlastně řeší :)