• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Může se člověku během života změnit typ? Dělala jsem si znovu test, a vyšlo mi, že jsem INFP, tedy ovšem to J a P jsem měla skoro vyrovnané, P bylo jen o dvě procenta silnější, ale i tak mě to překvapilo. Přemýšlím, čím by to mohlo být.
    BONDA
    BONDA --- ---
    ALBERTO: Má to prosím nějaký výsledek? Koukám, jak už je to dávno, co jsme posílali fotky. Jsem na to zvědavá.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: to by se J a P nesměli vůbec stýkat... :) anebo až po předchozím poučení, jak zacházet s člověkem opačného typu.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: taky nemám ráda překvápka! Brr... :) A taky nemám ráda, když někdo na mě vypálí nějakou možnost, já se na ni po počátečním šoku mentálně vyladím, a pak skutek utek, když já už s tím počítám :))
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Četla jsem si po delší době Čakrta a tohle mě pobavilo: "... J mají sklon lamentovat a hořekovat, zejména pokud na ně s něčím nečekaně přijdete, "vybafnete" to na ně... Aby J mohli zapracovat nečekaný nápad druhé strany do svých mentálních seznamů, musí k tomu mít čas. I jeji potřebují více než E, ale oba typy J rozhodně více, než si P asi umějí představit. To nepoučené P mate. Netuší, co udělali špatně, a mají sklon přičítat vinu druhé straně. Vhodnější je "hodit" usuzujícím "ochutnávku" ve formě návrhu a ponechat jim nějaký čas, aby jej zpracovali, zařadili na seznam, přetavili do krátkodobého plánu a pak přikročili k jeho provedení. Je to metoda, kterou lze nazvat "Vystřel a uteč". Pokud P nezmizí a nevytvoří pro J "lamentovací prostor", bude na ně lamentováno. "Vystřel a uteč" doporučuje nepřicházet s nápadem půl hodiny před začátkem, ale třeba ráno při snídani prohodit cosi o možné návštěvě kina a hned odejít do práce. J může zahartusit, proč zrovna dnes, když se konečně chystal třídit známky, ale to už P neslyší. Kolem poledne může J dospět k názoru, že známky počkají, zatímco film ne, všicni víme, že jej hrají chvíli a pak nadobro zmizí z kin. Než přijde večer, je náš J příjemně vyladěn na představení. Možná ovšem jenom do té doby, než zjistí, že P už o svém ranním návrhu nic neví, případně se jí to rozleželo a do kina možná sice chce, ale už na úplně jiný film."

    jj... zatímco J si potřebují nad nápady druhých zahořekovat a zalamentovat, ale pak se s tím mentálně smíří a vyladí se je to ok, P mají jeden nápad, další nápad, další nápad, mazlí se s možnostmi a nechávají všechny otevřené a nakonec se třeba nerozhodnou ani pro jednu... nakonec to může dopadnout všechno úplně jinak, než si J i P mysleli... :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    SATOO: no... já taky mívám v tom, co sděluji, víc vrstev, a taky to nejsou zjevné dvojsmysly :) To bude zřejmě běžné mezi xNxx typy, naopak takové xSxx typy bych podezřívala z toho, že jejich sdělení mají pouze přesně jednu vrstvu.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ELIZHANNAH: hm, o tom door-slamu se vlastně psalo v následujícím článku, pro pořádek též přikládám: https://thoughtcatalog.com/lizzie-reynolds/2016/01/the-four-distinct-stages-of-the-infj-door-slam/
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BONDA: možná konflikty mezi NF a druhým NF jsou obtížně řešitelné, protože jsou oba citoví a citliví a jakmile se vzájemně (i domněle) urazí, je to konec? Nikdo z nich nemá dostatečnej odstup? A ano, ten idealismus...

    Btw. kdesi na těch internetech jsem náhodou našla článek o door-slamu typickém pro INFJ (a teda i ostatní, kteří mají cítění extrovertní jako primární nebo sekundární funkci) a repulsion-switch typickém zase pro ty, co mají jako primární nebo sekundární funkci cítění introvertní, tedy pro INFP a ENFP, ale také ISFP a ESFP, tak si ho tu odkládám: https://thoughtcatalog.com/...2016/10/whats-the-opposite-of-the-fe-doorslam-the-fi-repulsion-switch/
    BONDA
    BONDA --- ---
    BLACKDRAGON: To je dobre, s tim hledanim. Zajimave vyjadrene.
    Nemyslela jsem prerusit styk s NF, ale naopak ze strany NF.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    BONDA: mozno to kym sme podla MBTI nema vplyv na to aky zivot, svetonazor, pristup k zivotu si vyberieme

    som INFP a najviac som stretal inych INFP, hlavne NF bolo zaklad blizkosti, hlbavosti

    ale poznal som osamele INFP, skor v mladsom veku, ked zili v svojom chladnom romantickom svete, kde o teplo a blizkost trebalo horkotazko bojovat, mozno pre nespravny pristup, kedy hladali niekoho koho mohli fantazirovat, nez niekoho kto by ich zahrial, a nemyslim vo vztahu, ale aj ako kamarat pochopil

    inak snad som styky prave s NF nikdy za cely zivot neprerusil, preto mi pride velmi cudne co pises :) az paradoxne, presny opak
    BONDA
    BONDA --- ---
    Zajímavá zkušenost: konflikt s ESFJ. I přes absolutní rozdílnost hodnot, názorů a životního stylu (jsem INFP). S překvapením jsem zjistila, že lze konflikty dobře řešit skrze F: jakmile se vyznám ze svých negativních pocitů z naší interakce, ESFJ se dojme, chce mě obejmout, pomoct, sdílet, sblížíme se. I přes ty světelné kilometry rozdílu mezi námi.

    Sama od sebe jsem se (nevím proč) obklopila zejména NT lidmi. S nimi se konflikty řeším přesně opačně: odosobněně si vyjasníme problém, analyzujeme situaci a hledáme oboustranně přijatelné řešení.

    Paradoxně mi vlastně nejhůř jde řešit konflikty s NF lidmi, tedy idealisty mého ražení. Snad proto, že se jich (nás) člověk relativně lehko dotkne v hlubině složitého světa a ztratí důvěru? Nebo pro určitou bezpodmínečnou zásadovost? Pokud bych soudila podle sebe, NF s velkou energií usilují o harmonický a přitom hluboký a ne-laciný vztah s druhým. Ale jakmile po mnoha spáleních zjistíme, že se harmonie a opravdovost s některým konkrétním člověkem nedaří, odepíšeme ho, odstřihneme a přerušíme s ním nadobro komunikaci.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ELIZHANNAH: Podľa mňa to znamená, že ti v krízových situáciách vyskakuje na povrch tvoja inferiorna funkcia skôr ako to, že by si sa menila na svoj opačný typ. Ja mám inferiorne Fe a stáva sa mi, že keď som out of my comfort zone, tak neviem čo mám robiť a začnem plakať. Čo ale z princípu odsudzujem, pretože prejavy emócií na verejnosti sú pre mňa znakom slabosti. Prečítaj si o tom, čo spôsobuje tvoja inferiorna funkcia a možno to bude dávať zmysel.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Zažili jste někdy někdo z vás na sobě ve stresových situacích, že byste se proměnili na člověka, který má špatné vlastnosti typu k vám protikladného? Tj. např. INFJ začne mít špatné vlastnosti ESTP apod. ... Já přemýšlím, jestli se u mě něco takového někdy děje a upřímně řečeno, nevím. Asi si připadám pořád stejná, i ve stresu se považuju stále za INFJ, akorát INFJ ve stresu :) Možná to ale jen nějak špatně chápu.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ELIZHANNAH: mozno nie je najstastnejsia, ale zda sa, ze vo vela pripadoch, nebola ziadna ina

    mozno aj preto, ze v mnohych spolocnostiach a aj vyspelejsich kulturach nie je podporovana ziadna lepsia cesta
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    BLACKDRAGON: podívej, já nevím, kdovíjak se v metoo nevyznám, jenom si myslím, že to není nejšťastnější cesta, jak upozornit na špatné věci, to je celé.
    BLACKDRAGON
    BLACKDRAGON --- ---
    ELIZHANNAH: a kto blafoval alebo si to vymyslel?

    teda zo vsetkych ludi ktori sa ozvali, velmi by ma zaujimal pomer, a este odhady na tych co to nenahlasili

    naopak podla mna sa v realite nahlasi iba zlomok vsetkeho, pre vela obeti to je hanba, alebo to nechcu dalej riesit, vracat sa k tomu a psychicky sa tym vecerpavat, bohuzial - to praje takym sexualnym predatorom

    urcite, vsetko si clovek moze vymysliet, krivo obvinit zo sexualneho obtazovania ci znasilnenia, ale krive obvinenie moze byt na akykolvek precin, to jeho vahu neznizuje, zda sa mi, ze niektori to tak ale beru
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KOLLUCHA: Introvertní křehkost? I*T* potrebujú vysvetliť :)
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Jinak ad metoo - je to kontroverzní a je to také zneužitelné, zřejmě se do toho zapojí také lidé, kteří se s tím chtějí jenom svézt a využít to ke svému prospěchu (případně k neprospěchu druhého), aniž by se jim v minulosti doopravdy něco stalo, což snižuje celkovou věrohodnost této akce. Nejsem si proto jistá obecnou prospěšností. Myslím, že se to musí vzít za jiný konec.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    Ehm? Proč se mažete?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam