• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Tak ja si myslím, že v tomto neexistuje jedna možná cesta. Teórie sa rozchádzajú, plus do toho vstupujú ďalšie faktory, ktoré 4 písmenká nepokryjú.
    Brat je so ženou 13 rokov a sú ENFP a ISFP, on je čistá intuícia keď sa na neho pozrieš a ona sensing. Ano, je z toho hrozne veľa problémov. Ale funguje im to. Nejak sa naučili spolu fungovať a nebolo to jednoduché.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: Tohle je treba krasny priklad toho, ze mi dva mame uplne odlisny zpusob mysleni a proste se mijime.
    Vyvoj cloveka pochopitelne souvisi s vekem velmi blizce, ne vsichni ale chteji rust - to rikas zcela spravne. Ve vyssi vekove hladine ti jen vyrazne roste pravdepodobnost, ze to uz bude mit ten clovek srovnane.

    Ohledne anecdotal evidence - proto to take tak uvadim - neznam zadne spolehlive zdroje vetsich dat na tohle tema (duraz je na slove spolehlive, kolem mbti je hromada nesmyslu)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Protiklady se přitahují protože je to jako dovolená v cizí zemi člověk skrz toho úplně jiného člověka zažívá věci které normálně nezažívá. Co se týče dlouholetého vztahu vychovávání dětí a společného překonávání všech možných problémů ... No, prostě jsem ráda že jsme ENTP a INTP
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Tak ani na jedno z toho, čo si napísal ti neviem úplne odpovedať.

    Každý máme inferiorné funkcie na ktorých sa dá pracovať. Vyspelosť človeka vôbec nezáleží na veku, ale práve na tom, ako s nimi pracuje. Keď plávaš životom a neriešiš osobnostný rast, tak môžeš byť v 60 nevyspelý ako priemerné 18-ročné decko. Takže radu o zvyšovaní vekovej latky, ďakujem ale nie :).
    Čo sa týka opakov, OK, tvoja anecdotal evidence, ktorú neberiem ako argument.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: coz prave znamena, ze kdyz jsi ty T, tak potrebujes najit vhodneho F muze.
    Samozrejme to neni takhle jednoduche a ve vysledku je nutna souhra mnoha faktoru, aby to dobre klapalo v paru.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: je to vlastnost toho typu rozhodovani. neni to o vyspelosti - pokud hledas tu, tak zvedni vekovou latku... v padesati je uz hodne lidi srovnanych sami se sebou a maji rozvinute i nizsi funkce.
    Opakem by bylo, ze Tcka musi vsechno resit a rozebirat. Zpracovani emoci je celkem typicky nedostatkovy prvek u Tcek, ale neni to ekvivalent.

    MART1NKA: nesouhlasit samozrejme muzes, ale zkus se nekdy podivat na uspesne fungujici dlouholeta partnerstvi v okoli a jejich funkce. Z me zkusenosti se to shoduje s tou teorii a jsou temer vsechny osove obracenou variantou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: no mrkni na statistiky rozvodovosti :)

    ... Ale nenech se odradit, mně se to líbí, že si uvědomujes svou potřebu. Klidně to může vyjít super
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MART1NKA: tak tohle já jsem ve vztahu s efkem moc nezvládla. Jakože už jsem se naučila ty emoce rozpoznávat u sebe i u ostatních a umím i nějakou tu empatickou reakci. Ale nejsem ochotná v tý emocí s tím člověkem pobýt moc dlouho. Vede mě to spíš ten problém analyzovat a hledat nějaký řešení.

    Když je mně těžko, tak jdu do ústraní, projít si ty emoce sama. Druhý člověk by mě tam rušil a ani nevím, co by jako měl dělat, aby mi bylo líp. A tím pádem nevím, co mám dělat já v roli ty podpory, když nějaký to efko něco očekává...


    MART1NKA: hehe, "nějak" to fungovat musí :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: To síce ano, ale štatisticky najčastejšia kombinácia v spoločnosti mi vychádza T muž a F žena. Nejak to fungovať musí :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: toto je otázka kolem které které kroužím. Jakože pokud si najdeš záměrně efko kvůli emocni podpoře a ono pak bude chtít emoční podporu od tebe jak to bude fungovat. Pokud ano, tak to jo, užívej efka :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Príde mi ako veľký achievement, že tieto situácie po rokoch práce na sebe dokážem detekovať a vedomo so zapojením hereckého výkonu reagovať aby boli obe strany spokojné. Ako nikdy to nebude prirodzené, ale dá sa s tým niečo robiť.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: a když chce brácha emoční podporu tak to proběhne nějak přijatelně?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: S tým nesúhlasím. Niektoré vlastnosti by mal človek mať iné, ale musí si celkovo rozumieť, mať niečo spoločné.
    Mňa môj protiklad, btw najčastejší ženský typ, celý život šikanuje. V škole, v práci… určite sa im zámerne vyhýbam.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: To predpokladáš nevyspelé Fko.
    Oni tiež môžu povedať, že Tčka nevedia narábať s vlastnými emóciami, ktoré zatlačujú do podvedomia až raz bezdôvodne vybuchnú ako gejzír plaču a nevedia prečo (to bývala moja špecialita).
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    Fka jsou problemova v tom, ze nepotrebuji mit racionalni uvahu za svym rozhodnutim a nechavaji to na podvedomi (zenska intuice, pocit, ...), coz Tcka vytaci. Kdyz si na to zvyknes, tak se to da, ale je to narocne.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: k tem vztahum - podle informaci co mam, tak clovek idealne hleda jako partnera svuj opak, aby doplnil, co chybi tobe. Podobne osobnosti jsou spis kamaradi a nebyva tam ta jiskra, jak rikas...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Ano rozumiem, pracuje sa mi s nimi výborne.
    A nie, nie sme rovnakí, INTJ mi príde omnoho viac “close minded” ako INTP. A kvôli tomu mi príde ešte viac neschopné komunikácie s bežným chaosom, čo vytvárajú ľudia. Príde mi, že som väčší chameleón.
    Väčšinou narážame na to, že oni nejakú možnosť uzavreli (bez toho, aby to vyskúšali) a ja ich presviečam, nech to skúsia. Robím data science, takýchto situácií je nespočet.
    Oni zas majú lepší focus na veci, keď sa už rozhodnú, že toto je ten smer. Ja mám občas pocit, že mám ADHD, keď som sama sebou zahltená.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: a rozumis si s temi intj kolegy dobre? mate stejne nazory, uvahy, ...?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    HITOMI: Ja som bola posledné 2 dni so svojím ENFP bratom a jeho INFJ kamarátom a bola to taká skvelá konverzácia a a porozumenie, že tento názor nemám. Osobne nemám s INTJ okrem dobrých debát žiadny spark. A to ich máme vo firme dosť.
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MART1NKA: Já INTP, on INTJ, spolu přes 8 let, totální harmonie :) Fko ve vztahu by nechtěl ani jeden z nás, stačí v rodině a mezi přátel. Ale je to tim, že oba máme rádi pohodu a klid :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam