• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: tak jeste najit nejakeho takoveho muze, ktery ale uz chlapa nema :-D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: V pohode :) poznám teda len ženy, ale rozumieme si. V záhradníckej komunite ich je dosť. Ja teda veľmi nemám rada pravidlá a vyžadujem slobodu a to títo ľudia dodávajú. Navyše aspoň tie moje majú zaujímavé hobby.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    jinak te dost chapu, silne extrovertni typy jsou mi taky neprijemne, doma je to navic neustala trenice, jestli zas nekam pujdeme...
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: co isfp?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Mňa teda konkrétne ESF* typy odpudzujú svojím chovaním tak, že mi je za nich občas trápne. Kamarátky mám buď introvertky, alebo keď už extro, tak intuitívne.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: ono stejne ve vysledku narazis na to, ze si musi hlavne sednout ti dva konkretni lide (zazitky, zkusenosti, zvyky, ...). Svuj opozit jsem ve vztahu zazil jen jednou a bylo to prilis... ale pritazlivost tam rozhodne byla. Dneska uz by to mozna slo lip, ale kdo vi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: já nepopírám že to může být moje omezení / moje lenost. Znám několik tátu od dětí kteří jsou enfp a to bych prostě nedala. Znám několik isfp a to bych prostě nedala!! :) Mluvím o sobě že jsem ráda že jsme ENTP a INTP. Co je v realitě obecně proveditelné to nevím.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Tak ja si myslím, že v tomto neexistuje jedna možná cesta. Teórie sa rozchádzajú, plus do toho vstupujú ďalšie faktory, ktoré 4 písmenká nepokryjú.
    Brat je so ženou 13 rokov a sú ENFP a ISFP, on je čistá intuícia keď sa na neho pozrieš a ona sensing. Ano, je z toho hrozne veľa problémov. Ale funguje im to. Nejak sa naučili spolu fungovať a nebolo to jednoduché.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: Tohle je treba krasny priklad toho, ze mi dva mame uplne odlisny zpusob mysleni a proste se mijime.
    Vyvoj cloveka pochopitelne souvisi s vekem velmi blizce, ne vsichni ale chteji rust - to rikas zcela spravne. Ve vyssi vekove hladine ti jen vyrazne roste pravdepodobnost, ze to uz bude mit ten clovek srovnane.

    Ohledne anecdotal evidence - proto to take tak uvadim - neznam zadne spolehlive zdroje vetsich dat na tohle tema (duraz je na slove spolehlive, kolem mbti je hromada nesmyslu)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Protiklady se přitahují protože je to jako dovolená v cizí zemi člověk skrz toho úplně jiného člověka zažívá věci které normálně nezažívá. Co se týče dlouholetého vztahu vychovávání dětí a společného překonávání všech možných problémů ... No, prostě jsem ráda že jsme ENTP a INTP
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Tak ani na jedno z toho, čo si napísal ti neviem úplne odpovedať.

    Každý máme inferiorné funkcie na ktorých sa dá pracovať. Vyspelosť človeka vôbec nezáleží na veku, ale práve na tom, ako s nimi pracuje. Keď plávaš životom a neriešiš osobnostný rast, tak môžeš byť v 60 nevyspelý ako priemerné 18-ročné decko. Takže radu o zvyšovaní vekovej latky, ďakujem ale nie :).
    Čo sa týka opakov, OK, tvoja anecdotal evidence, ktorú neberiem ako argument.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: coz prave znamena, ze kdyz jsi ty T, tak potrebujes najit vhodneho F muze.
    Samozrejme to neni takhle jednoduche a ve vysledku je nutna souhra mnoha faktoru, aby to dobre klapalo v paru.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: je to vlastnost toho typu rozhodovani. neni to o vyspelosti - pokud hledas tu, tak zvedni vekovou latku... v padesati je uz hodne lidi srovnanych sami se sebou a maji rozvinute i nizsi funkce.
    Opakem by bylo, ze Tcka musi vsechno resit a rozebirat. Zpracovani emoci je celkem typicky nedostatkovy prvek u Tcek, ale neni to ekvivalent.

    MART1NKA: nesouhlasit samozrejme muzes, ale zkus se nekdy podivat na uspesne fungujici dlouholeta partnerstvi v okoli a jejich funkce. Z me zkusenosti se to shoduje s tou teorii a jsou temer vsechny osove obracenou variantou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: no mrkni na statistiky rozvodovosti :)

    ... Ale nenech se odradit, mně se to líbí, že si uvědomujes svou potřebu. Klidně to může vyjít super
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    MART1NKA: tak tohle já jsem ve vztahu s efkem moc nezvládla. Jakože už jsem se naučila ty emoce rozpoznávat u sebe i u ostatních a umím i nějakou tu empatickou reakci. Ale nejsem ochotná v tý emocí s tím člověkem pobýt moc dlouho. Vede mě to spíš ten problém analyzovat a hledat nějaký řešení.

    Když je mně těžko, tak jdu do ústraní, projít si ty emoce sama. Druhý člověk by mě tam rušil a ani nevím, co by jako měl dělat, aby mi bylo líp. A tím pádem nevím, co mám dělat já v roli ty podpory, když nějaký to efko něco očekává...


    MART1NKA: hehe, "nějak" to fungovat musí :-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: To síce ano, ale štatisticky najčastejšia kombinácia v spoločnosti mi vychádza T muž a F žena. Nejak to fungovať musí :)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: toto je otázka kolem které které kroužím. Jakože pokud si najdeš záměrně efko kvůli emocni podpoře a ono pak bude chtít emoční podporu od tebe jak to bude fungovat. Pokud ano, tak to jo, užívej efka :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Príde mi ako veľký achievement, že tieto situácie po rokoch práce na sebe dokážem detekovať a vedomo so zapojením hereckého výkonu reagovať aby boli obe strany spokojné. Ako nikdy to nebude prirodzené, ale dá sa s tým niečo robiť.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: a když chce brácha emoční podporu tak to proběhne nějak přijatelně?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: S tým nesúhlasím. Niektoré vlastnosti by mal človek mať iné, ale musí si celkovo rozumieť, mať niečo spoločné.
    Mňa môj protiklad, btw najčastejší ženský typ, celý život šikanuje. V škole, v práci… určite sa im zámerne vyhýbam.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam