• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOHNY115MBTI - osobnostní test navržený pro identifikaci osobnosti
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: stejne mi k tobe proste nesedi, ze bys byla nerozhodna kvetinka...

    dela ti problem rozhodnout se, co budes delat, zogranizovat si praci, aby byla hotova nebo donutit se udelat neco, co se ti nechce?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Hah :) no náš štýl plánovania nemá nič moc spoločné s tým, čo sa potom reálne v pozemskom svete stane. Až tak, že by som to ani nenazvala plánovaním ale generovaním možností, ktoré čím je ich viac, tým menej je pravdepodobné, že sa nejaká vôbec uskutoční. Na to je to J lepšie, že síce nevygeneruje toľko možností, ale je schopné ich skresať na jednu a plán realizovať.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: jako ze zaroven tvrdis, ze jsi iNtuitivni a zaroven, ze neumis planovat? Neni to spis o tom, ze to pak nerealizujes?
    HITOMI
    HITOMI --- ---
    MART1NKA: může být :) my si teda taky oba myslíme, že mbti je horoskop pro lidi s VŠ titulem a nepřikládáme tomu bůhvijakou váhu, spíš v takové té sranda rovině.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Tam sú všetci teplí :)
    Inak ja viem, že potrebujem J, pretože keď mám niečo naplánovať ja, tak je to utter chaos a túto roku zastávať nebudem.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    v populaci jich nebude moc, ale zrovna to zahradkareni by mohla byt dobra navnada.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: tak jeste najit nejakeho takoveho muze, ktery ale uz chlapa nema :-D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: V pohode :) poznám teda len ženy, ale rozumieme si. V záhradníckej komunite ich je dosť. Ja teda veľmi nemám rada pravidlá a vyžadujem slobodu a to títo ľudia dodávajú. Navyše aspoň tie moje majú zaujímavé hobby.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    jinak te dost chapu, silne extrovertni typy jsou mi taky neprijemne, doma je to navic neustala trenice, jestli zas nekam pujdeme...
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: co isfp?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Mňa teda konkrétne ESF* typy odpudzujú svojím chovaním tak, že mi je za nich občas trápne. Kamarátky mám buď introvertky, alebo keď už extro, tak intuitívne.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: ono stejne ve vysledku narazis na to, ze si musi hlavne sednout ti dva konkretni lide (zazitky, zkusenosti, zvyky, ...). Svuj opozit jsem ve vztahu zazil jen jednou a bylo to prilis... ale pritazlivost tam rozhodne byla. Dneska uz by to mozna slo lip, ale kdo vi.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: já nepopírám že to může být moje omezení / moje lenost. Znám několik tátu od dětí kteří jsou enfp a to bych prostě nedala. Znám několik isfp a to bych prostě nedala!! :) Mluvím o sobě že jsem ráda že jsme ENTP a INTP. Co je v realitě obecně proveditelné to nevím.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    YMLADRIS: Tak ja si myslím, že v tomto neexistuje jedna možná cesta. Teórie sa rozchádzajú, plus do toho vstupujú ďalšie faktory, ktoré 4 písmenká nepokryjú.
    Brat je so ženou 13 rokov a sú ENFP a ISFP, on je čistá intuícia keď sa na neho pozrieš a ona sensing. Ano, je z toho hrozne veľa problémov. Ale funguje im to. Nejak sa naučili spolu fungovať a nebolo to jednoduché.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: Tohle je treba krasny priklad toho, ze mi dva mame uplne odlisny zpusob mysleni a proste se mijime.
    Vyvoj cloveka pochopitelne souvisi s vekem velmi blizce, ne vsichni ale chteji rust - to rikas zcela spravne. Ve vyssi vekove hladine ti jen vyrazne roste pravdepodobnost, ze to uz bude mit ten clovek srovnane.

    Ohledne anecdotal evidence - proto to take tak uvadim - neznam zadne spolehlive zdroje vetsich dat na tohle tema (duraz je na slove spolehlive, kolem mbti je hromada nesmyslu)
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    Protiklady se přitahují protože je to jako dovolená v cizí zemi člověk skrz toho úplně jiného člověka zažívá věci které normálně nezažívá. Co se týče dlouholetého vztahu vychovávání dětí a společného překonávání všech možných problémů ... No, prostě jsem ráda že jsme ENTP a INTP
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    WRIGLEY: Tak ani na jedno z toho, čo si napísal ti neviem úplne odpovedať.

    Každý máme inferiorné funkcie na ktorých sa dá pracovať. Vyspelosť človeka vôbec nezáleží na veku, ale práve na tom, ako s nimi pracuje. Keď plávaš životom a neriešiš osobnostný rast, tak môžeš byť v 60 nevyspelý ako priemerné 18-ročné decko. Takže radu o zvyšovaní vekovej latky, ďakujem ale nie :).
    Čo sa týka opakov, OK, tvoja anecdotal evidence, ktorú neberiem ako argument.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: coz prave znamena, ze kdyz jsi ty T, tak potrebujes najit vhodneho F muze.
    Samozrejme to neni takhle jednoduche a ve vysledku je nutna souhra mnoha faktoru, aby to dobre klapalo v paru.
    WRIGLEY
    WRIGLEY --- ---
    MART1NKA: je to vlastnost toho typu rozhodovani. neni to o vyspelosti - pokud hledas tu, tak zvedni vekovou latku... v padesati je uz hodne lidi srovnanych sami se sebou a maji rozvinute i nizsi funkce.
    Opakem by bylo, ze Tcka musi vsechno resit a rozebirat. Zpracovani emoci je celkem typicky nedostatkovy prvek u Tcek, ale neni to ekvivalent.

    MART1NKA: nesouhlasit samozrejme muzes, ale zkus se nekdy podivat na uspesne fungujici dlouholeta partnerstvi v okoli a jejich funkce. Z me zkusenosti se to shoduje s tou teorii a jsou temer vsechny osove obracenou variantou.
    YMLADRIS
    YMLADRIS --- ---
    MART1NKA: no mrkni na statistiky rozvodovosti :)

    ... Ale nenech se odradit, mně se to líbí, že si uvědomujes svou potřebu. Klidně to může vyjít super
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam