• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOUDYHodinky - Jake mate? Jake chcete? O kterych snite? obrazky,rady,diskuze
    BONGI
    BONGI --- ---
    No rozdil mezi replikou a fakem vnimam, ikdyz oboje vnimam negativne. Repliky byvaji priznanou napodobeninou, nvetsinou z kvalitnich materialu a slusnym zpracovanim a nebyvaji uplne levne jsou podvodem na original na rozdil o lacinych faku v cene max nekolik desitek dolaru, ktere jsou nekvalitni a jsou podvodem na original i zakaznika.
    O hodinkach se rika, ze jsou jedinym konzervativnim sperkem muze a podobne jako doutniky, kvalitni whisky, konak ci boty mohou koketovat s urcitou spravnou mirou panskeho snobismu ... a to je dobre.
    A to podstatne - u hodinek stejne jako u whisky, konaku, doutniku wnimam jmeno, historii, pribeh. Faky a repliky jsou beze jmena, neme, hluche, bez historie a bez pribehu. Je to jako rozdil mezi klenoty a smukem.

    Ale uznavam, ze je to velmi osobni pristup a treba nazor a pristup Dragona dovedu pochopit.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    GOSHEWAN: Tím, že něco obdivuji a ocením práci a um, který se do dané věci vložil, ještě neznamená, že mám nutkavou potřebu to vlastnit. Natož to mít teď a hned.
    Někdo si na tu danou věc našetří, někdo zůstane "jen" u obdivu.

    V tom je asi ten zásadní rozdíl mezi tebou zmiňovanými slintaly a někým jako jsi ty, kdo si práce a umění druhých vážit neumí.

    Každý jsme nějaký...
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    BOBASH: a všechno, co je falešný je potřeba přejet parním válcem
    PHAILO
    PHAILO --- ---
    GOSHEWAN: Takže každému na potkání sdělíš, že sis koupil velmi výhodně faky? A připadá ti fér, že někdo stráví x let vývojem designu a technologie, aby ty hodinky dotáhl k dokonalosti a za všechen ten čas,, práci atd. zaplatí, aby si pak nějaký vychcánek všechny tyhle náklady škrtl a prodával ukradenou verzi? Kradeš i software, hudbu, filmy?
    DOT
    DOT --- ---
    GOSHEWAN: co je k smichu? ze nam neprijde normalni si kouit neco co nekdo jinej ukradl/okopcil? navic kdyz je to jeste hnusny?
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    KALIBAN: co náky Omegy Quartzy? ted jsou jedny na Chronomagu kolem 20k myslim...


    DRAGON: uka nahod fotky... (pro všechny, ne nechci fejkový IWC, ale zajímá me jak vypadj...)
    BOBASH
    BOBASH --- ---
    GOSHEWAN: A to jak vypadají je výsledkem designu, kterej zaplatil výrobce originálu.

    Falešný hodinky (a je jedno jestli si říkaj fake nebo replika) jsou prostě falešný a lidi co je nosej jsou taky falešný.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    MABLUNG: Můžeš si upravit kontrast přímo v těch Suunto .. mám s inverzním Suunto Elementum .. není to žádná hitparáda když je šero, ale není to nic kvůli čemu bych nešel do inverzního displaye znovu, podsvícení mají.
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PFAUST: A tak ty Suunta jsou chytřejší hodinky než ty Casia .. ty Casia jsou jednoduše říct, soběstačná jednotka která se sama nabíjí bez nutnosi výměny baterie (jakou životnost má to ti neřeknu a nechce se mi googlit).. ty Casia jsou ti poskytnou informace a něco vydrží, ty suunta ti budou třeba trekovat cestu zaznamenávat výstupy sestupy atp atp .. připojíš je k telefonu počitači, nabíjíš je pomocí USB kabelu ..

    k baterii u Suunto:

    So, the Ambit3 Peak’s battery still lasts up to 30 days in time mode, up to 50 hours with GPS on and set to 60 sec GPS fix rate; for the Ambit3 Sport, it’s 14 days or 25 hours, respectively.

    Celý to stejně záleží na tobě .. já bych osobně hodně váhal .. protože se mi líbí jak ty Casia tak ty Suunto .. ale Suunto bych asi nevyužil vzhledem k mé "sportovní" povaze (no ani ty Casia .. ale nemusel bych řešit tu baterku).
    MABLUNG
    MABLUNG --- ---
    PFAUST: Na ty inverzní displeje lidi dost nadávají. Vypadají dobře na fotce, ale v reálu bývají nezřetelné.
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    HE11_KNIGHT: mně se děsně líbí tyhle. je nějaká extrémní výhoda solárního nabíjení kromě ohledu na životní prostředí?

    Suunto Ambit3 Peak Black (HR) - GPS watch for outdoor sports
    https://www.suunto.com/...CZ/Products/sports-watches/Suunto-Ambit3-Peak/Suunto-Ambit3-Peak-Black-HR/
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PFAUST: Solární nabíjení mají..! :) .. to bych třeba u Suunto Elementum taky ocenil :/
    PFAUST
    PFAUST --- ---
    HE11_KNIGHT: člověče, to jsou! díky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    GOSHEWAN: Což o to, já číst umím. Ale je to s Tebou těžká debata, když nejsi schopen pobrat, že ty fejky jejich výrobce vyrobil právě proto, že se chtěl přiživit na slávě originálu, což jako není tak úplně v pořádku (diplomatický eufemismus).
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    EDERA: Nope. Nekoupil jsem fejky abych je vydaval za original (nauc se cist), takze o povest nejde. Psal jsem, ze se mi libi, tzn. jde o to jak vypadaji.
    EDERA
    EDERA --- ---
    GOSHEWAN: Originál by sis nekoupil, ale koupíš si něco, co někdo vyrábí jenom proto, že to jako ten originál vypadá. Pořád v tom nevidíš zmrdovinu a minimálně parazitování na pověsti?
    KEITHHSTER
    KEITHHSTER --- ---
    DRAGON: já to třeba chápu , někdo to tak má .
    HE11_KNIGHT
    HE11_KNIGHT --- ---
    PFAUST: jj ty nové protreky jsou fakt pěkný :)

    Casio PRW 3000-1 - Pánské hodinky | Alza.cz
    https://www.alza.cz/trendy/casio-prw-3000-1-d2267227.htm?o=1
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    FINSON: Jakou podporu zmrdu? Psal jsem, ze bych si originaly stejne neporidil. A verim tomu, ze lidi co je chteji a muzou si je dovolit, tak si je nakonec koupi, protoze nemaji duvod si kupovat fejky.
    Cenovka s tim ma naopak mnoho spolecneho.
    FINSON
    FINSON --- ---
    Hele já na to seru, noste / nenoste si co chcete. Výroba a prodej fejků je porušením mezinárodně platné legislativy, pokud v tom někdo i bez toho nevidí etický problém, je zbytečné to s ním rozebírat. Jenom pak nemůže čekat, že ho za podporu zmrdů budu chválit. Cenovka fejku ani originálu s tím nemá nic společnýho, omlouvejte si to, jak chcete. Čus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam