Tu 125 urcite nekupuj. Je to necislovana limitka, nicmene jich je tak strasne moc ze to smysl nedava moc. Je jich jak hub po desti, a kvuli pouzdru imho nejsou moc sexy. Ale ten roptyl toho co posilas je velkej. Chces klasicky pouzdro - moony? Nebo reduced verzi? Nebo chces neco vintage? Trvas na manualu nebo automat?
Ja mam speedmasteru nekolik, a dovolim si tvrdit ze o nich neco vim. Pod 100k imho nejde slusny kousek - klasickych moonu koupit. Jine modely ( jety mark 2 nebo 4,5 ) se daji poridit levneji - cca 45 -75k nicmene ty nizsi cenovy hladiny jsou vetsinou s pouzdrem v zalostnym stavu ( oboje hodinky maji tzv. Sun burst brus ktery je pri pripadnem prelesteni nenapodobitelny, takze vetsina levnejsich kousku ho ma "setreny"). Docela dobra varianta, ktera zacina byt sberatelsky zajimava jsou reduced verze. Ale ceny sli dost nahoru. Kupoval jsem jedny klasicky cerny reduced za 29k ale to uz je prez deset let. Dneska podle me 40-60.. a zas pujde o stav poudra.
Dneska mi z onyxu dorucili tohle. Presnost po servisu v ramci cosc certifikaci :)