TALPENNY: Já mám Apple Watche jakýsi starší generace, ani nevím který a je mi to buřt do doby, než zhebnou. Seiko5 SNK809 leží v šuplíku a čekají na servis, plánovaný "lepší" hodinky se odsouvají, maximálně se hecnu a koupím si Prim Diplomat nebo něco podobnýho k tomu obleku (kterej taky moc nenosím, saka nosím furt, ale k tomu holt budu nosit ty Apple).
Proč Apple Watch?
1) Sledování spánku a takových věcí, který je zároveň neotravný. Kdybych měl řešit věci jako
KOUDY:, tak mi z toho hrábne. Apple mám kvůli tomu, že je to jako starý Mercedesy, kdy sis (ostatně Steve Jobs to přesně takhle dělal) koupil co pár let další Mercedes, co vypadal skoro stejně, jen byl technicky o kousek lepší. A na výběr jsi měl akorát ten velkej Mercedes, ten malej Mercedes a ten Mercedes co má míň dveří. Excelentní.
Řešit Oury a whoopy a bůhvíco znamená, že se o to musíš zajímat.
2) Notifikace. Když mi zavrní na ruce mail nebo zpráva, tak kouknu na hodinky a v 90% případů vím, že to můžu v klidu ignorovat. Bez hodinek jsem pokaždý tahal telefon a to už člověka pak nutí interagovat.
3) Související s předchozíma bodama, buzení vrněním místo zvuku.
4) Backup za telefon. Mám hodinky s GSM, takže když se mi vybije ten větší Apple krám (když jsem s dětma na procházce, děti si hrajou na písku a já u toho čumím do telefonu, tak dokážu vybít baterii v rok starým 16 Pro za odpoledne), tak se mi lidi furt dovolaj a já jim.
5) Mám tam nastavený počasí na hlavním displeji, vidím průběžně, kolik je venku stupňů.
6) Skvěle tam fungujou stopky/minutka při vaření, což by na lepších mechanických bylo taky, ale tady se to ovládá líp.
7) Naprosto zásadní funkce. HLEDÁ TO TELEFON. Minimálně tak jednou za dva dny se mi stane, že doma hledám telefon podle zvuku.