• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    NATALIE: no nevím přesně, dr. mi říkala, že ne na celou dobu léčby, ale předpokládám,že tak na půlrok určitě. Jako dostat přes to jídlo je fakt záležitost, buď mi to uvízne pod tím nebo to pracně dostávám až za to a rovnou polykám:)
    NATALIE
    NATALIE --- ---
    VALENTINA: to jsem měla taky, to je šílená věc... Na jak dlouho je máš?
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LOOLE: aha, tak to mám asi něco jiného, já mám drát přes patro, je ukotvený na stoličkách, aby se nezbortilo patro či co.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    VALENTINA: ten gel jsem ze začátku používala dost často :) Za ty dva měsíce už by to mělo být úplně ok... Ten drát už si moc nepamatuju, ale asi necelej rok. Byl spojenej s takovou maličkou destičkou a bylo to jenom k tomu, aby se mi neposouvaly stoličky, takže to bylo zapřený o přední zuby. Nevím, jaký drát máš ty :) Já se celou dobu bála, že mi pod tu destičku poleze jídlo :D
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    LOOLE: vosk aplikuju a gel teda koupím. Další návštěvu mám až skoro za dva měsíce, tak doufám, že to nějak do té doby přežiju. Jak dlouho jsi měla drát, ten mi přijde totiž jako nejvíc nepříjemný.
    LOOLE
    LOOLE --- ---
    VALENTINA: Mě zuby bolely až do další návštěvy a pak ještě asi 14 dní, ale jsem výjimka a většinou to přejde po pár dnech.
    V puse ti to bude vadit dokud to bude dřít a nenaučíš se s tím jíst :D Takže doporučuju vosk v kombinaci s nějakým léčivým gelem - já rovnátka přežila s gelem Kamistad (je v tom lidokain, takže to na chvíli i umrtví). Drát jsem měla taky a šišlala a slintala jsem tak měsíc ;)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    Prosím, prosím, nalejte mi někdo optimismus do žil, že to bude lepší... mám rovnátka třetí den, zatím jen na horních šestkách-čtyřkách, a mám pocit, že si to vyrvu z huby. Jak dlouho trvá, než si na to člověk trochu zvykne? nemůžu vůbec jíst, jelikož mám ještě drát přes patro a mám tváře vydřené do krve, to je asi nejhorší. A šišlám:)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    119novejch?!davaj nekde rovnatka zadarmo?
    FLOE
    FLOE --- ---
    Kridove bile ficky? Sem zas o neco prisla?
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: Za mesic, co bys chtel v Praze :]
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    ja nevim, kdo by mel zajem diskutovat s posedlym hypochondrem.
    DZEJLA
    DZEJLA --- ---
    omg!!! dejte mu uz nekdo RO
    FLOE
    FLOE --- ---
    Sme se nepochopili :]
    FLOE
    FLOE --- ---
    Omlouvam se, sem trochu cynik, ale celkem intezivne si tu snazim predstavit tvoji reakci, kdyby ti zjistili raka nebo jinou vaznou nemoc, kdyz takhle reagujes na zuby :]]] Znovu se omlouvam, si nemuzu pomoct :]]
    XAJA
    XAJA --- ---
    GHOSTDOG32: keď máš zuby poriadne vyčistené, žiadne extra čistenie nepotrebujú, neboj. ale chápem, že môže mať človek blbý pocit, že otvára pusu, ktorá nie je dokonale "svieža":) u zubára by malo byť wc s umývadlom, nie? veľa ľudí také to záverečné prečistenie rieši tam:)
    a práve preto ideš k hygieničke, aby ti ich dokonale vyčistila, nie? :D

a nezabudni si dať vysvetliť správnu techniku čistenia práve pre tvoje ústa. mávajú také tie maxičeľuste, na ktorých to dokážu pekne ukázať.

ona ti asi zuby najskôr zafarbí a ukáže výsledok v zrkadielku. tam presne uvidíš, kde je v čistení chyba - teda kde zostal plak, ktorý sa zafarbí.

mne to kedysi napríklad moc pomohlo, tá názorná ukážka, ktorá je robená individuálne na konkrétne ústa, lebo vzhľadom na moju malú pusu som mala problémy poriadne si vyčistiť tie bočné strany stoličiek (tie zo strany k lícam, ja som z tých evolučne vyššie postavených, u ktorých sa už pri výrobe s osmičkami nerádalo:D. a stačilo máličko zmeniť držanie kefky, ktoré mi hygienička ukázala a už to ide v pohode.

a teda je to individuálne, ale mňa táto procedúra nebolí, ani mi nebola nikdy nepríjemná, naopak. akurát pri takom tom záverečnom leštení ma to šteklí, takže prskám smiechom:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    DR_RIC: aha, pardon, nemala som obnovené odpovede, tak som zduplikovala:)
    XAJA
    XAJA --- ---
    GHOSTDOG32: sestrička určite nie, ak nie je dentálnou hygieničkou:)

ono to môže fungovať aj tak, že zubár má sestričku "na prácu" a zároveň má druhú miestnosť s kreslom, kde pre neho pracuje hygienička. čo je síce tiež svojím spôsobom sestrička, ale s vyššou kvalifikáciou, práve v tom odbore dentálna hygiena.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: jj, to byl u mě velký problém, proto mi dočišťení pod dásněmi provedla dr. pod injekcí, jinak bych to nedala, ale já jsem měla ten kámen opravdu hodně.
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    GHOSTDOG32:
    potvrzuju, že dentální hygiena opravdu není nic příjemného, teda alespoň pro mě, ale dá se to vydržet. Je fakt, že hlavně napoprvé to bylo příšerné, já ale měla zubního kamene opravdu hodně, teď, když už používám mezizubní a jednosvazk.kartáčky, tak je tam toho kamene jen málo.
    FLOE
    FLOE --- ---
    GHOSTDOG32: V pohode, hlavne uz z toho nebud tak posranej, to udelas nejlip :]]
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam