• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CELULITIDAOrtodoncie-zubaři_ implantologie, bělení, rovnátka, hygiena - péče o zuby
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    TOREN: vysoke teploty obecne zhorsuji hojeni a zvysuji riziko komplikaci chirurgickych vykonu. Casto se tak chirurgie omezuje na akutni vykony. Mnohem vice nez teploty ale zalezi jak se pacient chova v rekonvalescenci...
    CROSS
    CROSS --- ---
    TOREN: mně jednu osmu vyndávali (před lety) 18. června, tak mi to zní spíš jako že zubař jede na dovolenou ;-]
    TOREN
    TOREN --- ---
    Chtěl jsem si nechat vytrhnout 8 , protože s ní mám pořád nějaké potíže....sestra u zubaře mi tvrdí (když jsem se chtěl objednat) , že v létě se netrhá (horko), krom nějakých neodkladných záležitostí...ať prý se objednám na podzim...

    ...je na tom něco pravdy / nějaký racionální důvod nebo je to blbost ?
    ROISIN
    ROISIN --- ---
    ROISIN: Jasne, rozumim. Je to dva tydny uz, sednout zacal par dni zpet. Byt v CR, resi hned. Dekuju moc!
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    ROISIN: Nepises KDY sestra upadla. Budu-li vychazet pouze z toho, ze zub neboli a jen "sedne" doslo s nejvetsi pravdepodobnosti s poruseni cevniho zasobeni zubu a tim jeho zivotnosti. To je vec, ktera by se mela resit s ohledem na budouci prognozu zubu (a samozrejme to co ji bude vadit - estetiku), ale pokud se do situace nevlozi infekce (a podle vseho to vypada, ze zatim se to nestalo, tak staci blizke osetreni napr v cervenci. I kdyz ale zub vypada jinak OK neznamena to, ze nemuze byt zlomeny atd.
    ROISIN
    ROISIN --- ---
    PISISKVOR: Diky. Opuchle to nema, neboli to, jen sedne. Tak pocka do CR, pokud to nezmeni.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ROISIN: to bych se bala, ze si ho tim narazem kilnula (mam v nejblizsim okoli pripad dvou mrtvych zubu po brznem narazu fotbalovym micem). Pokud se tak stalo, je potreba vycistit kanalky a zub vyplnit. Imho nejhorsi, co se v takovem pripade muze stat (pokud bude cekat s osetrenim), je, ze sestra opuchne a bude trpet a cele to pak bude o to neprijemnejsi.
    Ale tezko rict, no. Jestli tam nema moznost osetreni a navrat driv nez v pulce cervence je komplikovany a zaroven ji to neboli uz ted, tak asi by to mela prezit... stejne termin u sveho CZ zubare hned ted nedostane, i kdyby zde fyzicky byla, nebo...?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    ROISIN: Jakože diagnostika laiku pres internet? Tak to good luck.
    ROISIN
    ROISIN --- ---
    Ahoj. Sestra je na Erasmu v Portugalsku. Omdlela a spadla na oblicej. Trochu ji bolel predni zub, ale vypadal OK, neresila. Ted ji zacal trochu sednout. Poradite prosim, jestli jit k zubari hned, nebo to pocka do pulky cervence? Dekuji
    RUTHAN
    RUTHAN --- ---
    Mam dotaz, jak je to se zubarema, jeste u nas funguje nejakej post socialistickej system, ze je pacient prirazeny k jednomu zubari? Nebo muzu chodit, ke dvema? Jde o to, ze mam jednoho, kterej me vezme rychle, myslim, ze ta celkova kvalita pece vybaveni by mohla byt lepsi.. takze jestli kdyz budu chtit chodit i nekam jinam tak se musim nejak prehlasovat etc..
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    VERONIKAEMA: Momentálně nic, díky. Rozhodli jsme se pro klasická rovnátka.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SN0008102070570: Nevím, jestli zahrnuješ Budějovickou do širšího centra... https://www.stomatologiebudejovicka.cz/
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    Tak jsem se rozhodl taky rozjet BRUTÁLNÍ kampan....

    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    NEMESIS: Nejsem z Prahy takze neporadim, presto nabizim uvahu (viz minula debata) Dejte 3000 za skoleni (aspon ceny u nas), naucte se spravne cistit zuby a uz nikdy nebudete mit kamen a potrebu chodit a PLATIT za hygienu.
    NEMESIS
    NEMESIS --- ---
    Ahoj - nedoporučili byste mi v Praze nějakou cenově snesitelnou (tj spíš levnější) Dentální hygienu?
    Nepochybuji o důležitosti dentální hygieny v ordinaci, ale dát (tak jako je to u mého jinak skvělého zubaře) 1400 korun za něco málo přes 30 minut ultrazvuku a sondy je pro mě tak nějak mimo mé momentální možnosti... A taky mi to prostě příjde asi moc.
    Ale možná jsem z levnýho kraje.
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    VALENTINA: Ano souhlasim. Dost mych novych pacientu rika totez. Delam co muzu. Treba i tady. :-(
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: nj, jenže ten špatný zubař ti může dokonale zničit život. Kdybych měla srovnání, dávno jsem od svého starého zubaře utekla, jeho nejlepší a jediný dobrý počin byl, že mě doporučil k paradontoložce. Pak jsem zírala, jak jinde může být péče úplně jiná a už jsem se k němu nikdy nevrátila. A bohužel v dnešní době, kdy je zubařů všeobecně málo, je těch dobrý opravdu asi poskrovnu, takže člověk je rád, že vůbec nějakého má. Takže s tím výběrem to bohužel není úplně srovnatelné s restauracemi...
    DR_RIC
    DR_RIC --- ---
    VALENTINA: Chapu. Mely by to delat hygienistky. A take jich par znam co to delaji a delaji to dobre. Take znam par zubaru, co se tim zabyvaji. Ja mam na to profesni ujetost... Taky se setkavam ale presne s tim co pisete. Zubar na to "nema cas" - cti, je to nahovno placeny v porovnani s jinymi vykony a hlavne tak 80% zubaru je porad co se tyce principu hygieny zcela mimo. Vite kolik zubare u nas je PROTI cisteni mezizubnich prostor? Kolik jich v zivote nevidelo mezizubni kartacek?
    Je to jako vsude jinde. Copak kazda hospoda a restaurace ma dokonalou svickovou? A ze tech hospod je a svickovou vari na kazdym rohu. Tech fakt dobrych napocitame na prstech ruky zaslouzileho soustruznika...
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    DR_RIC: to je sice pěkný, ale KDO má člověku teda vlastně vysvětlit, jak si správně čistit zuby? zubař na to nemá čas a hygienistky jede klasiku: normální/elektrický/kartáček, mezizubní kartáčky, jednosvazkový, niť.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam