• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    MARCELLE
    MARCELLE --- ---
    LAVA: taky jsem tam byla ten den (jako host) bylo to tragicke, uznavam. zaucovala se tam nova holka. cekala jsem na couscous 40min a pak dalsich 10 na kavu :(
    nevim, jestli je to se mnou vyhra, dost zalezi na tom, s kym pracuju, kdyz je samostany a sikovny tak vse ok. kdyz moc ne, tak jsem z toho nervozni a taky mi to nejde. v kazdem pripade upravim nastenku. opravdu zalezi, na koho tam clovek zrovna narazi.

    VIRUS31: je tam.
    LAVA
    LAVA --- ---
    kdyz si ctu svuj prispevek, tak bych mela jeste dodat, ze katastrofalni obsluha = pomala a zmatena (a samozrejme ne vsechny barmanky), holky jsou mile,snazi se a vím, že to není nekdy jednoduche (já taky nebyla žádný zázrak), ale připadá mi, že je to nejvetsi a zakladni problem bakaly..
    anebo mam proste jen smulu a dostavam studeny kafe, spaleny toasty a velkou kofolu misto male jenom ja...
    VIRUS31
    VIRUS31 --- ---
    Mozna trochu ot, ale.. byli jsme na rychlokave v retezci Costa cafe. Nejspis se tahle "kavarna" vyskytuje pouze v obchodnich centrech. Nezaznamenal jsem jedinej plus. Nicmoc preso za pade, nalesteny sladkosti, selfobsluha jak v kantyne, mliko lejou primo do hrnku, personal nevi co prodava.. dmnc pro sampony, ktery asi kvalitu neresi. Musel jsem si ulevit :)

    MARCELLE: je tam wifi?
    LAVA
    LAVA --- ---
    a nebo tam budu chodit jen, kdyz bude mit MARCELLE: směnu:D
    LAVA
    LAVA --- ---
    KATIA: tak ja byla v bakale nedavno - skoro po roce - a teda nevim...jediné, co na ni opravdu oceňuji je výhled na červený kostel, že koukáš skrze prosklenou stenu, ale nechodí kolem tebe lidi..vím, že to nemůžu posoudit z jedné návštěvy, že se mohlo od dob, kdy jsem tam pracovala já, lecos změnit, ale příjde mi, že obsluha je tam pořád katastrofální, neustálý koloběh výměny personálu, zaučování a s tím související půlhodinové čekání na objednané nápoje/jídlo (často i neobjednané), ačkoliv je obsazeno 6 stolků...
    vždycky si vzpomenu na přístup pana zaměstnavatele, že v brně je pořád spousta holek, které chtějí pracovat v artu (bakale...). Hezké, že má polovina brněnských studentek brigádu, ale pověsti Bakaly to urcite neprospiva. Asi to s ní ještě zkusím, ale vidím to na udělění NEVER MORE
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    MARCELLE: to zní dobře, budu muset dohnat své dlouhodobé absence!
    TEA_OF_CUP
    TEA_OF_CUP --- ---
    MARCELLE: tak na rozpékané croissanty se budu muset zastavit :)
    JELLY
    JELLY --- ---
    MARCELLE: ty jo tak to chci do brna.. ihned!:)
    KATIA
    KATIA --- ---
    NAVARA: ilegalni bys mel bejt ty, jen co se dostanu do brna, tak bezim na cheesecake :-) jesteze to mam do bakaly ze skoly tak blizko :-) diky za tip!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MARCELLE: dopoledne slusni lidi pracujou :P

    (a cheesecake je zlo, mel by byt ilegalni)

    MARCELLE
    MARCELLE --- ---
    hlasim novinky v BAKALA cefe brno. mame nove ovocne kolace 28,-, cheese cake 45,-, jahodovy, merunkovy, mandarinkovy rez 29,- myslim. plus cerstve rozpekane maslove croisanty za 18,-
    dale mozzarelove tousty s pestem a couscous na nove zpusoby.
    poctete nas nasi navstevou, hlavne dopoledne se za barem obcas nudime :)
    MARCELLE
    MARCELLE --- ---
    AHASVER: pardon, to ja rozpoutala zbytecnou debatu.
    TEA_OF_CUP: taky moje oblibena. posledni dobou je vcelku problem chytnout tam vecir misto. a ty stolky uprostred me nebavi.
    TEA_OF_CUP
    TEA_OF_CUP --- ---
    tak jsem se byla podívat v tom podnebí a musím říct, že se mi tam dost zalíbilo.
    moc příjemná obsluha, dobrý kafe, příznivé ceny a skvělá domácí bábovka za 14 korun, ta mě nadchla.
    a to odvětrávání je fakt poznat, proti podobrazům úplná lahoda, žádný slzící oči a tak.
    LAVA
    LAVA --- ---
    AHASVER: často je nejvetsi chybou se nezeptat, to se mi stava furt:D
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    oka, díky za rady...
    poptám se školitelek na čištění, měl jsem za to, že to je moje chyba, tak jsem se na nic podobnýho neptal
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    TIGRE: Teplotama to nebude, technologicky v 90% pripadu nemuzou kolisat ve vetsim rozmezi nez 10stupnu (regulace teploty je resena tlakem).

    AHASVER: Videl bych problem v cistote..Z kavy se usazuji v pakach horciny a oleje, ktery maji prave nakyslou chut..Pokud ty paky vycistis tim ze je proplachnes cistici chemii spolu s hlavama na konci smeny je to malo..MUsi se pres noc koupat v ty chemii a nebo jednou za tejden do nich nasypat louh a nechat je proplachnout(drsnejsi metoda). A pak muze byt problem v kavovy surovine, ale to by byly vsechny kafata hnusny!!Takze navrhuju vycistit..
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    AHASVER: Je to docela casty jev, sam jsem ho v kaverenskych dobach zazil - laicke vysvetleni ktere mi bylo sdeleno je nasledujici: chyba je v masine a konkretne v tom, ze ti tam kolisa teplota (mozna to souvisi i s tlakem). Obecne pokud je teplota nizsi je kafe nakysle, pokud je teplota prilis vysoka je naopak chut nahorkla. Chuti ktera je nakysla a nahorkla docilis tak ze ti teplota kolisa mezi prilis nizkou a prilis vysokou. Verdikt: Nech si seridit stroj, to je jedine reseni ty to jinak neovlivnis. V pripade ze si sam prazis kavu tak stejneho efektu docilis preprazenim nebo podprazenim.
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    OPTIKUS: kávovou, omluva ostatním za zbytečné odpovědi :) (ale díky za ochotu, taky držím zespoda)
    OPTIKUS
    OPTIKUS --- ---
    AHASVER: Z pohledu cloveka ktery servisuje kavovary by me zajimalo jestli mas na mysli penu kavovou nebo mlecnou..Z dotazu to neni vubec patrne a pricin tim padem muze byt hafo..Specifikuj!


    LINOLEUMKA: MARCELLE: ¨Drzet dzezvu ze spoda dokud nezacne palit je naprosto standartni zpusob jak poznat teplotu mlika..Mliko ma mit 60 az 62 stupnu..NA tom uz clovek tezko udrzi dele ruku!(: Teplomer profici nepotrebujou!
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    MARCELLE: prepaleny mliko by nemelo chutnat nakysle... spis ma takovy divny aroma.. jinak to s tim prilozenim ruky na nadobu s mlekem je nejlepsi osvedceny figl kterej sme i brali na skoleni v coste.. kdyz nemas teplomer ,)
    MARCELLE
    MARCELLE --- ---
    AHASVER: mozna je to mlikem. jake pouzivate? pomaha mi drzet dzezvu zespodu v dlani, jakmile zacne lehce palit do ruky, koncim se slehanim :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam