• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    KUNHUTA: díky bohu ne :)

    ne omlouvám se, ale nemohla jsem si pomoct, mně to připadá jako peklo.
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    repost od kamaráda:
    V Týnský je dlouhodobě posraná wifi, takže vás chci poprosit o radu - hledám kavárnu v centru s funkčním internetem, klidnou, kde nenecháš pade za kafe a můžeš tam třeba celej den sedět a pracovat. Jo a musí se tam kouřit.
    A kdyby byla na áčku, bylo by to dokonalý
    Víte o něčem?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    vim, ze to sem patri jen okrajove, ale kdyz uz jsem se s tim delal do corporate identity fora, dam to i sem pro oziveni.

    ukazka pripravovaneho redesignu vizualniho stylu vyborne vinohradske kavarnicky cupup v sazavske ulici. pro kavarnu mozna trochu netradicni hrava poloha, ale nemohl jsem si pomoct. vzhledem k rodinne povaze kavarny jsme venovali pozornost i tem nejmensim. verim, ze do budoucna tam ten les bude na stene, hracich kostkach apod.dole jsou pak jeste nnejake namety na trika.







    podporte i vy vaseho lokalniho kavarnika .)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    'Turek' není horší než presso, tvrdí odborníci | Zdraví | www.lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/turek-neni-horsi-nez-presso-tvrdi-odbornici-fzx-/ln-zdravi.asp?c=A120227_160723_ln-zdravi_glu

    Studie se zaměřila i na obsah takzvaných antioxidantů, tedy látek, které pomáhají proti vzniku rakoviny, ischemické choroby srdeční, infarktu či mozkových mrtvic. "Při konzumaci čtyř až šesti šálků kávy do sebe dostanete více antioxidantů, než kdybyste jedli půl kilogramu ovoce nebo zeleniny," řekl Pavel Kohout z Fakultní Thomayerovy nemocmice, který působí jako odborný garant Institutu kávy. Jejich nejvyšší množství přitom obsahovala pražená mletá a kapslovaná káva.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    FORDOVA: CupUp Coffee - Sázavská, Al Cafetero - Blanická
    FORDOVA
    FORDOVA --- ---
    Neporadíte mi někdo dobrou kavárnu na Vinohradech, ideálně blízko ulice Jana Masaryka. Chodím sice ráda do Dobré trafiky na Korunní, ale od té doby, co mrzne, je uvniř 13-14 stupňů, takže se tam nedá učit, protože mi zamrzá mozek:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    AHASVER: Pěkné.
    I já si nějak dovedu představit správného kavárníka. :-))

    http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=278038335544570&set=pu.166428256705579&type=1&theater
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    mimochodem, když už jsem to tady nakousl - takhle nějak si představuju správnýho kavárníka...
    Attention to detail — Goliath Sportswear
    http://www.goliathsportswear.com/attentiontodetail/#/drop-coffee
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: Minimálně, když je tam Adam, ten je hodnější :) ale neřeknu dopředu, kdy to tak je :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: jo a v al cafeteru je to už lepší? jestli jo, tak je možná někdy zas navštívim :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: jasný :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: tak to rozhodne, ja bych na tohle nikdy nepristoupila, ani jako provozovatel, ani jako host, myslim, ze to dokazu lidem vysvetlit trochu "elegantneji" nez to delaji v domu kavy, nebo sveho casu v Cafeteru :) ale tady mi proste vadi, jak jsou lide omezeni..a spis se to vztahuje obecne na diskuze na idnes, ihned, novinkach atd. Nez konkretne ke kave
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: já si bohužel myslim, že tyhle lidi akorát kurví odvětví...

    lidi v česku nejsou zvyklý chodit do kaváren, restaurací, věnovat se společensko-odpovědním aktivitám. a největší problém je, že když už to jednou zkusí, většinou narazí na povýšenýho idiota, co má potřebu je ponižovat a poučovat nebo vytvářet jinak nepříjemný prostředí, takže se na to napříště vyserou...

    pokud někdo neumí nebo nechce jednat s lidma, nemá pracovat ve službách.
    navíc, trochu tě znám a doufám, že ti nepřijde idiotštější to, že někdo od sebe nerozezná turka od dobrýho espressa, než to, že jinej za tuhle nevědomost lidem nadává...
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: nj, on je zvláštní, Kuba ještě víc, ale to už mě nějak nepřekvapí :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: upřímně si z několikerý zkušenosti myslím, že na facku je spíš pan bilík (a lidi samozřejmě taky... ale v tomhle případě až v druhý řadě)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    STEPNI_VLK: bože ta diskuze pod tím... ty lidi jsou na facku...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Lidé pochválí i zatuchlé kafe. Často nevědí, jak má vlastně chutnat, říká majitel Domu kávy na Letné | life.ihned.cz - Jídlo
    http://life.ihned.cz/jidlo/c1-54508960-turka-vam-neprodam-to-si-nevazite-zdravi
    Hlavně jde o dobré kafe, říká Tomáš Bilík, který šest let vaří a prodává kávu v suterénu letenského činžáku. Povědomí Čechů o dobré kávě podle něj není dobré. Proč? Třeba to, jak automaticky přijímají velké či malé espresso v nápojových lístcích některých kaváren. Je espresso je prostě jen jedno.

    "Když někdo přijde a řekne, že chce velké espresso, tak si holt vyslechne litanii a blbé kecy," směje se. Ta debata vypadá modelově asi takto: "Dejte mi velké espresso" - "Velké espresso?" - "Ano" - "Vy si lijete vodu do slivovice?" - "Do slivovice? Proč bych to dělal?" - "A proč si jí chcete ředit kafe?"

    Někdo na "osvětovou" hru Tomáše Bilíka přistoupí, někdo ne. Co pak? Nemusím mít každého zákazníka, znovu zdůrazňuje Tomáš Bilík.
    ...
    Jeho cíl? Chtěl by, aby si lidé v Česku kávu uměli víc užívat a nebyli spokojení s tím, co ve většině kaváren dostávají. V Praze zná jen čtyři až pět kaváren, kde si může dát kávu, aniž by podle svých slov riskoval. "Lidé často nevědí, jak má chutnat. Jsou schopní vypít zatuchlé kafe, a ještě ho pochválit, jak bylo dobré. Když jim naservíruju pravé espresso, tak mi někteří řeknou: To je síla, to mi urve srdce. Ale turka, kde je kofeinu mnohonásobně víc, klidně vypijou," posteskne si Tomáš Bilík.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    HORKY_KAFE: Pravda, chybí mi srovnání, ale v tomto ohledu nedám dopustit na kavárnu a cukrárnu U Knoflíčků pod Petřínem, Újezd 17. Byl jsem tam před pár dny a dle mého názoru stále výborná kvalita (cena tomu samozřejmě odpovídá, takže pod 45 Kč za kus nekoupíš). Klidné posezení snad (záleží na obsazenosti pochopitelně). Zvláštností, která také nemusí vyhovovat každému, je bezobslužnost - vybereš si a zaplatíš u vstupních vitrínek s nabídkou, zákusek si odnášíš, kávu či jiné pitivo ti přinesou.

    Svého času, tj. před pár lety jsem tam při svém týdenním pobytu v Praze miloval "ježky". ;) Vždycky jsem si vzal jednoho na cestu, hubu měl tak půl hodiny plnou báječné, plné chuti a pak půl dne nemusel jíst, jak to bylo "výživné". :) Od té doby jsem tam na ně ale bohužel nikdy nenatrefil..
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: 7g v Itálii, 12g v Austrálii a většina světa jede na 9g.
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    BLACK_ONYX: klasickych 7g uz je tedy passe?
    BLACK_ONYX
    BLACK_ONYX --- ---
    JAKOUBEK: slysel jsem, ze průměr je asi 12g
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam