• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MARCELLEKavárny
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    Tak dneska jsem zaskocil "na jedno" do meho salku kavy v karline a poprve v zivote se mi stalo, ze slecna upozornila na moznou snizenou kvalitu espressa slovy: "kdyby se vam ta kava nezdala, obratem vam pripravime novou. zda semi, ze ma nejakou malou kremu." na cez jsem ji opravdu potvrdil, ze chutove to neni to, co obvykle. druhe espresso bylo uz podstatne lepsi. dekujeme muj salku kavy.
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    GAMETKA: dobra atmosfera, skvely produkt a rozumna cena... do kaviarne kde mi nserviruju prepalene kysle kafe a umele dezertiky Dr. Oetker sa uz nevratim aj keby bola sebautulnejsia... prepracovany dizajn nie je az tak dolezity ako ta atmosfera - prijemne prostredie, nevtierava podkresova hudba, fajn obsluha, pohovka ;)
    idealna nefajciarska, pripadne aspon dobre odvetrana... z hospody sa pocita, ze budem smrdiet, ale ked idem posediet do kaviarne, tak chcem pohodu a musiet riesit nacuchnute oblecenie nie je pohoda...
    ATHEIA
    ATHEIA --- ---
    KARAMANLIS: jdi do toho! :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    GAMETKA: budu mluvit za prahu a za sebe (ale jsem přesvědčenej, že to platí obecně)
    v kavárně a restauraci je naprosto rozhodující prostředí, atmosféra, obsluha. mírně přepálený kafe, rozblemcaný jakž-takž jídlo, přeslazený dezerty, nedotaženej interiér, všechno se dá překousnout, pokud atmosféra a obsluha jsou příjemný. v závěsu je dotaženej interiér a detaily (uspořádání toalet, absence balastu na stole, automatický servis, srozumitelný jídelní lístek). pak skvělej produkt a nakonec skvělej design všeho okolo...
    GAMETKA
    GAMETKA --- ---
    CAU, DOTAZ
    Když jdete do kavárny, co vás tam přitáhne znovu a znovu?... příjemné prostředí a nevšední interiér, nebo produkt (vlastně pražená káva, domácí dortíky apod.) s ne moc propracovaným designem? ... rozdíl Praha vs. Kolín?
    GELINDE
    GELINDE --- ---
    http://www.transistor.cz/. Jedna brněnská... A dobrý kafe mají taky ve studentském klubu Alterna.... Večer bývá natřískáno, ale přes den fajn na posezení, učení. Mají wifi, kuřáckou i nekuřáckou část a moc příjemnou obsluhu.
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    KUNHUTA: skus Standard Cafe, a nebo Vzorkovnu v Bartolomějské, prostor s atmosférou, sic maj až od tří, asi to ani nespadá do kategorie kaváren (ale co v týhle diskuzi ano..), ale kouřit tam u počítače nad únětickým pivem v pohovce se tam dá skvěle (krom dalších pozitiv, který tenhle klub skýtá).
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    TEREZZZKA: ok :)
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    KUNHUTA: díky bohu ne :)

    ne omlouvám se, ale nemohla jsem si pomoct, mně to připadá jako peklo.
    KUNHUTA
    KUNHUTA --- ---
    repost od kamaráda:
    V Týnský je dlouhodobě posraná wifi, takže vás chci poprosit o radu - hledám kavárnu v centru s funkčním internetem, klidnou, kde nenecháš pade za kafe a můžeš tam třeba celej den sedět a pracovat. Jo a musí se tam kouřit.
    A kdyby byla na áčku, bylo by to dokonalý
    Víte o něčem?
    JAKOUBEK
    JAKOUBEK --- ---
    vim, ze to sem patri jen okrajove, ale kdyz uz jsem se s tim delal do corporate identity fora, dam to i sem pro oziveni.

    ukazka pripravovaneho redesignu vizualniho stylu vyborne vinohradske kavarnicky cupup v sazavske ulici. pro kavarnu mozna trochu netradicni hrava poloha, ale nemohl jsem si pomoct. vzhledem k rodinne povaze kavarny jsme venovali pozornost i tem nejmensim. verim, ze do budoucna tam ten les bude na stene, hracich kostkach apod.dole jsou pak jeste nnejake namety na trika.







    podporte i vy vaseho lokalniho kavarnika .)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    'Turek' není horší než presso, tvrdí odborníci | Zdraví | www.lidovky.cz
    http://relax.lidovky.cz/turek-neni-horsi-nez-presso-tvrdi-odbornici-fzx-/ln-zdravi.asp?c=A120227_160723_ln-zdravi_glu

    Studie se zaměřila i na obsah takzvaných antioxidantů, tedy látek, které pomáhají proti vzniku rakoviny, ischemické choroby srdeční, infarktu či mozkových mrtvic. "Při konzumaci čtyř až šesti šálků kávy do sebe dostanete více antioxidantů, než kdybyste jedli půl kilogramu ovoce nebo zeleniny," řekl Pavel Kohout z Fakultní Thomayerovy nemocmice, který působí jako odborný garant Institutu kávy. Jejich nejvyšší množství přitom obsahovala pražená mletá a kapslovaná káva.
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    FORDOVA: CupUp Coffee - Sázavská, Al Cafetero - Blanická
    FORDOVA
    FORDOVA --- ---
    Neporadíte mi někdo dobrou kavárnu na Vinohradech, ideálně blízko ulice Jana Masaryka. Chodím sice ráda do Dobré trafiky na Korunní, ale od té doby, co mrzne, je uvniř 13-14 stupňů, takže se tam nedá učit, protože mi zamrzá mozek:)
    KOCHANSKA_CH
    KOCHANSKA_CH --- ---
    AHASVER: Pěkné.
    I já si nějak dovedu představit správného kavárníka. :-))

    http://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/photo.php?fbid=278038335544570&set=pu.166428256705579&type=1&theater
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    mimochodem, když už jsem to tady nakousl - takhle nějak si představuju správnýho kavárníka...
    Attention to detail — Goliath Sportswear
    http://www.goliathsportswear.com/attentiontodetail/#/drop-coffee
    TEREZZZKA
    TEREZZZKA --- ---
    AHASVER: Minimálně, když je tam Adam, ten je hodnější :) ale neřeknu dopředu, kdy to tak je :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: jo a v al cafeteru je to už lepší? jestli jo, tak je možná někdy zas navštívim :)
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    TEREZZZKA: jasný :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam