LUKAS87: Jakože VSTčko má moc velký díry, aby jím ty lupy neprošly? No nevim, no, jestli naopak není větší šance na potkání špíny u dripů, kde káva většinou proteče více nádobím/náčiním (dekanter, šálek, filtr, etc.). :) Takže nejlíp z toho vychází to kafe rovnou jíst, zalévat 90kou do pusy a úroveň mletí a dobu extrakce si alespoň můžeš pořešit sám. :)
JAKOUBEK: Díky moc za doporučení. Tuto kávu jsem si také oblíbil, mám doma už druhý balení (používám aero). Zároveň se mi asi před měsícem naskytla doma jedinečná příležitost ochutnat z oblasti Yirgacheffe další dvě kávy a obě mě chutnaly ještě mnohem víc. Jenom pro upřesnění jsem neochutnával jen jednou, od každé jsem měl min. 350g a často jsem dělal všechny tři najednou, abych je mohl porovnat. Byly to vzorky
http://www.fiveelephant.com/collections/frontpage/products/ethiopia-wote což je mimochodem také z Wote, ten mi chutnal o dost víc, než ten doubleshoťácký a pak Yirgacheffe Jirmiwachu, kterou teď nějakou dobu pražili v Bonanze a u nás byla k dostaní celkem často v Baronovi, ale už je vyprodaná. Tím nechci nijak snižovat kvalitu současný nabídky Doubleshotu, sám jsem ji kupoval podruhý, což skoro nikdy nedělám. Jen chci říct, že tam v tom Yirgacheffu asi uměj čarovat nebo co, že produkujou tak dobrou kávu. A to měly v roce 2004 jen 19 kilometrů asfaltových silnic na skoro 200k obyvatel!!! viz
http://en.wikipedia.org/wiki/Yirgachefe_%28woreda%29