• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TAURUSProkrastinace - výrazná a chronická tendence odkládat plnění povinností a úkolů (zejména těch nepříjemných) na pozdější
    REK11
    REK11 --- ---
    TRISSIE: ne,kdo ze začínajících ekonomů z prváku by si tam šel popovídat o derivacích a integracích neboť jim nerozumí:-D
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REK11: jako kdo se zdravým rozumem by šel na matfyz nebo kdo by tam šel konzultovat? :-)
    REK11
    REK11 --- ---
    TRISSIE: jo skripta ekonomickomatematicky metody,co algoritmus,to chyba-masakr,ale tam pak byly ty videa a pro člověka s audiovizualni pamětí to bylo blážo..... Ale ta matematika fakt peklo.....a konzultacky mame na MATFYZu-si vem,kdo se zdravym rozumem a trochou sebeúcty by tam šel.......
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    REK11: JJ, to znám a rozumím. Já tu ekonomii od čtvrťáku do šesťáku taky studovala dálkově, a třeba u statistiky jsem totálně nechápala, která bije. Navíc jsme měli mizerně udělaný skripta, v nichž byly chyby... taky proto jsem tu statistiku dělala, i když to byl předmět ze čtvrťáku, až na poslední pokus v šesťáku. Vždycky jsem se zkusila podívat na příklady ze semestrálky, zpanikařila a šla dělat něco jinýho.
    REK11
    REK11 --- ---
    TRISSIE: mě od studia odrazuje samostudium(moznost prednasek na dalkovem je cca 4-8 hodin na jeden predmet-jazyky se neprednasi vubec)-kdyz jsou k dispozici videa a u predmetu,ktere se daji nabiflovat(psychologie atd), je to dobry. Ve chvili,kdy mas pred sebou skripta matematiky a mas se to prakticky naucit sama, protože ti na prednasce vysvetli co je derivace, ale kdyz ti do pisemky da takovej hnus,ze se par slecen slozilo s brekem,pak je to masakr, pritom by stacily dalsi dva dny-aspon na vysvetleni..... ty nad tím strávíš nepočítatelně víc času

    takze pak na to koukam a rikam si,jeslti mi to stoji za to....
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: protože já pracuju rychle a efektivně akorát pod absolutním tlakem :-)
    a vím, že to není ani dobré, ani zdravé, ani efektivní, a docela ráda bych s tím něco udělala, což je ale dost složitý.
    Navíc mám kombinaci prokrastinace a perfekcionismu, což je peklo, pokud třeba u projektu nevím absolutně přesně, co s tím mám dělat, tak akorát chodím okolo, mám výčitky svědomí, že na tom nedělám, ale stejně na tom nedělám a místo toho dělám blbosti, protože do ničeho jiného se nemůžu pustit, protože mám dělat na tom projektu.

    A přitom ve velké většině případů stačí prostě začít - kupříkladu na podzim jsem slíbila kamarádce smlouvu. Tři měsíce jsem vymýšlela výmluvy, proč ji ještě nemám sepsanou. Doma jsem měla naklizeno, navařeno, vyžehleno, všechno hotové, ale smlouva furt nikde. Jak dlouho si myslíš, že trvalo ji sepsat, když jsem si k tomu sedla? 35 minut.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: a co vlastne hledas v diskuzi prokrastinace? ja myslela, ze je to spis pro losery, kteri nejsou schopni se poradne k nicemu dokopat a placaj se tak nejak na miste :) ona ta prokrastinace nakonec mozna opravdu bude diagnoza :)

    (jinak mam 4 roky praxi v administrative, z toho pul roku v americky bance a zadnou karieru delat nechci, neni to muj styl, dokonce se mi ta predstava hnusi. chci normalni poklidnou pohodovou praci a po 8 hodinach jit domu, zlavne zadnej stres a rikam si ted prave, jestli se na toho magistra nevykaslat, kdyz ho nepotrebuju a akorat me to vysava)

    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: já mám kombinaci ekonomie-právo, což považuju za hodně dobrý. Dělala jsem obojí (u bývalého zaměstnavatele jsem vystřídala čtyři oddělení během pěti let), víc inklinuju k ekonomii, ale znamená to, že jsem schopná psát a komentovat smlouvy daleko efektivněji, než kolegové s čistě ekonomickým vzděláním.

    Mám pocit, že na začátku kariéry prostě potřebuješ něco navíc - že jen VŠ a jazyky nestačí. Buď k tomu potřebuješ mít druhou VŠ, nebo praxi při studiu, nebo stáž v zahraničí (a ideálně všechno najednou, samozřejmě).
    Ale jakmile už nějakou praxi máš, a nasbíráš kontakty, tak je ten titul už akorát pár písmen v dotazníku - prostě se počítá s tím, že když to děláš, tak to umíš bez ohledu na titul.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    TRISSIE: dve VS, hm, klobouk dolu, taky jsem mela takovy ambice, ale druhou skolu jsem regulerne ukoncila, na tyhle jeden obor prerusila (nemam v planu se vratit) a horko tezko dodelala z tech 3 veci aspon jednoho bakalare (nota bene po 4 letech), takze tezko najit vetsiho trageda :( a jsou vlastne dve vejsky v necem vyhodny? pocitujes, ze se o tebe zamestnavatele vic rvou? mam v okoli prave dost takovejch lidi, tak mi to vrta hlavou.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    POZITRON: to se mi stalo taky... Studovala jsem dva obory, do toho pracovala na plný úvazek a ještě organizovala svatbu. V lednu jsem promovala na jedné VŠ, v červnu se vdávala a jen hrozba toho, že už nemám žádné další termíny, mě donutila aspoň dodělat v září všechy zkoušky na té druhé VŠ.
    Ovšem skoro rok jsem nebyla v stavu sáhnout na diplomku - a to přestože jsem si studium platila a prakticky si to nemohla dovolit. Ani pak na státnice jsem se moc nedokázala učit, jediný štěstí bylo, že na tom oboru závěrečky moc nehrotili.
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: :-D pracuju a mám dvě menší děti, takže prostě bud jedno nebo druhý a i to bude dost velká nálož..... tak já dělám na obchodním,jde o PEF při CZU. Jestli tě to uklidní, tak jediná státní škola v PZE, ve které tohle jde dálkově....
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REK11: dalkovy studium ti zcela nezakryte zavidim. u nas to nejde, resp. ne tenhle obor, takze se ani neda pracovat jinak nez na zkracenej uvazek a to neni nic moc, co si budeme povidat. :( a franina se neda delat po vecerech?
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: já to vyhoření měla,ale ne ze školy......a nebylo to o nechtění,ale o tom,že to pak prostě ani nešlo.....nj tri semestry..... jinak v oboru chci pokračovat (pracuji v něm)a líbí se mi to, ale třeba kvůli VŠ jsem musela nechat jazykový školy a franiny,která mě bavila......takže to mi taky moc nepřidá. Více méně jako dálkař moc nemám na vybranou, takže nějaký variability v rozvrhu neexistuji. Musím studovat přesně ty předměty, které jsou pevně dané.....
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REK11: "zadny nadseni se nekona" je jeste dobrej stav, hodne stesti. pocit naprostyho vyhoreni uz je pak horsi, snad u tebe nenastane, nez ty tri semestry dodelas :)
    TAURUS
    TAURUS --- ---
    POZITRON: Já bych řekl že je to taková sublimace, že nejde o odpor k oboru, ale odpor obecně k učení, který je po tolika letech na VŠ pochopitelný a který se takto maskuje a racionalizuje. Na VŠ kromě toho ve většině případů nejde o to jaký obor studuješ, pokud v něm nechceš pokračovat dál na PhD. a dělat vysokoškolskou kariéru.
    REK11
    REK11 --- ---
    POZITRON: tak ja to mam tak,ze jsem po hodne drsnych okolnostech v soukromi odesla-ted se tam musim vratit a dodelat necele tri semestry do bakalare-jinak mi neuznaji zkousky,co uz mam hotovy a uprime vim,ze bych mela.........ale zadny nadseni jako kdyz jsem tam nastupovala se teda nekona,spis je to tak,ze bych mela.....
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    REK11: trefna otazka. zvlast kdyz si clovek muze rict, ze bakalar prece staci, tak nac riskovat dusevni zdravi kvuli magisterskymu diplomu (v mem pripade jeste v nezpochybnitelne zbytecnym oboru, ze kteryho stejne neplyne zadny uplatneni na trhu prace)
    REK11
    REK11 --- ---
    FRAKTALEK: a to se dělá prosím jak? :-))
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    POZITRON: stalo. a velka cast dokonceni vejsky nebo v podstate dosazeni jakehokoliv vetsiho cile je prekonani prave tehle stavu pri zachovani si dusevniho a psychickeho zdravi.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    stalo se vam nekomu, ze jste dospeli do stadia, kdy uz vam z oboru, kterej studujete, bylo uplne na bliti (nebo jinak fyzicky spatne) a z predstavy, ze byste se jeste meli ucit na x zkousek a psat x seminarek, jste upadali do deprese? neni to okamzik, kdy by se na to mel clovek uz jednoduse vykaslat?

    ve tri mam zkousku, druhej pokus a jeste jsem se nezacala ucit, resp. umim jen to, co jsem se naucila minule a za co me vyhodil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam