• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZUZKAOUÚstav pro dokumentaci a nápravu zločinů školních jídelen
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Experiment s hrachovou kaší. Volně tohohle receptu.

    Použila jsem předvěřený hrách a nic jsme nepasírovala, rozmixovala jsem ho. Se vzpomínkou na hutnost školních kaší jsem kaši pak ještě chvíli šlehala s troškou mléka.

    Jako není to tak strašné, jako ve vzpomínkách, ale pořád nechápu, proč by se ten hrách měl rozvařit na kaši, když se může jíst normálně v kuličkách.

    + s předvařeným hrachem je to rychlé a jednoduché jídlo
    + je to levné

    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    nova ma prece porad pro kazdeho .. .)
    CD0M3
    CD0M3 --- ---
    DAVE_PAGE: skoda pasky/disku/diskety, maji "to" na webu... no ja se na nej dneska taky prvne podival (neodolal jsem nekliknout na link cimzbych se nedozvedetl jak se teda dela ta sekana) a otevirala se mi kudla v kapse. a to prosim zadnou nenosim.
    DAVE_PAGE
    DAVE_PAGE --- ---
    No na toho Babicu jsem teď o víkendu koukal s otevřenou pusou. Viděl jsem to poprvé a mám chuť si to nahrávat. Já teda doufám někde v skrytu duše, že je to míněno jako strašna legrace...
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ten je fakt příšernej, díky moc za upozornění :-)))

    "ta sekaná s tou cibulí chytne takovou úplně jinou chuť než bez cibule"

    "já jsem uvažoval o tom, jak ten název sekaná mohl dříve vzniknout..."

    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZUZKAOU: A to by vysvětlovalo, proč jsem jím tak znusena a proč tento klub. Potlačuji v sobě touhu po paní kuchařce z 3. třídy!
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XMARGE: Když si člověk vezme na pomoc papá Freuda, tak to možná začne dávat smysl.

    O aktuální módě vaření, čtení a psaní o vaření se občas mluví jako o foodpornu. A holt někoho uspokojí jen když je to upocené a připomíná to raná traumata.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ZUZKAOU: Ja jsem si prave rikala, jestli mam Jirikovo videni nebo co.. Nejak jsem nechapala, co takovej clovek dela v televizi a hlavne PROC? Kdo se na nej muze divat...
    Naopak se mi strasne libi porad na CT - kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/program/10169912986.html - inteligentni lidi, pekne vypadající jídla, má to spád. Ale to už jsem tu OT..
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    XMARGE: On, on je špatně. Ale zase tak strašně špatně a ve všem na co si vzpomeneš, až je to divný.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ZUZKAOU: ja videla ted nedavno jeden jedinej dil Babici.. A nejak jsem to nepobrala, ten clovek mi nesedl ani tim, co delal, ani tim jak to delal a jak u toho mluvil. tak jsem si rikala, jesetli jsem divna ja, nebo on...
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    ZUZKAOU: no jako sileny ja nevim jestli mam bejt nasranna nebo se smat ... me to vlastne uplne urazi kdyz nad tim taky premyslim .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    LINOLEUMKA: To nezvládám. Ten chlap je koncentrace všeho, co špatně snáším. Blbost, narcismus a žovialita dohromady. Navíc s habitem alkoholika.
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    jj rovnou bych ho poslala na zahlavi .)
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Bojím se, že mi prozradili existenci patrona tohohle klubu.

    http://archiv.nova.cz/multimedia/babicovy-dobroty-sekana-pani-markety-z-trutnova.html

    Klikat jen na vlastní nebezpečí, hrozí akutní otrava debilitou.
    LEENVECKA
    LEENVECKA --- ---
    kdyztak prekladam jidelak pro czu:o)
    http://www.jidelnicek.kvalitne.cz/
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    MISHACZEQ: s nákypem plnej souhlas! ale to sem teda nejedla vůbec nikde...

    ad. - zatim sem na škole vystřídala 3 jídelny:
    1. stupeň zš - jídlo ušlo, ale věčně tam byly vlasy a v polívce plavala centimetrová vrstva tuku...
    2. stupeň zš - praha 1, dražického náměstí....musim říct, že lepší jídelnu si nedovedu představit. jídlo naprosto úžasný, nikdy sebemenší problém, kuchařky i hospodářka milý...prostě ráj (přikládám malý výcuc z jídelníčku na tento a příští týden: http://i147.photobucket.com/albums/r291/Im-mortal/Beznzvu-20.jpg
    luxusní jídla byly i jednou do týdne - jakože za těch 18kč, co sme tam před těma 4 rokama platili sme měli třeba i zeleninový salát s mořskými plody (mušle, chobotnice, sépie!!!)

    teď jídelna na gymplu - nejhorší - malý porce, hnusný jídlo, hnusný polívky z pytliku, nemocniční čaj, džus 100x rozředěnej....jedno dobrý jídlo tejdně (prakticky z 10 možnejch)....nejvíc zajímavý ovšem je, že to tam nesnášej i učitelé, což už fakt co říct....kuchařky, hospodářka nepříjemný až hrůza a věčně tam jsou 1. a 2. třída zš, který maj před náma - co máme půl hoďky na oběd - přednost......zapomněla sem na zapečenej vlas v jídle....takže už nemám odpor jenom k nákypu ale i k jinejch jídlům...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Chodím do eurestu na Pražském hradě (vývařovna pro nižší personál a neziskovky co jsou v hradních objekteh) a teda co se týče kvality, tak v létě 6 z 10 a v zimě, kdy není zelenina, tak 4 z 10 a to vaří přímo tam.

    (koupila jsem si uzené na hrachovou kaši a zítra se odvážně pustím do téhle věci. Ale jsem skeptická. Objevila jsem výhodu tohohle klubu, zde popisovaná jídla patří k těm lacinějším, ještě chvíli a třeba se mi sníží rozpočet na jídlo.)
    MOIRAIN
    MOIRAIN --- ---
    LINOLEUMKA: ono u tehletech vyvarovacich spolecnosti strasne zavisi na tom, jestli to varej primo tam, nebo odnekud dovaze, k nam to dovazej a je to...no k jidlu, ale blahe pameri v motolske nemocnici, kde pracovala mamka, kam jsem sem tam zasla s ni na obed, se varilo primo tam a bylo to hodne dobre, i minutky, u nas "minutkove" maso ohrivaji v mikrovlnce a jen hranolky smazi u nas
    LINOLEUMKA
    LINOLEUMKA --- ---
    tak sem dneska jela pro segru do skoly a ptam se ji jestli ma hlad, nacez mi rekne ze jo, tak se ji zeptam proc nebyla na obede.. tak mi rekla ze tam nechodi ze smrdej tacy a musi jist studenou tekutou koprovku .)
    pry tam maji taky eurest a ze je celkem obvykly ze ty jidla sou pomerne studeny
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam